Tri znaka koja pokazuju da ćete zauvek ostati zajedno

Foto: Wavebreak / Profimedia

Sigurni signali da se vaš odnos kreće u pravom smeru.

Nikada nije dobra ideja da upoređujete vaš partnerski odnos sa drugima jer su sve veze drugačije, pogotovo iza zatvorenih vrata.

Čak i najsrećniji parovi imaju mračne periode i vrlo je stresno da pokušate da dokučite da li ćete zajedno prevazići oluju ili ćete će vam se čamac prevrnuti kada stvari postanu nezgodne.

Šta čini srećan brak? Svakako, bračni saveti mogu samo malo da pomognu oko ovoga, ali evo tri sigurna znaka prema kojima možete da prepoznate da će vaš ljubavni odnos sigurno ostati za ceo život.

Ne pretvorite se u strance kada su vam prijatelji prisutni

Jedan od glavnih indikatora zdravog braka je to kako se ponašate i osećate kada se u isto vreme nalazite u društvu partnera i njihovih najboljih prijatelja.

Ako ste otšli na večeru sa prijateljicama i odjednom vam se pridružio vaš muž, sigurno će se vaše ponašanje promeniti bar malo. Naravno, teme konverzacije će biti malo drugačije, ali vaša osnovna ličnost, nivo prijatnosti koju osećate i način interakcije sa drugima bi trebalo da ostane isti.

Trebalo bi da ostanete u stanju da se šalite na isti način i razgovarate o stvarima koje su vam važne, nebitno od toga da li je vaš muž prisutan  društvu.

Ako zateknete da cenzurišete sebe ili da se osećate nelagodno, to može biti indikator da vam u braku nešto ne odgovara.

Ne izvinjavate se konstantno

Nema ničeg lošeg u tome da se ponekad izvinite za grešku koju ste napravili, to je zapravo znak da ste svesni kako vaše ponašanje utiče na druge (odličan signal da se nalazite u zdravoj vezi).

Problem nastaje kada počnete da se izvinjavate za stvari koje očigledno nisu važne ili preterujete sa izvinjavanjem. Trebalo bi da se sa partnerom osećate prirodno sa znanjem da oni imaju određen nivo praštanja i razumevanja za vaše postupke.

Ukoliko zateknete sebe da se stalno izvinjavate trebalo bi da razmislite o tome. Zapitajte se: Da li se bojite da razočarate vašeg partnera? Ako da, zašto je to tako? Zašto bi uslovi bili toliko visoki za malu grešku koju napravite?

Možete da osetite kako se vaš partner oseća

Od svih ljudi na svetu, čovek za koga ste se udali bi trebalo da ima snažan osećaj za to kako se vi osećate u datom trenutku.

Nije neobično za bračne parove da ne razumeju zašto se njihov partner oseća onako kako se oseća, takođe nije ni neobično da se mučite pronalazeći pravu veštinu prepoznavanja osećanja vašeg partnera.

Kada vaš partner shvati da trenutno osećate emotivni ili fizički bol, trebalo bi da prema vama izraze empatiju i brigu. Trebaće vam neko vreme da poradite na empatiji (da naučite kako da pomognete vašem partneru), ali bi trebalo da budete u stanju da osetite i bar zamislite partnerovu nelagodu kada je jednom postanete svesni, piše Yourtango.

Bonus video: Muške simpatije iz mladosti


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram