Test od 10 sekundi otkriva da li vas kroz život vodi glava ili srce

Foto: TikTok/mia_yilin

Lako je.

Neki od nas donose odluke slušajući svoj razum, dok su drugi više fokusirani na srce, emocije i to kako se osećaju u datoj situciji.

Jedan test ličnosti otkriva da li se vodite razumom ili srcem prilikom donošenja odluka, piše Your Tango.

U videu  žena koja se zove Mia Iulin podelila je test koji bi trebalo da utvrdi da li ste osoba koja je sklonija da koristi logiku ili osoba koja prirodno reaguje na osnovu emocija.

Učesnicima se pokaže slika i traži se da kažu šta je prvo što vide.

Na snimku je prikazana slika jabuke koja je izgrižena do kraja sa obe strane. Ali ako ste brzi primetićete neke skrivene slike unutar jabuke. Vaš afinitet prema logici ili emocijama zavisi od toga šta prvo primetite kada vidite sliku.

Ako ste prvo videli muškarca i ženu okrenute jedno prema drugom, logični ste

Prema Mii Uulin, prepoznavanje profila muškaraca i žena znači: „Vi ste verovatno najlogičniji od onih oko vas“.

Ovo ukazuje na to da ste ljubazni i da se pridržavate strogih vrednosti i morala, ali nije verovatno da ćete biti zaslepljeni srcem. Ne donosite „glupe“ odluke na osnovu svojih emocija razmislite o stvarima.

Koliko god da vas zamara da razmatrate svaki aspekt situacije, razmatranje je vredno toga.

Ako ste prvo videli jezgro jabuke, vi ste vrlo osetljiva osoba

Emocionalna osetljivost ne znači da ste nestabilni i skloni da se brzo naljutite. To znači da ste u stanju da čitate društvene znakove i tumačite emocije drugih ljudi. Znate šta treba da kažetei koju odgovarajuću akciju treba da preduzmete na osnovu okolnosti. Ali niste od onih kojih koji skreću pažnju na sebe, pa vam je prijatno da ćutite, što može dovesti do osećaja da ste zapostavljeni kada su u pitanju intelektualni razgovori.

Da li je bolje biti osoba koja se vodi logikom ili emocijama?

Kada je u pitanju ličnost, ni logika ni emocija se ne mogu smatrati boljim od drugih. Ustvari, dobar balans i jednog i drugog može da vam pomogne u donošenju važnih odluka u životu.

Potrebne su vam činjenice koje treba uzeti u obzir, ali su vam takođe potrebni i empatija i saosećanje da biste doneli korisne izbore za vas i druge. I jednoi drugo je podjednako važno i kada su odluke izbalanisrane – rezultiraju najboljim mogućim ishodom.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram