Šta nam donosi čarobni letnji solisticij

Foto: Pablo Vivaracho Hernndez / Alamy / Alamy / Profimedia

Letnji solsticij desiće se u utorak, 21. juna 2022. godine u 11:13h i uvodi u prevlast energije Raka, Lava i Device.

To je razdoblje za uživanje u posebnim odnosima u vašem životu, kao i za aktivnosti koje vam pružaju zadovoljstvo. Planirajte slavljeničku aktivnost za ovaj dan: neka to bude dan za pamćenje, kada ne smete zaboraviti proslaviti život i zabaviti se!

Letnji solsticij je vreme kada Sunce u prividnom kretanju oko Zemlje postigne najveću pozitivnu deklinaciju. On uvodi u prevlast energije znakova Zodijaka: Raka, Lava i Device. Rak, Lav i Devica će zaroniti u intenzivno sudelovanje u životu – u uživanje u osećaju koji je uključen u bliske odnose s drugima.

Rak traži iskustvo brige, duboke ljubavi i podrške članova porodice. Lav nas podstiče da sledimo naše srce i razvijamo odnose s onima koji podstiču naš osećaj ljubavi. Devica nas podtiče da činimo stvari kako bi pomogli onima koje volimo, kako bi imali lakši, srećniji život.

Sledeća tri meseca prikladna su za druženje s bliskim osobama. To je razdoblje za uživanje u posebnim odnosima u vašem životu, kao i za rekreativne aktivnosti koje vam pružaju zadovoljstvo. Krenite na odmor, uživajte u omiljenom hobiju, idite u bioskop, igrajte igre… Vreme je da slavimo život i da uživamo u zadovoljstvu provođenja vremena s onima koji su nam bliski.

Tokom ove sezone sjeme je zasađeno i još nije vreme za obavljanje žetve. To je faza prikladna za odmor – za opuštanje i uživanje u životu. Čak i na radnom mestu, odvojite vreme za uživanje u vašim odnosima s kolegama.

Letnji solsticij uvodi tromesečno razdoblje za razumevanje odnosa i povezivanje s ljudima na ličnom nivou.

Kako najbolje iskoristiti ovo vremensko razdoblje

Budite spremni izdvojiti vreme kako bi kultivisali odnos s članovima porodice. To su ljudi koji će vas uvek podržavati samo zato što ste deo “plemena” te porodice. Sledite svoje srce i dopustite sebi da imate iskustva koja vas čine srećnim i voljenim.

Budite od pomoći nekome koga volite – možda tako što ćete obaviti zadatak za tu osobu ili joj pomoći da se organizuje u području koje je njoj problematično.

Slavljenje života na dan letnjeg solsticija

Vreme je sve. Korišćenjem prilika u pravo vreme, postićićete uspeh. Na primer, kada je plima u okeanu, to nije pogodno vreme za surfovanje. Pravila koja nam svakodnevno postavlja Majka priroda su očigledna. Sarađivanjem s tim većim tempom možemo se uklopiti u prirodni svet i koristiti te cikluse u našu korist.

Koristeći načela prirodnog odabira trenutka, sarađujemo sa životom i znamo kada se treba povući i kada treba krenuti napred kako bi postigli uspeh. Vreme kretanja napred može se koristiti za pokretanje novih smernica koje su nam važne.

Vreme povlačenja može se koristiti za jačanje našeg položaja, organizovanje naših života i jačanje unutar sebe. Vreme ravnoteže otvara priliku za svesno uživanje u našim životima i ljudima u našem svetu.

Planirajte slavljeničku aktivnost za ovaj dan – zabavu s prijateljima, zabavnu porodičnu avanturu, odlazak na poseban događaj. To je dan za pamćenje, kada ne smete zaboraviti da proslavite život i zabavite se! Učinite nešto prijatno – uključite se u aktivnost koja vam donosi zadovoljstvo.

Možete otići na ples ili na koncert, učestvovati u projektu s drugima koje smatrate inspirativnim ili se možete družiti s prijateljima. Toliko toga u životu je vezano za praktičnost i ponavljajuću rutinu… ovo je dan za uživanje! Takođe je dan za davanje. Na dan letnjeg solsticija, budite velikodušnog duha.

Umesto da insistirate da budete u pravu, dopustite drugima da imaju poslednju reč i kažu svoje mišljenje. Ako odete u restoran, ostavite napojnicu veću nego inače. Doživite radost velikodušne prirode.

Ako postoji nešto što želite podržati, ovo je dan kada je povoljno učestvovati na nekoj od aktivnosti koja je vezana za taj cilj. Bilo da je to vaše vreme, novac ili iskreni kompliment, učinite barem jedan čin svesne velikodušnosti taj dan.

Ritual slavljenja života koji je predložen za početak novog ciklusa može se obaviti samostalno ili kao deo grupe koja može osnažiti novi ciklus kroz zajedničku proslavu, piše Atma.

***

Bonus video: Tri znaka Zodijaka kojima je suđeno da se obogate

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram