263 evra za gospođu

Foto:printscreen//twitter./Ilebozicile

Milka se verovatno ni ne zove Milka.

Milka se verovatno ni ne zove Milka, niko ne zna njen tačan identitet, izgleda da je zapravo Ruskinja, ali dovoljno je bilo da snimi izuzetno glup video i postane zvezda srpskih čuvara porodičnih vrednosti.

Dve stvari su mi neverovatne u fejk priči o Milki koja se vraća u Srbiju jer je nemačkoj školi morala da plati kaznu od 263 evra pošto nije htela sina da pošalje u istu u haljini. Prva – pa gde nađe ona tri evra, da li ista osoba smišlja sve one cene od 999,9 dinara i ova nemačka 263 evra?

Zatim, tu je činjenica da su se ljudi baš primili na njen video. Dok su jedni „čuvari porodičnih vrednosti“ uzvikivali e pa neće moći, drugi su dokazivali da Milka lupa gluposti, iznosili svoja iskustva po Nemačkama, Holandijama i ostalim dijasporama. U državi gde nas sve obmanjuje toliko da sumnjamo i u sopstveni zdrav razum, odjednom svi dele video žene čudnog pogleda koja se vraća u domovinu. Ovakvi spinovi su nažalost deo naše informatičke nepismenosti. Ono što je najprovidnije je što se sve dešava baš pred Evroprajd, koji kako čujem, jako uznemirava mnoge roditelje učenika beogradskih škola, jer su, slušaj sad – čuli da će homoseksualci ulaziti u škole i držati predavanja. Hoće – Milkinom sinu.

Umesto priče o jednakim pravima svih ljudi, objasniće mu da od sutra u školu svi dečaci dolaze u haljinama i suknjama, od ponedeljka do četvrtka, petkom je školski kežual dan, mogu eventualno roze majicu i helanke. Znači prvo o novim uniformama, a onda nešto ozbiljnije teme, na primer – objasniće Milkinom sinu da nije ništa ružno kad mu drugar na fizičkom dok igraju lastiš vikne „puši k“.

Da sam na mestu roditelja, ja bih svu decu ispisala iz škole. Uostalom i šta će im kad diploma ionako može da se kupi, pa opušteno uđu u politiku, kupe stan u Beogradu na vodi, bog da ih vidi. Ko ne razume i glup je – ovo sve što pišem nije ozbiljno, ali izvesno je da su oko nas svuda prosperitetni mladi Milkini sinovi i to je tako.

Nemam pojma, ja sam digla kredit i poslala sina daleko odavde delimično i zbog ovih branilaca žene iz videa i zbog onih drugih, koji su posumnjali u njene reči jer se snimala ispred prodavnice u Nišu, a ne jer je sumanuto to što govori. Nije mi svejedno što su nam ti takvi nametnuli život na daljinu. Dok jedni čini se večno vladaju, a drugi jedu gov*a po Tviteru, klinci odlaze u pantalonama i haljinama – potpuno je svejedno.

*

Bonus video: Zrela Srbija – baka Gordana

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram