Tri horoskopska znaka koji su najveće škrtice

horoskop škrtice
Foto: J.M. Guyon - Copyright 2012 / CandyBox / Profimedia

Ko gleda doslovno svaki dinar, sve prvo dobro proračuna i težak je na davanju toliko da ume da zagorča život? Astrolog Vukašin Stošić za Zadovoljnu otkriva koja tri znaka su ubedljivo najveće škrtice.

Vukašin Stošić na svojoj Instagram strani Astrovuk otkriva mnoge zodijačke tajne, a sada govori o najvećim škrticama Zodijaka.

Devica

Device sve vole da rade oprezno, proračunato, uravnoteženo i sistematično. Samim tim, isto tako i troše, isključivo na nužne stvari koje će im korisititi.

U stanju su da kritikuju, osuđuju i zvocaju drugima o ekstravagantnim troškovima, dok oni sami žele da posluže kao primer i uzor savršenog planera i štekare.

Ne troše sem ukoliko baš ne moraju. Oni će se prvi pohvaliti koliko su uštedeli svoj ‘krvavo“ zarađeni novac putem ekonomične i odgovorne potrošnje. Nekada znaju previše da se udube u analizu troškova i samim tim propuste zabavne stvari ili aktivnosti za koje će se kasnije gorko pokajati što nisu platili, ali to neće otvoreno priznati.

Ne bi bilo loše da nauče da u životu treba i da se živi, a ne isključivo sve provlačiti kroz brige, formule, proračune i strahove za sopstvenu egzistenciju.

Jarac

Izuzetno su oprezni i pažljivi u trošenju novca. Razmišljaju na dugoročne staze. Nije ni čudo što su predvodnici investicija, pametnih ulaganja i karijernog dostignuća.

Jarac obožava da gleda svoju malu imperiju i broji novčanice koje se samo gomilaju.

Oni su onaj tip osoba koji želi isključivo da plati za stvari koje će im koristiti, što inicira da nekad znaju da budu sebični, te da misle isključivo na svoj interes.

Teško da ćete videti da će želeti da plati skup taksi, radije ce ići pešice. Njegova samokontrola zna da ode predaleko.

Retko kada će udovoljiti drugima, častiti, pa se ne nadajte previše da je on taj koji će platiti ručak ili, po njemu, neisplativi užitak. Kod njega je čist račun uz jednako učešće dobitna kombinacija.

Škorpija

Njima novac i sigurna egzistencija predstavljaju sigurnost uz dojam o tome da mogu mirno da spavaju ukoliko im prilikom troškova uvek ostane dodatni novac na računu.

Novac sakupljaju poput sličica, uvek broje više puta da li je sve na svom mestu, pa uz Jarčeve mogu da budu primer pravih kolekcionara.

Kod Škorpije se provlači strah od nemaštine, siromaštva, te neosnovane paranoje najgoreg mogućeg scenarija. Upravo taj fatalizam vuče Škorpiju ka štednji i nagoni ljude da kažu da su škrtice.

U neku ruku, zaista umeju da budu, ali su razlozi za to sasvim drugačije prirode od Devica i Jarčeva. Samim tim, kako popušta strah, tako popušta i njihov novčanik.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Maler dana