Dva ključna datuma u februaru koji će odlučiti vašu dalju sudbinu

Foto: Veeren / CVS / Bestimage / Profimedia

Šta su zvezde spremile za vas?

Dobro došli u februar, koji je u astrološkom smislu pravi početak 2023. godine, jer je to prvi mesec u kojem će Mars, planeta akcije i Merkur, planeta komunikacije, krenuti napred i funkcionisati punim plućima.

Februar je savršen mesec da pustite mašti na volju, dozvoljavajući intuiciji da vas vodi.

Važan astro događaj čeka nas 11. februara, kada će Merkur, nakon što je proveo mnogo nedelja u ozbiljnom Jarcu koji voli tradiciju, udahnuti novi život u misaone procese i komunikaciju. Takođe, Venera će 20. februara preći u Ovna, vatreni znak orijentisan na akciju, pa će do 16. marta nastupiti pogodan period za finansije, piše InStyle.

Šta čeka vaš znak?

Ovan

Godina je počela mnogo sporije nego što biste u idealnom slučaju želeli, zahvaljujući vašoj vladajućoj planeti, Marsu, koji se kreće unazad u vašoj komunikacionoj zoni. Ali u februaru konačno ćete početi da osećate da možete da napredujete, posebno u vezi sa učenjem, druženjem i poslom.

Otprilike 5. februara, kada pun Mesec osvetli vašu zonu romantike i suprotstavi se revolucionarnom Uranu u zoni novca, iskoristićete svoje umetničke impulse da pokrenete novi projekat zarađivanja novca. Takođe ćete raditi zajedno sa kolegama i prijateljima, posebno dok je Merkur u vašem sektoru umrežavanja od 11. februara do 2. marta.

Zahvaljujući putovanju Sunca kroz vašu zonu duhovnosti od 18. februara do 20. marta, snovi vam mogu ukazati na bitne životne ciljeve. Krajem meseca, očekujte nalet optimizma i sreće, posebno kada je u pitanju provođenje vremena sa voljenim osobama.

Bik

U proteklih nekoliko meseci razmišljate o svojoj karijeri – a konačno, ovog meseca, možete početi da preduzimate odgovarajuće mere. Istovremeno, biće neophodno da radite na duboko ukorenjenim emocijama — posebno oko 5. februara kada pun Mesec pada u vašoj porodičnoj zoni. Možda ćete doživeti iznenadnu promenu u vezi sa porodičnim životom koji će vam otvoriti oči.

Zatim, od 11. februara do 2. marta, taj postojeći fokus na vaše velike ciljeve podržava Merkur, planeta komunikacije, koja se kreće kroz zonu vaše karijere. Sazovite taj sastanak, napravite tu prezentaciju ili pošaljite CV, jer bi to moglo dovesti do velikih uspeha.

A od 20. februara do 16. marta, vaš vladar Venera, orijentisana na odnose, putuje kroz zonu duhovnosti, što vas može podstaći da budete malo tajnovitiji u vezi sa svojim najromantičnijim željama. To znači da vas čeka tajna ljubav.

Blizanci

Pazite na obaveze, jer biste već oko 5. februara, kada je pun Mesec u vašoj zoni komunikacije, mogli da se osećate preopterećeno. U redu je da se odmaknete od svoje liste obaveza kako biste ponovo procenili šta je apsolutno važno, a šta može da sačeka.

Ali 10. februara, vaš vladar Merkur uparuje se sa transformativnim Plutonom u vašoj zoni intimnosti, i možda je vreme da konačno imate intenzivan emotivan razgovor sa voljenom osobom.

Sledećeg dana, Merkur prelazi u vaš avanturistički sektor, gde će biti do 2. marta, postavljajući potpuno drugačiji ton životu. Moguća su putovanja na velike udaljenosti. Bićete privučeni grupnim druženjima – na poslu i u životu. Oslonite se na prijatelje i kolege da biste se osećali povezanije i otkrićete da vam oni takođe čuvaju leđa kada je u pitanju postizanje cilja koji vam je blizak.

zaljubljeni par
Foto: Shutterstock

Rak

Dok je Sunce bilo u vašim emocionalnim vezama i sektoru intimnosti poslednjih nekoliko nedelja, vaši najbliži odnosi su bili glavni fokus. A oko 5. februara, kada pun Mesec pada u vašu zonu novca, intuitivno znate da je vreme da se pozabavite tekućim problemom u vezi sa vašom imovinom ili zaradom. Srećom, sve će se dobro završiti. I

Otvorenost čak i za najizazovnije razgovore jača vaše samopouzdanje, a oko 20. februara, kada mlad Mesec pada u vašem sektoru avantura, čeka vas izlazak iz vaše zone udobnosti. Razjasnite veštine koje želite da usavršite i kako se one prirodno uklapaju sa vašom perspektivom i ličnom filozofijom.

Od 20. februara do 16. marta, Venera orijentisana na odnose u vašem profesionalnom sektoru doneće vas velika poslovne uspehe.

Lav

Kao vaš vladar, Sunce se kreće kroz Vodoliju i vašu zonu partnerstva, pa ste fokusirani na odnose jedan na jedan. Moguće je da ste u poslednjih nekoliko nedelja – ili čak poslednjih šest meseci – razmišljali o budućnosti vaše veze ili braka.

Dani oko punog Meseca mogu biti prilično emotivni, ali suočavanje sa svim osećanjima može se pokazati produktivnim. Takođe će pomoći to što se Merkur, planeta komunikacije, kreće kroz vašu zonu partnerstva — od 11. februara do 2. marta — što jača međusobno razumevanje.

Otprilike 20. februara, mlad Mesec u vašoj zoni intimnosti označava početak novog poglavlja u vezi sa vašim najbližim vezama i zajedničkim resursima. A od 20. februara do 16. marta, romantična Venera donosi novu avanturu u vaš ljubavni i kreativni život.

Devica

Retrogradnost Merkura od 29. decembra do 18. januara bez sumnje je usporila sve vaše planove za 2023. Ali kako februar počinje, osećaćete se inspirisanim da podignete svoj glas i upustite se u kreativno ispunjavajuće poduhvate. Otprilike 5. februara, kada pun Mesec pada u vašu zonu duhovnosti, vaši snovi bi mogli biti intezivni — kao i vaša potreba da se odmorite. Obavezno poslušajte sebe.

Kako se Sunce kreće u vašu zonu partnerstva 18. februara, gde će ostati do 20. marta, to je idealno vreme za nove ljubavi ili učvršćivanje i pomake u već postojećim vezama.

Februar je zaista divan trenutak da budete ranjiviji – i iskreno priznate šta želite od svog seksualnog života i razgovarate o tome koja vas duboko ukorenjena osećanja možda sprečavaju da se potpuno mentalno, duhovno i emocionalno povežete.

horoskop; maj; devojka; nervoza
Foto: Shutterstock

Vaga

Stalno ste pritiskali dugme za premotavanje unazad kada su u pitanju porodični odnosi, a izlazak iz uobičajene rutine je bio teži nego inače, zahvaljujući prošlomesečnim retrogradnostima. Ali u februaru će svim problemima doći kraj.

Za početak, dobro bi bilo da se oslonite na prijatelje i kolege oko 5. februara kada pun Mesec pada u vašoj zoni umrežavanja. Deljenje pobeda i izazova sa drugima će vam dobro doći. Zatim, od 11. februara do 2. marta, nakon toliko nedelja u vašoj porodičnoj zoni, Merkur konačno kreće napred u vašoj zoni samoizražavanja i romantike, što može stimulisati vašu kreativnost i flertovanje.

A oko 20. februara, mlad Mesec u vašoj zoni zdravlja je plodno tlo za izgradnju nove zdrave navike.

Škorpija

U poslednjih nekoliko meseci osećali ste se pomalo zaglavljeni, ali konačno, osećate se ponovo energizovanim i fokusiranim, posebno kada je u pitanju povezivanje sa prijateljima i vašim najbližima. Sezona Vodolije takođe skreće vašu pažnju ka vašem porodičnom životu, gde će doći do rešavanja problema.

Oko 15. februara, Venera se uparuje sa mističnim Neptunom u vašoj romantičnoj zoni, što bi moglo da unese sanjivu vibraciju u vaš ljubavni život. Bićete saosećajniji i puni razumevanja, ali postoji rizik da nekog vidite kroz ružičaste naočare, pa budite oprezni.

Februar je takođe idealan mesec da počnete da trenirate nešto novo.

Strelac

Sa retrogradnim Merkurom u vašoj zoni novca i retrogradnim Marsom u vašem partnerskom sektoru prošlog meseca, možda ste se osećali kao da je život bio posebno frustrirajući. Ali ovog meseca, zahvaljujući tome što se obe planete kreću punom parom, možete da uradite više.

U stvari, oko 5. februara, kada je pun Mesec u vašoj avanturističkoj zoni, bićete primorani da verujete svojoj intuiciji na poslu. Učenje je zaista velika tema za vas ovog meseca, pa ćete u svim oblastima povezanim s obrazovanjem biti uspešni.

Otprilike 20. februara smeši vas se preseljenje na novo mesto ili zaceljivanje starih rana sa članom porodice. A od 20. februara do 16. marta, Venera, planeta veza, kreće se kroz vašu zonu romantike i samoizražavanja, što može doprineti lepšem ljubavnom životu.

Foto: Shutterstock

Jarac

Prošli mesec vam nije bio baš produktivan zbog retrogradnog Merkura. Sada, konačno, februar vam daje šansu za pokretanje snova. Ali prvo, oko 5. februara, pun Mesec u vašoj zoni intimnosti zahteva da se bavite prilično teškim emocijama u bliskoj vezi. Taj trenutak je stvoren da izrazite šta vam je potrebno da biste se osećali prijatnije.

Zatim, od 11. februara do 2. marta, Merkur u vašoj zoni novca donosi odlične prilike za nove prihode.

Sezona Riba osvetljava vaš društveni život od 18. februara do 20. marta, a mlad Mesec 20. februara pruža vam divnu priliku da se posvetite učenju nečeg novog, idealno uz prijatelje i kolege. A od 20. februara do 16. marta, Venera orijentisana na vezu kreće se kroz vašu porodičnu zonu – vreme provedeno sa voljenim osobama može učiniti čuda za vaše opšte emocionalno blagostanje.

Vodolija

Sa vašom rođendanskom sezonom u punom jeku, bićete okrenuti budućnosti i posvećeni ulivanju vremena i energije u vaše veze. Ali, postoji verovatnoća da ćete se sukobiti sa voljenom osobom ili dragim prijateljem čija je perspektiva suprotna vašoj. Pošto se Mesec okreće prema Uranu, planeti iznenadnih promena, spremnost da budete fleksibilniji bi zapravo mogla da dovede do trenutka koji menja dinamiku vaše veze na pozitivan način.

Dobar period za finansije uslediće od 18. februara do 20. marta.

Povezivanje sa drugima i dobar provod s prijateljima čeka vas od 20. februara do 16. marta, dok se Venera kreće kroz vašu zonu komunikacije, naglašavajući zajedništvo.

Ribe

Tokom prve dve nedelje februara, sa Suncem koji se kreće kroz vašu zonu duhovnosti, mesec bi mogao biti pomalo pospan. Ali uzmite u obzir sve živopisne ideje i želje, bez obzira koliko bizarne izgledale, jer je moguće da će dovesti do uzbudljivog događaja.

Zatim, 18. februar je dan kada će vaše samopouzdanje početi da raste i stavlja vas u centar pažnje. Uzmite u obzir one snove koji su vam se pojavili tokom proteklih nekoliko nedelja i odredite šta bi mogao biti konkretan cilj na kojem možete sa zadovoljstvom raditi.

A kao rezultat društvene Venere u vašoj zoni novca od 20. februara do 16. marta, platonski odnosi mogu dovesti do novih izvora prihoda.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram