Film o Džoniju Depu i Amber Herd je kao Zadruga – sramota te, ali gledaš

Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ne gledajte ako ne želite da se i vama upali žlezda za krindž.

Mesec oktobar je počeo veoma senzacionalno i skandalozno i to ne samo u našoj brdovitoj zemljici nego i u dalekom i kulturnom svetu, što je bilo i za očekivati pošto je Elizabeta početkom prošlog meseca rešila da svima kaže doviđenja.

Nedeljama već sa nestrpljenjem iščekujemo neki novi prljavi veš kraljevske porodice, grizemo nokte od uzbuđenja šta će biti sa Harijem i Megan i ne možemo da dočekamo novu sezonu Krune koja će konačno da osvetli beskrajno tragičnu Lejdi Di.

Netlfix je rešio da nas na samom početku jeseni šokira bizarnim fiktivninim doživljajem Merilin Monro za koji sam sigurna da se zbog njega holivudska diva okreće u grobu, a nakon plača bebe iz fioke i scena abortusa došao je na red pravi slatkiš za sve ljubitelje takozvanog „murder porna“ (u koje nažalost spadam i ja) – dramatizacija serijskog ubice Džefrija Damera.

Da ne ulazimo sada u to kako je postao opšti trend da se od ubica i silovatelja prave ikone pop kulture, ali naočare pomenutog monstruma možete da kupite za 15.000 dolara.

Drugi streaming servisi su takođe požurili da sustignu Netflix u ovoj ludoj vožnji pa je tako Fox izbacio dugo očekivani film o suđenju Džonija Depa i Amber Herd jer nam nije bilo dosta planetarne „Zadruge“ koju smo svi budno pratili mesecima.

„Hot Take: The Depp/Heard Trial“ na prvi pogled deluje kao fensi film skupe produkcije 70ih ili 80ih godina prošlog veka, scena obojenih sepijom, samo što u priču unosi savremeni aspekt u obliku cirkusa društvenih medija.

Naime, u tom periodu je snimljeno dosta televizijskih drama koje su se naslanjale na priče spremne za tabloide, pa tako svaki obožavalac ovog jeftinog žanra sigurno zna za „Džeksonove“, „Braću Mendez“ i „Silovanje Ričarda Beka“.

I ovaj film kao i gore spomenuti nije mnogo drugačiji jer se hrani našom kolektivnom željom, koja je očito neograničena, da vidimo makar delimično uverljivu glumu zloglasnih scena o kojima smo čitali ili slušali, oživljavajući u svojoj mašti te (ne)slavne događaje.

Srce filma je zapravo epizodni prikaz burne romanse Dep/Herd, sapunica o lošim drogama i još gorem raskidu holivudske romanse, a ako u njemu očekujete neke verodostojne informacije – u pogrešnoj crkvi se molite.

Radnja je potpuno usmerena na kontradiktorno svedočenje bračnog para, dramatizuje njenu, pa njegovu strane priče. I tako u nedogled.

Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Premotavala sam naporne i banalne scene u kojima se susreću, pa zaljubljuju, onda na setu dele crno vino, a transfer blama mi nije dozvolio ni da pomno ispratim trenutke u kojima Džoni muva Amber svojom imitacijom Branda, zaslepljujući je svojom muževnom harizmom dok ga ona prati pogledom punim obožavanja.

Foto: Mark Hapka as Johnny Depp and Megan Davis as Amber Heard, Credit line: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Nakon ovakvog uvoda slede scene toksičnog bračnog odnosa u kojima se partneri međusobno ponižavaju na razne kreativne načine ispoljavajući tom prilikom sve one ljudske osobine za koje se pretvaramo da ih nemamo.

Mislim da ne vredi da uopšte govorim o umetničkoj ili bilo kakvoj drugoj vrednosti ovog filma, jer se ipak radi o visokobudžetnom rijaliti programu suzbijenom u filmsku metražu, što govori i o njegovoj mizernoj oceni na IMBD-u od 2.8.

Ono što je interesantno, pored solidnog nastupa Marka Hapke i Megan Dejvis, jeste da „Hot take“ preuzima cirkus sa društvenih mreža koji je okruživao suđenje Depa i Herd i prenosi ga direktno u film.

Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

U scenama se sve vreme smenjuju skrinšotovi postova komentatora i satiričara s društvenih mreža koji su suđenje pretvorili ne samo u zadivljujući komad rijaliti predstave, nego u pravi šou vredan ovog 21. veka.

U svakom slučaju, možete i da ga propustite sem ako niste pravi fan lažne drame tuđih života.

***

Bonus video: Da li je Megan s namerom zaklonjena svećom u TV prenosu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

TikTok

Pinterest

Instagram