Večeras je čarobna noć, evo šta treba da uradite da bi vam se sve želje ispunile

Midnight in Paris
Foto: face to face / FTF Film Stills / Profimedia

Mnogi od nas već nedeljama osećaju dolazak najduže i najtamije noći.

Zimski solsticij je poseban dan: to je najkraći i najtamniji dan u godini. Ali nakon što ovaj dan prođe, Sunce će biti prisutno na nebu sve duže, dan za danom – donoseći nam više energije i vitalnosti.

Mnogi od nas već nedeljama osećaju dolazak zimskog solsticija. Budući da svakog dana dobijamo sve manje i manje sunčeve svetlosti, postajemo umorniji, te nismo toliko voljni da poduzmemo bilo kakve akcije. Potreba za odmorom je sve veća – kao i potreba za okretanjem prema našem unutrašnjem svetu. Zbog toga su nadolazeći dani vrlo dobri za meditaciju.

Naši preci već godinama obeležavaju ovaj dan, podsećajući se na cikluse i godišnja doba koja simboliziraju konstantnu izmenu životne energije, čije smo svi mi deo. To možemo videti u mnogim duhovnim tradicijama.

Važnost ovog dana leži u samom Suncu. Sunce predstavlja našu dušu, ali i naš ego. Sunce nam takođe omogućuje život na Zemlji. Kako se količina sunčeve energije smanjuje, dobijamo manje energije iz spoljnog sveta.

To je vreme kada treba da se okrenemo prema unutra, prema meditaciji i da se povežemo sa unutarnjim izvorom energije, koji je u stvarnosti mnogo snažniji od samog Sunca. To je tajna zimskog solsticija.

Ali mnogi danas ne pridaju važnost ovom danu. Umesto korišćenja ove energije za duhovnu praksu, ljudi često osećaju umor i potrebu za dužim snom. Mnogi postaju nervozni jer ne primaju dovoljno energije od svemira, a nemaju na koji drugi način popuniti taj nedostatak.

Rituali zimskog solsticija

U astrologiji Sunce predstavlja vitalnost muškarca, njegove specifičnosti i duhovne komponente.

Period solsticija je obnova energije.

Dan zimskog solsticija takođe treba koristiti za planiranje novih ideja koja treba realizirati u narednih godinu dana.

Ovog dana povoljno je ukrasiti jelku žutim, zlatnim, crvenim i narandžastim elementima jer ove boje donose bogatstvo i prosperitet u našu kuću.

Tokom ovog dana dobro je na papiru napisati sve ispunjene želje, ciljeve, negativna iskustva i neuspehe koje smo doživeli u godini koja je za nama. Papir se simbolično spaljuje kako biste se oslobodili od svih starih iskustava i napravili mesto za nova.

Svoje želje za narednu godinu treba staviti ispisane na papir pod novogodišnju jelku i tog dana usmeriti duhovne molbe za ispunjenje. Energija zimskog solsticija definitivno će nam pomoći da ispunimo svoj plan.

Čarobna noć

Prema drevnoj legendi, sve želje i misli u noći zimskog solsticija biće ispunjene.

Od davnina solsticij je simbolizovao početak sledeće faze u ljudskom životu. Prema verovanju, zimski solsticij je dan kada se Sunce ponovo rađa. Ovaj dan je idealan za razne obrede i rituale jer on obeležava rođenje novog života. Isto tako, dobri rezultati mogu se ostvariti u isceliteljskim ritualima, obredima za sticanje mudrosti, snage i privlačenje prosperiteta.

Takođe, svako proricanje tokom zimskog solsticija daće najtačnije rezultate. Meditacija, samorazvoj, sticanje duhovnog procvata i mnogi drugi postupci koji se provode u ovom danu, imaju blagotvoran učinak na ljudski život.

Zimski solsticij, a posebno njegova noć, jeste dakle idealno vreme za analizu, meditaciju, nove planove i želje, odnosno promenu koja je u stanju da donese poboljšanje svakoj osobi.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram