Veliki horoskop za jul: Ko će se zaljubiti, a ko pobuniti

Horoskop za jul
Horoskop za jul; Foto: Adie Bush / ImageSource / Profimedia

Nakon konfuznog i frustrirajućeg juna, jul obećava mnogo više jasnijih situacija, zaljubljivanja, iznenadnih odlazaka na put, hrabrijih postupaka, ali i blokada na mnogim nivoima. Ovo je mesec kada ćemo imati prilike da pobedimo neke unutrašnje konflikte direktnim suočavanjem, čak i pobunjeničkim ponašanjem.

Na samom početku meseca, prvog dana jula Saturn u Vodoliji će se sukobiti sa Marsom u Lavu naglašavajući borbu između samovolje i granica koje ipak govore o brizi i o drugima. Mars u Lavu je fokusiran samo na sebe i predstavu o sebi, dok Saturn u Vodoliji ukazuje na odgovornost prema drugima. Mnogima ovi dani na samom početku jula mogu biti vreme kada će morati da se zaustave ili bar odlože neke poduhvate.

U nastavku, isti taj Mars (nakon što mu se nije dopala barijera od strane autoriteta ili bar lične odgovornosti) ide u kvadrat sa Uranom u Biku (treći juli) što će doneti eksplozije nezadovoljstva kroz neki pobunjenički nastup. Sudar planete akcije i planete inovacija može biti i pozitivan, te može doneti izlazak iz komfornih zona specijalno onima koji su se do tog momenta premišljali. Zbog ovog aspekta biće potreba da se šokiraju drugi sopstvenim ponašanjem.

Pošto je Venera krajem juna promenila znak i prešla isto u znak Lava, planetu ljubavi odmah na početku meseca očekuju napeti aspekti sa Saturnom u Vodoliji i Uranom u Biku koji će napraviti blokadu na polju ljubavi, ali i iznenadne ljubavne spojeve koji mogu biti interesantni. Nakon ovog velikog preokreta sledi spoj Venere i Marsa u Lavu (trinaestog jula) koji će pokrenuti velika događanja na polju ljubavi. Mnogi će biti najzainteresovaniji za vezu, seks i bliskost sa partnerima ili simpatijama. Takođe, ovo će biti vreme kada će mnogi slaviti uspehe, u kreativnim poslovima, ali i kroz sve vidove zabave i uživanja.

Pre nego što obe planete pređu u naredni znak napraviće aspekt sa Jupiterom i time otvoriti put hrabrim akcijama i ponekom preterivanju. (od 22. do 29, jula).

Tokom tih dana retrogradni Jupiter se vraća u Vodoliju i ponovo otvara teme društva i onih kojima pomoć najpotrebnija. Ekspanzija koju smo imali prilike da vidimo tokom proleća sada opet dobija prioritetnu poziciju i vraća stara ograničenja (putovanja specijalno). Do 18. oktobra (do tada je Jupiter u retrogradnom hodu) bićemo u prilici da se pozabavimo opet temom društva i potrebama koje se tiču drugih, kao i da prenesemo znanje i umeće onima kojima to bude potrebno.

Mars i Venera već krajem meseca prelaze u znak praktičnosti i detaljne organizacije, znak Device. Mars u Devici će pokušati da nas navede na put na kom ćemo biti izazvani da se otrgnemo nekom razuzdanijem ponašanju, dok ćemo se više okretati ka ulaganju energije u neke praktične poslove. Venera u Devici nas okreće ka detaljnosti i konzisetentnosti na polju ljubavi, ali i novca. U oba slučaja biće potrebno da uđemo u rutinu i obratimo pažnju na svakodnevnicu mnogo realnije i detaljnije.

U julu Sunce u Raku nailazi na opoziciju sa Plutonom u Jarcu (17.jula) što će predstaviti turbulencije na ličnom nivou. Ovo može biti kriza zbog manjka sampouzdanja ili neke više sile, zakona ili moćnog autoriteta. Odnosi mogu biti puni manipulacije, špijuniranja ili zloupotrebe, ali i dominacije. Aspekt je odličan za transformaciju sopstvenih slabosti i strahova.

Od lunacija tokom jula imamo Mlad Mesec u Raku (devetog jula) i Pun Mesec u Vodoliji (24. jula). Prva lunacija tj Mlad Mesec u Raku stavlja u prvi plan temu ljubavi i novca, pa će biti alternativnih rešenja i prilagođavanja nekim nemogućnostima. Rakovski Mlad Mesec staviće akcenat na temu porodice i prošlosti.

Pun Mesec u Vodoliji će nas motivisati da postavimo i ispunimo ciljeve, tako da će kraj jula biti obojen željom da ubrzamo sve, pa može doći do nervoze, ubrzavanja koja zamaraju, ali i prekomernih troškova. Balans je tokom ove lunacije preko potreban jer će opet planeta ljubavi i novca, Venera, biti jedna od glavnih učesnika.

Merkur tokom jula menja dva puta znak , prvo prelazi u znak Raka (12. jula), a potom i u znak Lava (28. jula). Pre nego što izađe iz Blizanaca, gde je tokom juna bio u retrogradnom hodu, još jednom će se sudariti sa Neptunom u Ribama kroz neprijatni kvadrat (šesti juli),a potom i napraviti dobar aspekt sa Jupiterom u Ribama.

Nov sudar Merkura i Neptuna donosi definitivna razotkrivanja, borbu uma nad iracionalnim i bajkovitim, dok se ovim aspektom, takođe, okončava prošlomesečni pad motivacije. Trigon tj pozitivni aspekt Jupitera u Ribama i Merkura u Raku unosi pozitivniji pogled i uspehe na polju putovanja, učenja i rešavanja nekih problema koji su bili na čekanju. Ovo je takođe i aspekt lepih vesti, tako da će Rakovi, Ribe i Škorpije imati razlog za radost. Okršaj Merkura u Raku i Plutona u Jarcu (25. juli) donosi strah od greške, potrebu da se napravi red i zadrži kontrola, nad emocijama i nad osobama sa kojima ćemo biti u kontaktu. Ovo će biti odličan period za rad na psihološkim problemima, koja se tiču dece, porodice i prošlosti.

Merkur u Lavu će sigurno preokrenuti malo sumorniju situaciju kada pričamo o načinu razmišljanja, pa taj period od kraja jula može biti mnogo pozitivniji i otvoreniji.

Ovan

Ovnovi su se sasvim sigurno okrenuli sebi i sopstvenim potrebama, te ako se aktivirali na polju sporta trebalo bi da se početkom meseca paze od povreda. Prekomernost i preterani egoizam može rezultirati i takmičenjem u emotivnim odnosima, što potencijalno donosi sukobe. Sredinom meseca (oko 13, jula) emotivni život postaje cenatralna tema za mnoge pripadnike ovog znaka. Mogući su novi počeci, bilo da je u pitanju nova veza ili obnavljanje romanse u dugom odnosu. Pritisak na polju ljubavi i dece će biti posledica odgovornosti i nemogućnosti da se trenutno ponudi maksimum, pa su moguće scene i prebacivanja zbog manjaka pažnje.

Takođe, početak meseca može doneti neke probleme ili troškove na polju novca, zbog prevelikih ili nemogućih planova koji će zahtevati korekciju i prilagođavanja. Naglasak će biti na domu i porodici u kojoj će se već od dvanaestog jula povesti neke ozbiljnije priče koje se tiču nekih planova i popravki. Mnoge pripadnike znaka očekuju neke lepe vesti u okviru porodice ili dalekih putovanja, a mogući su i gosti tokom sredine meseca. ukoliko ej i bilo sumnji na polju prijateljstva ili ako je postojao zastoj i odlaganja putovanja, od početka jula to bi trebalo da se smiri i krene normalnijim tokom. Za Ovnove bi trebalo ovo da bude i period kada će se makar u mislima vratiti u prošlost kako bi prizvali neke uspomene koje će im pomoći da lakše prebrode neke stresne situacije.

Poslovni i porodični život mogu biti jako uzdrmani u periodu između dvanaestog i sedamanaestog jula, jer će biti veoma vidljiva rastrzanost između obaveza i potreba da u svemu budu prvi i najbolji. Ovde je moguće otkrivanje neke afere ili grešaka koje su vodile ka pogrešnim procenama, pa će ovo biti prilika da se to popravi. Zadatak za sve pripadnike znaka je da priznaju grešku i izađu malo iz šablona standardne uvređenosti jer se neće sve odvijati kako su planirali.

Biće potrebno dosta prilagođavanja i kompromisa, a najveći naglasak će biti na pružanju podrške drugima, specijalno porodici. Preokreti na polju novca mogu biti izvor stresa, ali će isto tako ukazati na pogrešne odluke sa početka meseca kada nije dobro raspoređena zarada, pa će sam kraj doneti malo stabilniju situaciju, ali i stezanje kaiša.

Bik

Pošto će vladarka znaka Bika biti u Lavu veći deo meseca, najviše će imati utiacaj na ponašanje ovog znaka. Potreba za ljubavlju i divljenjem će biti naglašena tokom ovog perioda, dok će uskraćivanje ljubavi i iznenadne preokrete jako teško podneti. Pripadnici drugog znaka horoskopa će biti u mogućnosti da izjave ljubav, pruže ili ponude toplinu i pruže zagrljaj. Energija će najviše biti uložena u polju doma i porodica, naročito dece. Dolaziće gosti, javljaće se prijatelji koji dugo nisu bili tu, a biće i novih ljubavnih veza koje će biti više nego uzbudljive. Moguće je više ulaganja energije kako bi se porodični odnosi popravili i kako bi komunikacija bila što manje dramatična. Bikovi će imati potrebu da menjaju, neki na silu, neki iz ličnih poriva, navike, način života i odnos prema istom.

Disiplina je glavni cilj narednog perioda, kao i korigovanja načina razmišljanja. Prisustvo planeta u znaku Raka izazvaće povećanu osetljivost pa će dosta nesporazuma biti baš zbog prenaglašenog ličnog shvatanja svakog poteza ili reči.

Početak meseca može biti dosta nepet, dok će druga polovina doneti mnoštvo prijatnijih momenata.

Lunacije devetog i 24. jula donose bitne pomake na polju odnosa i porodice. Prva ukazuje na potrebu da se planovi modifikuju i da se pažnja usmeri na emocije i intutivnost koje u kombinaciji sa nepredviđenim okolnostima mogu biti spasonosne, dok će druga naglasiti polje posla i obaveza naspram doma i porodice. Na kraju jula će biti potrebno da u prvi plan izbiju neke zdrave navike i odnosi, dok će hrabrost biti glavno oružje mnogim pripadnicima ovog znaka.

Na snazi je i dalje upozorenje na odgovorno ponašanja naspram drugih iako energija vuče u sebično i pomalo nepredvidivo ponašanje. Bikovi imaju zadatak da disciplinuju sebe na polju posla, što će biti izazovnije oko Punog Meseca, jer će mnoge situacije voditi u zone komfora i uživanja. Takođe, ovo će biti mesec kada će na videlo izaći sve manjkavosti komunikacije, pa izbor reči ili načina rada mogu biti presudni za povezivanje sa drugima.

Blizanci

Blizancima je retrogradni Mekrur doneo popriličan broj problema, prvenstveno na polju emotivnih veza, te će direktan hod do kraja znaka iskristalisati mnoge nesiglasice, ali i otkriti tajne. Već od druge dekade meseca očekuje ih fokus na finansije i povećanje samopuzdanja putem poboljšanja zarade, ali i oslonca u vidu nekog člana porodice. S druge strane eksapnzija na polju karijere može biti zaustavljena ili će se bar na neko vreme smanjiti broj mogućnosti, ali bez obzira na to potrebno je da se zadrži pozitivan stav naspram budućnosti. Mnogi pripadnici ovog znaka mogu očekivati povećanje ili dodatnu zaradu već oko dvanaestog jula, dok će komunikacija biti izuzetno naglašena već od početka meseca i to sa nekim novim osobama.

Ukoliko se ukaže prilika, a trebalo bi, kraći put ili odmor mogu biti beg od stresnih situacija koje su obeležile prethodni mesec. Prethodni pad imuniteta može bit posledica neuravnoteženih svakodnevnih navika koje sada moraju da se dovedu u balans.

Kada Merkur bude prešao u znak Lava (28.07) promeniće se i način razmišljanja. Blizanci će postati mnogo prijatniji i topliji prema svom okruženju, dok će ovo značajno uticati i na dogovore, kako poslovne, tako i emotivne.

Napetost na polju razmene ideja i informacija mogu za osnovu imati i neka finansijska pitanja. Ukoliko su ulaganja premašila mogućnosti već na početku meseca bi trebalo uvesti štednju ili smanjivanje troškova, a želje korigovati prema mogućnostima. Početak jula može biti opasan za nesmotreno ponašanje u saobraćaju i isto tako može doneti i sukobe na radnom mestu, ali i sa prijateljima. Ova napetost može uticati i na emotivne odnose, te su moguće neke tajne veze ili stavljanje odnosa na pauzu zbog preteranih obaveza.

Na kraju meseca mogući su neki testovi izdržljivosti na polju fokusa, motivacije i planiranja. ne bi trebalo posustajati u izazovnim trenucima jer će ovo biti odlična prilika za podizanje samopuzdanja.

Lunacije u poljima novca i planiranja naglašavaju potrebu da se ova pitanja dovedu u red, što će jedino biti moguće ukoliko se na iznenadne preokrete, pripadnici ovog znaka, ne zalede već odreaguju hrabrije uz pozitivniji pristup. Moguća je pomoć porodice.

Rak

Naglasak ovog meseca će biti na ličnom doživljaju spoljnih dešavanja i regulisanju emocija naspram emotivnog odnosa. Najbitnije je osvestiti sopstvene vrednosti kojih sigurno ima, a njih će pogurati neki poslovni uspesi i zarada.

U prvom delu meseca su mogući izdaci i neke nesigurnosti na polju bliskosti, specijalno seksa. Sloboda u odnosu je prioritet za Rakove, iako nekada imaju potrebu da kriju svoje želje, ovaj put to neće biti potrebno, naprotiv poželjno je da se i lepo i ružno podeli. Moguća je pomoć ili lepa saradnja sa nekim ko iznenada nudi neke svoje ideje ili energiju, a ta pomoć će dobro doći.

Iznenadni susreti ili ishitreni potezi na polju novca mogu biti glavna tema ovog meseca. Međutim, kraj meseca ipak obećava nešto mirniju situaciju, makar u domenu komunikacije i druženja.

Tokom jula je bitno ne forsirati nešto što očigledno ne ide, a usput praviti strategiju za dalje poteze. Sve se vrti oko osećanja nedovoljnosti ili nedovoljne sigurnosti zbog nestabilne materijalne situacije, pa će zbog ovoga dolaziti do povlačenje u svoj unutrašnji svet. Oko 25. jula biće bitno reći i pokazati šta je to što toliko boli ili vređa pripadnike ovog znaka, da emotivni odnos ne bi trpeo zbog ćutanja. Podrška žena u toku ovog meseca biće izražena, pa će samo prisustvo nekog bliskog biti dovoljna za otvaranje najbolnijih rana.

Ljubavni život će biti mnogo dinamičniji i srećniji tek u poslednjoj dekadi meseca, pa će oni slobodni sreću potražiti rizikujući i upuštajući se u odnose poprilično hrabro ostavljajući iza sebe neku priču koja je bila više kamen spoticanja, nego izvor zadovoljstva.

Kada i Mars i Venera budu promenili znak i budu prešli u Devicu, komunikacija će biti otvorenija i detaljnija. Takođe, tada će početi da se razvijaju i neke poslovne ideje koje će zahtevati mnogo više pažnje i detaljisanja.

Povratak Jupitera u Vodoliju označiće vraćanje na neke teme novca i dugovanja, ali i zaduživanja. Potrebna je oprez i pažljivije kalkulisanje sve do kasne jeseni.

Lav

Za Lavove će ovo biti veoma bitan mesec. U samom startu biće teško da se pokaže sva snaga i odlučnost, specijalno će biti problemtično na polju emotivnih odnosa, jer će se partner uporno vraćati na teme prošlosti i insistirati na nekim rešenjima koji blokiraju neke lične namere. Izazovi poput ovih mogu biti naporni i mogu usporiti napore da se u samom odnosu nešto zaista promeni. Takođe, bez obzira na šarm Venere koja će svojim prisustvom u ovom znaku naglasiti sve vrline, moguća su udaljavanja i periodi melanoholije. Početkom meseca bitno je osnažiti se samopuzdanjem i voljom jer će planeta odgovornosti i ograničenja, Saturn, ukazivati na potrebu da se reše neka pitanja u partnerskim odnosima.

Mogući su iznenadni preokreti na polju posla i karijere, što može rezultirati pomalo pobunjeničkim stavom, a uz to su moguća pomeranja i izmene planova. Zadatak za Lavove ovog meseca je da prihvate neka ograničenja i izmene, a bilo bi poželjno da paralelno prave korekcije u ponašanju.

Kada Sunce bude ušlo u njihov znak, situacija bi trebalo malo da se smiri jer će dobiti neophodnu snagu, ali i pohvale za prethodni trud i rad. Takođe, tu će biti i Merkur, pa će Lavovi imati priliku da pokažu svoje talente zbog kojih će potencijalno i zaraditi.

Venera i Mars u Devici će dotaći polje zarade, što može samo značiti da će biti prilike da se novčanik napuni, ali i isprazni, ovog puta na sitnice ili poklone.

Mlad Mesec u Raku nagoveštava rešavanje nekih porodičnih i ličnih pitanja, zbog čega će biti jakih promena raspoloženja. Ovaj Mlad Mesec je odlična prilika da se osvesti koje je to mesto koje Lavovi smatraju sigurnim i čemu je potrebno prikloniti se dok prošlost ostavljaju iza sebe.

Pun Mesec u Vodoliji naglasiće polje dugovanja, seksa i transformacije. Biće potrebno dosta odricanja kako bi i finansijska i emotivna stabilnost ostala netaknuta.

Povratak Jupitera u Polje partnerstva može suziti listu mogućnosti i pojačati sebičnost pripadnika ovog znaka jer će nasuprot planete ekspanzije biti Venera. Narednih par meseci je bitno osvestiti potrebe partnera ili samih partnerskih odnosa, kako bi isti postali skladniji i stabilniji.

Devica

Prvi deo meseca rezervisan je za povlačenje iz javnosti i rešavanje unutrašnjih konflikta koji su tinjali u prethodnom periodu. Saturn u Vodoliji i Mars u Lavu naglasiće potrebu da se uvede disciplina i uspori, specijalno na polju posola i zdravlja. Mogući su napadi nervoze i nesanice, dok će nepredividivost uznemiriti perfekcionistički pristup rešavanju problema kod pripadnika ovog znaka. Samo izazivanje rušenja idealnih zamisli, Devicama može doneti neku vrstu oslobođenja, specijalno zbog sukoba Marsa u Lavu i Urana u Biku, pa će potencijalno šokirati potezima ili biti šokirani nekim iznenadnim promenama vezanim za novac i planiranje.

Venera u Lavu će se spojiti, kroz dvanaesto polje, polje tajni, sa Marsom pa su moguće iznenadne afere, kako poslovne tako i emotivne. Preporuka bi bila da se Device odupru mogućim zakulisnim radnjama.

Sve dok Mars i Venera ne promene znak i pređu u znak Device (22. i 29. jul) pripadnici ovog znaka neće moći da uspostave red i disciplinu, niti da pronađu “lek” za kompleksne situacije u ljubavnim odnosima.

Merkurov prolazak kroz znak Raka može doneti u startu dobre vesti vezane za emotivne odnose, ali i za neku realizaciju poslova koja je stajala od maja meseca. Nakon toga slede momenti kada će pripadnici ovog znaka pokušati da odgonetnu neke tajne ili nedoumice u vezi sa emotivnim odnosima, decom ili hobijem. Napetost odnosa Mekrura u Raku i Plutona u Jarcu mogu naterati Device da neke stvari istraže do tančina, specijalno po pitanju porodičnih odnosa (na primer, neka tajna iz prošlosti koja je dugo skrivana). Prelazak vladara ovog znaka u Lava otvara vrata nekim vedrijim temama, ali i egoističnom i sebičnom ponašanju.

Mlad Mesec u Raku može pomoći realizaciji nekih planova vezanih za dom i porodicu, kao i za početke nekih bližih ljubavnih odnosa. Ovo će biti odlična lunacija za početak nekih odnosa, ali i za pružanje ili traženje usluga od nekih bliskih prijatelja.

Pun Mesec u Vodoliji bi trebalo da donese uvećanje samopouzdanja, baš zbog nekih prethodnih uspeha. Kulminacija se odigrava u polju posla i svakodnevnice, pa će doći do nekih samostalnih i preduzimljivih odluka i poteza koje kasnije mogu rezultirati dobitkom, kako emotivnim tako i materijalnim.

Jupiter u Vodoliji će se vratiti u polje usluga, pa će Device imati prilike da razmotre, ponovo, neku ponudu za partnerstvo i to poslovno. Ovaj put, opcije će biti umanjene, ali će naglasak biti na obostranoj dobiti bez obzira na materijalnu stranu posla.

Vaga

Za Vage će prolazak Venere kroz znak Lava biti izuzetno prijatan, što samo znači da će juli biti izuzetno uzbudljiv i u početku nepredvidiv.

Venera u Lavu daj mogućnost za pojavu izuzetno povoljnih prilika koje donose nove prijatelje, veze i odnose koje mogu biti bitne za neke buduće akcije. S obzirom na to da će ta ista Venera trpeti saturna i Urana, eto prilike za neke odmerenije i pametnije odluke povodom ljubavnog života. Ne samo da će odluke o prekidu nekih pogrešnih odnosa biti pametna nego će i spoj Venere i Marsa u Lavu, sredinom jula, naglasiti potencijano novu ljubavnu vezu ili bar obnovu strasti u stabilnijim emotivnim odnosima.

Opozicija sa Saturnom naglašava udaljavanja ili bar neko kočenje na polju veza, dok će Uran u Biku u aspektu sa Venerom u Lavu sasvim izvesno doneti neka nova ljubavna uzbuđenja, ali i prekide.

Spoj sa Marsom obećava strast i vrele akcije, na odmoru ili sa nekim neočekivanim i osobama koje su imale hrabrosti da rizikuju i priđu ovoj ponosnoj Veneri.

Mars u Lavu u aspektima sa Saturnom u Vodoliji i Uranom u Biku, na početku meseca mogu biti odbijajući za Vage, bar što se tiče odnosa i braka. Može doći do zahvađenja i udaljavanja ili bar nekih rizičnih novčanih poteza koji zahtevaju odlaganje.

Mars i Venera u Devici konkretizuju prethodne poduhvate i naglašavaju potrebu da se Vage pozabave zdravljem i boljom organizacijom. Tokom boravka Marsa u Devici u dvanaestom polju moguće su nesanice i nervoza zbog novca i partnerskih odnosa.

Merkur će naglasiti polje posla i ambicije i svojim lepim aspektom prema Jupiteru u Ribama donosi lepe vesti direktno vezane za posao i neku saradnju, dok će opozicija sa Plutonom u Jarcu ubrzati tempo i naterati pripadnike ovog znaka da temeljnije urade sve kako bi osigurali sebi neku poziciju. Ovaj aspekt izaziva stres zbog poslovnog ubrzanja ili opterećenja nekim temama koje su deo prošlosti pa će biti promena raspoloženja i koncentracije, samopuzdanja i lošije procene nekih situacija vezanih za posao. Nakon što Melrkur uđe u Lava, situacija će se smiriti i Vage će se okrenuti ka druženju, ali i putovanjima.

Mlad Mesec u Raku naglasiće polje posla i statusa pa će ovo biti prilika da se neki prioriteti ispoštuju, da se potencijalno pokrenu poslovi vezani za privatni sektor, ali i da se istestira karakter kroz nove izazove. Potrebno je izbegavati negativne scenarije ukoliko sve ne krene kako bude planirano.

Pun Mesec u Vodoliji će ukazati koji je to momenat kada će Vage morati ipak same da donesu odluku i po pitanju emotivnog odnosa i na polju odnosa sa drugima. Razapetost između očekivanja društva i ličnih izbora biće u prvom planu.

Retrogradni Jupiter u Vodoliji će ponovo naglasiti polje dece, zabave, ljubavi i hobija, pa će biti više opuštanja, uživanja na svakom koraku, ali ovog puta u manjem obimu. Potrebno je razviti kreativnu stranu i ponuditi dovoljno prostora i slobode da se ljubvan ili bilo koja druga veza razvija.

Škorpija

Prolazak Marsa kroz znak Lava Škorpijama nudi da se pokažu u najboljem mogućem svetlu. Iako će pokušati da poguraju posao i planove, ipak će porodična pitanja i problemi biti ti koji će usporiti ono što su planirali. Mogući su sukobi već na početku meseca sa starijim članovima porodice, kao i sa osobama koje ukazuju na neke odgovornije postupke.

Škorpije će ovog meseca puno raditi, ali i rešavati zaostale poslove koji su zbog retrogradnog Merkura u Blizancima napravili dodatne troškove.

Sudar Marsa u Lavu i Urana u Biku može doneti neke izenadne preokrete na polju partnerstva. Izmena planova i neki nagli sukobi mogu odložiti ili prekinuti odnose. Biće potrebno mnogo više prilagođavanja i razumevanja, specijalno ako su na pomolu neki zajednički planovi.

Venera u Lavu će svakako doprineti dobrom ugledu, na poslu i među saradicima, ali i nudi podršku ljubavnog partnera/partnerke. Takođe ovaj tranzit može doneti preuranjenu ležernost i preterano opuštanje, uprkos obavezama.

Spoj sa Marsom u Lavu sigurno će doneti erupciju strasti i obnovu ili početak neke ljubavne priče, dok će Saturnovi i Uranovi aspekti prema planeti ljubavi i zadovoljstva umanjiti neke mogićnosti i potencijalno doneti neka odlaganja ili probleme sa finansijama. Mogući su nagli ulasci i izlasci iz emotivnih odnosa.

Prelazak Marsa u znak Device na kraju meseca osetiće svi pripadnici ovog znaka, baš po tome što će se okrenuti ka reaorganizaciji ciljeva, zdravlja i posla. Biće potrebno da se sve sitnice stave na papir, a kako će Merkur u tom momentu biti u Lavu, delovaće sve predimenzionirano, ali i moguće rešivo.

Nakon što je retrogradni Merkur u Blizancima pokrenuo polje gubitaka, prelaskom u znak Raka i trigonom prema Jupiteru mogući su konačni dobici i odlične vesti iz inostranstva ili u vezi sa nekim pravnim pitanjima. Takođe, dok bude u znaku Raka, Merkur može pokrenuti mnogo bolju komunikaciju i razmenu ideja koje će biti vrednovane i podržane kada Merkur bude prešao u znak Lava.

Mlad Mesec u Raku podiže samopuzdanje Škorpijama i naglašava kuću planova, učenja, morala i pravnih pitanja. Narednih mesec dana obeležiće planiranje i pažljivo upravljanje novcem koji se vezuje potrebe porodice i doma. Takođe, pod dejstvom ove lunacije biće nekih interesantnih susreta ili pregovora koji mogu kasnije rezultirati odličnom saradnjom.

Pun Mesec u Vodoliji će biti delimična realizacija Mladog Meseca, pa će posao izbiti u prvi plan. Zbog ovoga može da istrpi porodica, ali i partnerski odnosi što može doneti neke sukobe i nesuglasice.

Retrogradni Jupiter u Vodoliji će vratiti novac ili će ulaganje u dom i porodicu biti uvećano, ali ovaj put pažljivije i skromnije.

Strelac

Zbog retrogradnog Jupitera u Ribama, a potom u Vodoliji, Strelčevi će morati da izmene svoje planove. Period od maja, pa sve do kraja jula, pripadnici ovog znaka će doživeti kao period izuzetne sreće i radosti, ali ništa manje neće biti kada se Jupiter bude vratio u znak Vodolije. Biće potrebno da se obnove neki kontakti i da se uspostavi neki red u obimnoj komunikaciji koja će uticati i na neke najbliže odnose. Povratak Jupitera u Vodoliju i njegov kontakt sa Marsom i Venerom u Lavu može izazvati pojačanu hrabrost, ali i lenjost zbog nekih laganijih i srećnijh okolnosti. Ovo bi trebalo iskoristiti za planiranje i ekspanziju na poljima posla i ljubavi. Moguće su veze na daljinu, ali i odnosi koji nisu jasno definisani.

Sukob Saturna u Vodoliji i Marsa u Lavu na početku meseca može doneti poteškoće u komunikaciji i planiranju, a takođe, zbog ovog aspekta su mogući problemi sa saradnicima na poslu. Uran u Biku koji će napasti takođe Mars u Lavu donosi niz nepredvidivnih okolnosti koji će umešati prste na polju ljubavnih odnosa. Nagli preokreti ili iznenadni raskidi isto nisu nemogući. Jaki aspekti Venere u Lavu sa Saturnom i Uranom donose probleme na polju posla i svakodnevnice, upozoravajući da neke probleme Strelčevi ne mogu i ne bi trebalo da ignorišu.

Venerin i Marsov prelazak u znak Device naglasiće polje karijere i statusa, pa će od kraja jula mnogi Strelčevi prionuti na posao. Biće puno detaljnih analiza i priprema za jesen koja će svakako biti mnogo podnošljivija nego ovaj letnji period.

Merkurov prolazak kroz znak raka umiriće bure na polju ljubavi i partnerstva i okrenuće odnose ka nekim intimnijim temama. Deljenje dobrog i lošeg sada tokom jula bi trebalo da bude lakše, specijalno kada se Merkur u Raku bude suprostavio Plutonu u Jarcu naglašavajući strahove koje partner ima da saopšti. Podrška i razumevanje će biti na izazovu u ovom periodu, a trebalo bi imati na umu da se tokom ovakvih dana vidi koliko je odnos jak. rizična ulaganja nisu baš najpoželjnija tokom prolaska Merkura, a ni Sunca u Raku.

Kada Merkur bude prešao u Lava, Strelčevi će početi lakše da komuniciraju i da planiraju. Prtnerski odnosi, tj sam partner ili partnerka mogu postati topliji, raspoloženiji i pričljiviji.
Takođe, krajem meseca su moguće i neke konkretnije akcije koje se tiču saradnje sa inostranstvom.

Mlad Mesec u Raku naglašava polje strahova, transformacije i dugovanja, specijalno ako sve ovo na gomili ima veze sa nekom prošlošću ili zapostatkom koji se već neko vreme vuče. Biće prilike da se fleksibilnije i racionalnije reše neke situacije, ali će biti manje finansijskih mogućnosti pa je potrebno dobro obratiti pažnju na troškove već na početku jula.

Pun Mesec u Vodoliji će naglasiti samopuzdanje i spremnost da se sa drugima podeli ono najneobičnije i pomalo rizično na polju putovanja, komunikacije i saradnje sa drugima. Strelčevi će u poslednjoj dekadi meseca biti pomalo nedodirljivi za druge, što će doneti i višak prostora, ali vremena za razmišljanje.

Jarac

Sunce u sedmom polju već od kraja juna naglašava bitnost partnerskih odnosa i nežnost koja je čekala svoj pravi trenutak. Sam Mlad Mesc već sredinom Meseca naglašava opet ovo polje i nagoveštava narednih mesec dana tokom kojih će Jarčevi provesti posvećujući se ljubavi, nežnosti i stvaranju sigirnijeg mesta sa partnerom/partnerkom.

Saturn u Vodoliji će svojim retro hodom naglasiti neke lekcije koje su zaostale na polju samopuzdanja, pa će aspekt sa Marsom u Lavu doneti pomalo napetu situaciju na polju finansija, seksa i bliskosti, što će samo biti test za pripadnike ovog znaka. Uran u Biku provocira kroz polje ljubavi, hobija, odmora pa će biti nekih iznenađanje već početkom jula.

Ljubav će možda biti na pauzi zbog prolema sa novcem, ali i straha od bliskosti koje Jarčevi teško mogu da se otarase. Hladnoću i iznenadna razdvajanja može spasiti spoj Marsa i Venere u Lavu jer će tada biti pojačanih strasti koje mogu da spasu sve.

Mars i Venera u Devici će konkretizovati i aktivirati neke planove vezane za inostranstvo ili saradnju sa istim, ali i otkloniti stres zbog prilike da se reše neke nedoumice vezane za ljubav, ali i porodicu i dom.

Prolazak Merkura kroz znak Raka dodatno će pojačati spremnost na komunikaciju i razmenu na polju partnerskih odnosa, ali i potencijalno mogu doneti poslovnog partnera koji će ponuditi pokretanje privatnog biznisa. Trigon sa Jušiterom sigurno donosi lepe vesti iz inostranstva ili u vezi sa poslom, dok će opozicija sa Plutonom u Jarcu naglasiti ono što mora da se otpusti -potreba za kontrolom.

Merkur u Lavu pokreće neka pitanja dugovanja ili sitnih treoškova i to zbog prethodne ležernosti koju su izazvali Jupiter i Venera u Lavu, pa će kraj Meseca biti rezervisan za “čišćenje” na svim nivoima.

Takođe, povratak Jupitera u polje novca može doneti zaradu od nekih zajedničkih poduhvata ili društvenih mreža.

Pun Mesec u Vodoliji naglašava kulminaciju i završetak ciklusa kada su finansije bile preveliki problem. Mnogi Jarčevi bi mogli u ovom periodu da daju otkaz i na neki način se osamostale kroz zaradu i pokretanje svog posla.

Vodolija

Sem što Saturn pritiska prvo priorodno polje, pa naglašava obaveze i preuzimanje odgovornosti za lične postupke, s druge strane Venera i Mars okupiraju polje partnerstva naglašavajući mogiće sukobe i udaljavanja. Uran u Biku, suvladar Vodlije sprema iznenađenje i poziva na ličnu revoluciju, tj preokret na polju ljubavi i posla. Početak meseca će biti obeležen sukobima, ali onim koji sigurno vode u neku izmenu ili poboljšanje, stvar je samo izbora.

Vodolije mogu biti obuzete potrebom da se oslobode svakog pritiska, a on je sada na polju ličnih veza. Ukoliko dođe do prekida to će samo značiti da problem nije rešen, jer je sada tema prisutnost,a ne bežanje. Mars u tranzitu kroz sedmo polje uvek donosi sukobe koje privlačimo, u ovom slučaju to su rasprave i burne reakcije na kritiku ili stav.

Partnerski odnosi zahtevaju transformaciju, a kriza je najbolji period za to.

Spoj Marsa i Venere, a kasnije i Sunca i Merkura u Lavu krajem meseca mogu poboljšati stanje i umiriti sukobljenje strane.

Povratak Jupitera u Vodoliju i opozicija s Marsom i Venerom nagoveštava period opuštanja i popuštanja svih kriznih situacija koje su bile na snazi početkom meseca.

Ovi svi tranziti koji će snažno pritiskati sedmo, prirodno, polje Vodolijama donosi konačni obračun sa sopstvenim manama koje su se ogledale baš u emotivnim odnosima. Preterana krutost sada traži toplinu, a od partnera ili partnerke sada Vodolije to i mogu da dobiju.

Kada se Mars i Venera budu preselili u Devicu, Vodolije će svoj intimni život sakriti od svih, ali će i detaljnije poraditi na nekim skrivenim željama, zbog kojih će emotivni život tokom jeseni biti bogatiji i lakši.

Pun Mesec u Vodoliji će konačno doneti kulminaciju i naznačiti šta je to čega pripadnici ovog znaka moraju da se odreknu ne bi li napredovali na polju partnerstva. U ovoj lunaciji biče naglašena polja ljubavi, ali i polja straha i gubitka pa će biti bitno da se nekih navika ili strahova odreknu kako bi odnos bio zadovoljavajući.

Merkur u Raku prolazeći kroz polje zdravlja i rutine naglasiće bitnost zdravlja i svakodnevnih obaveza, što će potencijalno biti nemoguće, jer Rak je promenljiv i zahteva dosta truda i discipline kako bi svakodnevnica bila uranvotežena. Prvi aspekt je sa Jupiterom te će ovde biti nekih povoljnosti u poslu i zarade, dok će opozicija sa Plutonom u Jarcu izvući na površinu neke psihološke i emotivne probleme koji zahtevaju ozbiljniji pristup. Takođe, ovaj aspekt može opsesiju kontrolom, kako emocija tako i sitnih, svakodnevnih obaveza.

Mlad Mesec u Raku naglašava bitnost svakodnevnog zdravlja i brigu o istom. Takođe, ova lunacija donosi početak koji se tiče posla ili neke saradnje, koja će pripadnike ovog znaka naterati da se potpuno angažuju i krenu u neke nove početke.

Ribe

Sasvim sigurno možemo reći da će juli mesec prijati znaku Ribe. Sunce i Merkur u Raku, potom i Mlad Mesec u ovom znaku doneće niz prijatnih momenata na polju ljubavi i zadovoljstva.Takođe, lunacija najavljuje neki nov početak, možda i prinovu, novu ljubav ili odmor u krugu porodice. Tranzit ovih planeta kroz znak Raka doneće smireniju energiju i opuštanja koja će podržati Jupite ,ali i Neptun u Ribama.

Ovo će biti period kreativnosti i unutrašnjeg balansa, jer će Ribe moći da oslušnu svoju intuiciju i upotrebe je na pravi način.

Opozicija Plutona u Jarcu i Merkura i Sunca u Ribama mogu doneti opiranja prema promenama koje zahtevaju kompletnu transforamaciju, prvenstveno u načinu razmišljanja i odnosa prema drugima.

Povratak Jupitera u znak Vodolije naglasiće polje tajni, potrebu produbljivanjem unutrašnjeg sveta, ali i želju za znanjem koje će biti upotrebljeno za lični preporod. Interesovanja će biti vezana za društvo, odnose, ali i pomoć koja može da se pruži drugima.

Takođe, ovde je već neko vreme Saturn koji će u početku jula napasti Veneru i Mars u Lavu prolazeći kroz polje zdravlja i posla. Ovo naglašava zaustavljanja i frustracije zbog nemogućnosti ispunjenja nekih ciljeva vezanih za zaradu i zdravlje. Zbog Uranovih aspekata iz polja komunikacije, Ribe će naglo izmeniti ili uneti novine jer će na to biti primorane ne bi li ispunile ciljeve. Biće puno stresa na početku meseca što će zahtevati bolju organizaciju i veću posvećenost poslu i zdravlju.

Kada Mars i Venera budu prešli u znak Device naglasak će biti na partnerskim odnosima. Druga strana može postati malo nervoznija, te eto sukoba zbog sitnica i preterane sebičnosti. Merkur će u tom momentu preći u znak Lava, pa eto sitnih finansijskih problema koji zahtevaju brzo rešavanje.

Pun Mesec u Vodoliji će naglasiti potebu za nezavisnim izvorima zarada, ali i efikasnijim rešenjima na polju dugovanja. Takođe, ova lunacija će doneti razdvajanja, pa su mogući novi izvori zarade, koji nemaju veze sa standardnim poslovima.

#related-news_0

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram