Počinje vladavina Strelca: Evo ko će se preporoditi na polju ljubavi i finansija

horoskop
Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Sezona Strelca počinje 22.11. i trajaće do 21.12. Evo kako će uticati na vaš horoskopski znak.

Ovan

U ovom periodu osećaćete se dodatno nadahnuti i motivisani jer će vaša vladajuća planeta Mars putovati blizu Sunca. Mars je planeta akcije i energije pa možda osećate obilje toga, ali ponekad energija Marsa može postati prevruća da biste se mogli nositi s njom pa možemo krenuti u suprotnom smeru, što rezultira osećanjem pregorelosti.

Možda se ljuljate između dva stanja. Upravljanje nivoom energije biće vam glavni prioritet ove sezone Strelca, pa budite sigurni da svoju energiju održavate što je moguće doslednijom. Stvorite osećaj rutine, budite sigurni da jedete i spavate dovoljno, odvojite vreme za odmor, ali takođe budite dovoljno produktivni da održite zamah. Uz njega ćete pronaći svoj ritam, stoga verujte energiji i uživajte u vožnji.

Pun Mesec u znaku Blizanaca 27. novembra nudi neke lepe vibracije za druženje s prijateljima. Izađite, idite na sastanak, dajte sebi priliku! Nikad ne znate koga možete sresti! Ovaj pun Mesec takođe je fantastično vreme da se rešite svega što više ne želite poneti u 2024. godinu. Ovo je pretposlednji pun Mesec u 2023. godini, pa je dobar podsetnik da se rešite navika, uverenja ili opsesija koje ne želite poneti sa sobom.

Kako ulazimo u decembar, Merkur, planeta komunikacije, usporiće i krenuti retrogradno 12. 12. Možete se sresti sa kašnjenjima putovanja, nesrećama u isporuci i lošom komunikacijom. Ako imate velike planove za odmor, planirajte što je više moguće unapred, ali zapamtite, ne možete kontrolisati sve. Merkur je glasnik bogova pa ako se nesreće dogode, proverite možete li se usredsrediti na lekciju, a ne na iritaciju.

Takođe, 12. decembra je poslednji mladi Mesec u godini – mladi Mesec u Strelcu – on donosi fantastičnu energiju, razmislite koje seme želite posaditi na kraju godinu. Mars će vam pomoći da zasejete malo motivacije. Uz svu energiju sezone plus praznični stres, to će učini što jednostavnijim!

Bik

Sezona Strelca počinje punim Mesecom u Blizancima 27. novembra. Ovaj puni Mesec sadrži nešto vatrene energije i može vam izneti vruće emocije na površinu, ali sadrži i neverojatno strastvenu energiju! Postoji snažna energija koja vas podržava da idete prema svojim snovima i ciljevima, stoga je iskoristite.

Možete primiti neke obećavajuće vesti o poslu ili izazovnoj situaciji u kojoj ste se nalazili. Čini se da je svemir na vašoj strani i približava vas rešenju koje ste tražili. Kako ulazimo u decembar, Merkur, planeta komunikacije, počinje da usporava zbog svoje nadolazeće retrogradnosti.

Retrogradni Merkur povezan je s kašnjenjem na putovanju, tehničkim nesrećama i lošom komunikacijom, od kojih ništa nije povoljno, naročito tokom sezone praznika. Ako imate velike planove za praztnike, proverite da li možete da planirate unapred. A ako morate na put, naoružajte se strpljenjem. Merkur je već bio retrogradan tokom sezone praznika, tako da ovo nije ništa novo, ne dopustite da vam pokvari raspoloženje. Uživajte u svečanostima i jednostavno iskoristite ono što je u ponudi.

Svemir je na vašoj strani! Kad Merkur postaje retrogradan, pada i poslednji mladi Mesec u godini i dobro je vreme za razmišljanje o prošlosti. Pronađite zahvalnost za sve što ste do sada postigli ove godine i iskoristite ovaj mladi Mesec da postavite neke namere o tome kako biste želeli da se odvijaju sledećih nekoliko nedelja.

A imate naporan period, odvojite trenutak da vizuelizujete kako se sve odvija u savršenoj milosti. Recite svemiru koje prostore osećanja želite da stvorite, a zatim ih držite blizu svog srca. Na kraju, vredi još jednom spomenuti da u svom znaku imate Jupiter, planetu obilja. A kada je Jupiter u vašem znaku, astrolozi vas smatraju najsrećnijim znakom Zodijaka.

Proverite možete li uočiti sve darove koje vam Jupiter ostavlja na putu. Ostanite otvoreni, budite zahvalni i tražite znakove obilja jer ćete ih sigurno pronaći. Kraj 2023. je pred vratima, stoga proslavite sve što ste postigli i znajte da vas čeka još dobrih stvari.

Blizanci

Strelac sedi nasuprot vas na krugu Zodijaka pa je ovo posebno doba godine za vas. Ovo je vreme kada možete razmisliti o tome kuda ste putovali i kuda želite da idete od ove tačke nadalje. Možda ćete čak primetiti da se za vas bliži prekretnica ove sezone, kada ćete se možda osećati kao da trebate promeniti brzinu ili možda pogledati stvari iz nove perspektive. Možda ćete čak osetiti nadahnuće da se vratite u školu ili počnete podučavati kako biste podelili svoju mudrost i znanje. Vi uvek imate priču, a sad je vreme da razmislite o deljenju te priče!

Merkur, vaša vladajuća planeta i planeta komunikacije, postaće retrogradan 12. decembra. Retrogradni Merkur može zamutiti vodu i učiniti da stvari izgledaju drugačije nego što jesu, stoga je uvek dobra ideja kretati se polako i izbegavati dugoročne obveze. Naravno, ne možete uvek stvari odlagati pa ako se pojavi nešto o čemu morate odlučiti, vodite se intuicijom a retrogradni Merkur je izoštrava.

Tokom praznika poželećete još jednom da proverite planove za odmor i biti sigurni da sebi dajete dovoljno vremena da se organizirate. Ne ostavljajte stvari za poslednji trenutak, a to ne uključuje samo vaše planove za odmor. Potrudite se da budete organizovani i držite se rasporeda, posebno u prvim nedeljama sezone Strelca.

Decembar je naporan mesec. Poslednji mladi Mesec u godini je u Strelcu – ima vatreni duh zahvaljujući Marsu, planeti akcije i energije.

Neke nove informacije mogle bi stići do vas a vezana za vašu vezu. Rrazmislite kako dalje. Kako se sezona Strelaca bliži kraju, verovatno će se stvari za vas smirivati, a vi dobiti priliku da se odmorite. Pošelećete da rezimirate kako je prošla 2023. Prenošenje vaših misli na papir može biti vrlo pročišćujuće za um, a takođe vam može pomoći da znate kako da postupite u budućnosti. A 2024. je za vas svetla.

Rak

Sezona Strelca biće naporna za vas! Osećaćete se povučeno u raznim smerovima ili odjednom shvatiti da ste preuzeli previše, ali uz malo organizacije i postavljanje granica snaći ćete se. Mars, planeta akcije i energije, biće na vašoj strani, pomoći će vam da ostanete motivisani i izgurate se kako biste sve obavili. Ali gurajte previše i možete se naći na drugoj strani, osećajući se izgorelim i iscrpljenim! Za vas će biti ključno da pronađete ravnotežu.

Puni Mesec u Blizancima 27. novembra biće prekrasna prilika da se zabavite! Ako je život bio samo rad, a ne igra, ovo je dobra prilika da promenite brzinu i date sebi malo vremena da se jednostavno zabavite. Proverite možete li zakazati okupljanje s prijateljima ili planirati večernji sastanak. Ako ste slobodni, ovo je odličan pun Mesec da upoznate nekog posebnog.

Čak i ako ne upoznate svoju srodnu dušu, verovatno ćete uvideti da razgovor teče lako i da se osećate posebno društveno. Ako vam to ne odgovara, ovaj pun Mesec takođe možete koristiti za beleženje i razmišljanje. Čistite sve što više ne želite da nosite u novu godinu.

Kako ulazimo u decembar, Merkur usporava jer postaje retrogradan 12. 12., a ona je u sezoni praznika uvek pomalo zastrašujuća, ali zapamtite da su tada moguća kašnjenja i tehnološke nesreće, ali vreme kada vam je intuicija najjača! Verujte svojim predosećajima – oni će biti vaš vodič.

Biće vam važno da održavate nivo energije pod kontrolom kako biste izbegli izgaranje. Budući da je ovo poslednji mladi Mesec u godini, takođe je pravo vreme da razmislite o tome šta želite manifestovati u nedeljama ili čak mesecima koji dolaze.

Kako želite da prođe ostatak 2023? Kako želite da se rasplete 2024? To su velika pitanja, ali ovaj mladi Mesec je dobra prilika da počnete da stvarate budućnost.

Lav

Lavovi, u ovom periodu možda ćete se osećati avanturistički ili raspoloženi za malo glamura. Možda imate na umu putovanje i možda ćete uskoro rezervisati egzotično putovanje. Kuda god da odete, čini se da bi moglo biti dobrih poslovnih prilika za umrežavanje, zato ostanite otvoreni za ono što vam se nađe na putu. Pun Mesec u znaku Blizanaca 27. novembra nosi zabavnu energiju za druženje i samoiskazivanje. Iako obično niste stidljivi, svaki Lav to radi drugačije!

Iskoristite energiju punog Meseca da pronađete svoje samopouzdanje. Recite „da“ izlascima, idite na novo mesto ili pokušajte nešto drugačije. Budite avanturista, jer nikad ne znate kako vam to može proširiti um i otvoriti vas za nove stvari. Kako ulazimo u decembar, Merkur počinje da usporava jer postaje retrogradan 12. decembra. A povezan je s pogrešnim komunikacijama, kašnjenjem na putovanjima i tehnološkim nesrećama, zato planirajte unapred! Ako naučite da kališete energiju, ona zapravo može biti vrlo moćna. Kada je Merkur retrogradan, on pogoduje suptilnijim oblicima komunikacije, posebno intuiciji i snovima.

Nikad ne znate koji savete ili inspiraciju možete pronaći. Beležite snove, to može biti duboko iskustvo. Odlično vreme da razmislite o sv svemu što ste posejali i da pošaljete još jednu želju svemiru o tome kako biste želeli da se 2023. završi. Onoi što posadite u ovo doba godine moglo bi izniži u prekrasne cvetove u ovo doba sledeće godine!

Devica

Sezona Strelca aktiviraće vaš vatreni duh i podstaći vaš osećaj za avanturu. Možda ćete poželeti da istražujete, učite i proširite svoj um na nove dimenzije. Novo iskustvo moglo bi vam promeniti život. Možda ćete prihvatiti nov posao, rađati nove ideje ili istraživati nova područja studija o kojima ste oduvek želeli da učite. Život je uvek pun iznenađenja. Ostanite otvoreni i orijentišite se u smeru zahvalnosti. Tražite dobre stvari i naći ćete ih više.

Pun Mesec u Blizancima je 27. novembra. Možda se spremate na put za praznike. Ne postavljajte sebi nemoguće standarde. Budite mirni i samo učinite ono što možete. Ako se stvari ne obave, eksternalizirajte ih ili ih pustite!
Retrogradni Merkur je moćno vreme za intuiciju i za poverenje u naš unutarnji glas.

Umirite se i poslušajte taj glas. Od svih znakova Zodijaka, vi ste onaj koji je najviše u skladu sa svojim telom. Obratite pažnju na suptilne tragove i znakove koje vam šalje.

Mladi Mesec u Strelcu je 12. 12. i dobra prilika da uzmete u obzir sve te poruke. Stupite u kontakt sa sobom; možda ćete se samo iznenaditi kakvim uvidima i novim idejama je posut put.

Vaga

Sezona Strelca zapaliće vatru kada je posredi komunikacijski projekt na kom ste radili. Možda pokrećete podcast, pišete knjigu ili film ili su vas zamolili da date intervju. Gde god je komunikacija uključena, zablistaćete! Danas postoji toliko mnogo načina da svoju priču ili poruku objavite, stoga koristite tehnologiju u svoju korist. Sami objavite knjigu, otvorite TikTok nalog ili se prijavite da biste negde razgovarali. Vaš glas i poruka koju želite podeliti biće posebno moćni ove sezone Strelca, pa ih iskoristite u svoju korist!
Možda se osećate povučeno ili niste sigurni šta osećati prema nečemu.

Možda ćete morati izigravati posrednika u svom domu i kući. Iako ste vrlo dobri u stavljanju sebe u tuđu kožu, nemojte izgubiti sebe iz vida. Ako neko, posebno član porodice, vrši pritisak u određenom smeru ili vas pokušava uvući u sukob koji ne možete rešiti, dajte sve od sebe da ostanete pri svome i posavetujte se sa svojom intuicijom.

Ovo je snažno vreme za obraćanje pažnje na suptilnije oblike komunikacije poput intuicije i snova.

Iskoristite retrogradni Merkur kao priliku da obratite pažnju na svoju intuiciju. Mladi Mesec 12. 12 je naša poslednja prilika da pošaljemo svoje želje univerzumu za ostatak 2023.

Škorpija

Sunce se upravo pomerilo iz vašeg znaka Zodijaka, ostavljajući trag sunčeve svetlosti koji možete slediti. Ako su stvari tokom rođendanske sezone bile intenzivne, sezona Strelca će vam olakšati teret i dati vam prostora za disanje. Tamo gde ste pre možda samo videli senke, sada dočekujete svetlo.

Pun Mesec u Blizancima 27. novembra biće vrlo produktivan za vas. Možda ćete morati da počnete da radite na važnom projektu. Vaše finansije, vaše zdravlje i sve logističke stvari su stvari koje vam padaju na pamet i na koje bi bilo dobro da se usredsredite pod ovim punim Mesecom. Samo se čini da je sve što je praktično ono na što ste pozvani da se usredsredite.

Kako ulazimo u decembar, stvari će postati intenzivne. Stoga će vam biti drago što ste postavili temelje i organizovali se u novembru, a 12. decembra je mladi Mesec u Strelcu i predstavlja dobro vreme da se osvrnemo na prošlu godinu i sve što smo postigli.

Možda ćete se morati probijati kroz neprijatnu situaciju koja nema jasan odgovor, možda se čini kao da nema rešenja ili da se ne nazire kraj ovoj situaciji, ali držite se, dok se Merkur priprema za direktni hod, stvari će postati jasnije i moći ćete videti širu sliku.

Strelac

Dobro došli u svoju sezonu! Sunce sija u vašem uglu, a vi ćete osetiti njegovu toplotu koja zrači u vašem smeru! Šta god radili ove sezone, svakako proslavite sebe i svoj put oko Sunca! Život nije uvek lak, ali vi radite neverovatne stvari! Ubrzo nakon što Sunce pređe u vaš znak, 27. novembra dočekaće nas pun Mesec u Blizancima. Ovaj će puni Mesec osvetliti vaše odnose i doneće više zabave, radosti i društvenih prilika u vaš život.

Ako ste slobodni i želite upoznati nekoga posebnog, ovaj pun Mesec mogao bi biti divno vreme da se pokažete. Pokušajte nešto da preduzmete nakon što puni Mesec dosegne vrhunac. Kako ulazite u decembar, biće važno fokusirati se na svoje zdravlje.

Iako ovo može biti posebno nezgodno doba godine za to, pokušajte svoje zdravlje i dobrobit staviti na prvo mesto. Vodite računa o tome šta jedete i koliko spavate i zakažite sve preglede za sve mučne simptome.

Vaša energija i magnetizam biće jaki, zato razjasnite šta želite i iznesite svoju želju svemiru.

Radite sa svojom intuicijom; možda će vas samo iznenaditi koliko je tačna.

Jarac

Sunce se seli u vaš Zodijak, što znači da je vreme da se pripremite! Pre toga treba očistiti paučinu, obrisati prašinu po ćoškovima i rešiti se svega što više ne služi! To znači da će sezona Strelca za vas uvek biti vreme čistke. Možda ćete morati da se oslobodite navika, opsesija, odnosa ili ideja koje ste prerasli. Možda ćete takođe morati da pustite sve ono što više ne želite da nosite. Vaša zodijačka sezona je kao novi početak, zato je prihvatite i raščistite staro.

U tome će vas podržati pun Mesec u Blizancima 27. novembra. Ovaj pun Mesec je fantastično vreme za čišćenje svega što je teško. Ako vas nešto opterećuje, pustite to u nebesa pod ovim punim Mesecom i posmatrajte koliko se osećate lakše. Kako prelazimo u decembar, imamo mladi Mesec u Strelcu, a Merkur počinje da usporava, pripremajući se za retrogradni hod 12. decembra.

S obzirom da se oba ova događaja dešavaju istog dana oni su ultra-snažna karakteristika energije decembra. Počnimo prvo s mladim Mesecom. Ovo je poslednji mladi Mesec u godini i dobro je vreme da se fokusirate na ono što želite da manifestujete do kraja godine. Kako želite da zaključite i dovršite 2023? Iako takođe možete postaviti dugoročne ciljeve pod ovim mladim Mesecom, proverite možete li razmišljati i o nedeljama koje dolaze.

Ponekad to može biti čak i snažnije, jer nas sprečava da razmišljamo o nečem prevelikom i umesto toga, tera nas da se više fokusiramo na svakodnevicu. Kako želite da se odvijaju poslednjih nekoliko nedelja 2023.? Budite jednostavni, ali budite jasni i dozvolite svemiru da nosi vaše želje.

Prelazak na retrogradni Merkur – Merkur se ponekad naziva planetom prevaranata; voli da se igra s nama i ponekad nas može ostaviti da se osećamo kao da smo u vrtlogu! Ali na dubljem nivou, Merkur je glasnik bogova i iako možemo primati neke zbunjujuće znakove odozgo, on uvek pokušava da nas vodi.

Ponekad moramo pričekati dok se Merkurove stanice ponovno ne usmere za nekoliko nedelja kako bismo stvarno shvatili kako se sve to događa zajedno, ali znajte da ste intuitivno vođeni, čak i ako se čini da se stvari svuda nalaze. Verujte svojim instinktima, verujte znakovima koje primate jer sve će na kraju imati smisla!

Vodolija

Sezona praznika je pred nama, a možda ste ove godine optimističniji. Velike su šanse da imate puno razloga za slavlje! Poslednjih nekoliko godina bilo je prilično teško putovanje i možda tek sada počinjete razmišljati o tome gde ste i gde želite ići! U ovoj sezoni Strelca postoji magija u vazduhu, zato je pustite da radi za vas! Planirajte neke zabavne društvene izlete, otputujte negde – učinite nešto što vas podseća koliko život može biti prijatan!

Pun Mesec u Blizancima 27.11. biće savršeno vreme za planiranje nečeg društvenog. Izađite s prijateljima, krenite na jednodnevni izlet na novo mesto ili probajte egzotičan restoran. Učinite nešto što izaziva inspiraciju, čuđenje i strahopoštovanje! Kako idemo u decembar, imamo poslednji mladi Mesec u godini 12.12. Ovaj mladi Mesec u Strelcu je predivna prilika za razmišljanje o godini koja je prošla i za razmišljanje o tome šta želite da manifestujete u nedeljama koje dolaze.

Iako ne postoje ograničenja o tome šta možete sanjati, možda biste želeli da to bude jednostavno i lako jer će Merkur, planeta komunikacije, takođe biti retrogradan na ovaj dan. Retrogradni Merkur na isti dan kad i mlad Mesec može učiniti da se osećamo mentalno raspršeno. Iako retrogradni Merkur možda nije dobro vreme za potpisivanje dugoročnih ugovora ili donošenje obavezujućih odluka, dobro je vreme za vođenje dnevnika i povezivanje s onim što stvarno osećate.

Naša intuicija i snovi često mogu biti pojačani pod retrogradnim Merkurom, zato obratite pažnju na sve proročke simbole u svojim snovima ili pozive vaše intuicije. Dok su to sve stvari kojih morate biti svesni dok Sunce putuje kroz Strelca, vaš glavni poklon sezone je da se fokusirate na zabavu!

Naporno ste radili ovih poslednjih nekoliko godina i dok će posla uvek biti, ovo je vaša prilika da proslavite i uživate koliko god možete. Uživite se u praznični duh koji je često vezan uz ovo doba godine i iskoristite ga na najbolji mogući način. Okružite se prijateljima i porodicom koji vas podržavaju i osetite ljubav koja vas obasjava.

Ribe

Kako Sunce prelazi u Strelca, vaš fokus će se prebaciti na vašu karijeru. U ovo doba godine većina nas se priprema za praznike, ali možda ćete otkriti suprotno! Stvari mogu biti dodatno užurbane i može se činiti nemogućim otići od svega toga. Osigurati da uhvatite pauzu vrlo je važno, međutim, imate neka fantastična usklađivanja u karijeri na svojoj strani, koja vam donose malo sreće i uspeha! Iako stvari mogu biti teške, verovatno neće biti ovako zauvek.

Na kraju će se stvari srediti i moći ćete da iskoristite prednosti svojih nagrada. Naravno, ako se stvarima nije moglo upravljati neko vreme, sezona Strelca može biti savršeno vreme za postavljanje tih granica. Ne zaboravite, imate Saturn u svom znaku i Neptun, vašu vladajuću planetu! Oba ova kosmička tela pomažu vam da postavite granice i ostanete verni sebi.

Neptun će zapravo stvarati valove u ovoj sezoni Strelca jer će biti direktan 6. decembra. Tog dana možete stvarno da se oslonite na sve što osećate i poštujte ono što vam vaš um, telo i duh pokušavaju reći. Saturn će takođe biti na vašoj strani, pomažući vam da pređete granice! Vidite gde treba da prigrlite nešto više autentičnosti.

Mladi Mesec u Strelcu 12.12. poslednji je u 2023. i dobra prilika za razmišljanje o tome šta želimo da manifestujemo u ostatku godine. Odvojite trenutak da zapišete kako želite da protekne ostatak godine, koje osećaje želite probuditi i kako želite da se situacije odvijaju. Prođite kroz vizualizaciju i zatim je iznesite svemiru. Verujte da su vaše vizije u dobrim rukama!

Dana 12. decembra, Merkur, planeta komunikacije, takođe postaje retrogradan. To bi moglo uzrokovati neka kašnjenja putovanja tokom praznične sezone pa pokušajte biti posebno spremni i strpljivi ako imate bilo kakve planove za putovanje.

Mladi Mesec u Strelcu takođe doseže vrhunac 12.12. i to je prelepo vreme da se fokusirate na porodicu i prijatelje. Ako ste bili zauzeti poslom, ovo je dobra prilika da promenite brzinu i odvojite vreme za one koje volite.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram