Ovi horoskopski znaci plaše se nove ljubavi

Foto:Shutterstock

Slomljeno srce neke obeshrabri, pa čak i kada upoznaju novu osobu, ostaju zatvoreni za ljubav. Strah od boli jednostavno je prevelik! Možda je promena statusa dramatično promenila njihov identitet, možda se nisu u potpunosti oporavili od raskida, možda se nikada pre nisu suočili s gubitkom.

Neki veruju da više nikada neće moći ponovo da zavole. Naravno, to nije istina. Morate biti nežni prema sebi i verovati da će ljubav opet doći – i da sledeći put možda neće završiti u suzama. Upoznajmo horoskopske znake koji najviše pate kada im voljena osoba slomi srce, prenosi City magazin.

1. Rak

Rakovi su vrlo emotivni. Snažno su vezani za partnera i jednom kad u svoj život puste partnera, uvereni su da je to zauvek. Teško se oslobađaju emocija, na kraju veze puštaju spore melodije i prepuštaju se pesimizmu. Nisu sigurni da li će ikada više moći da ulože takav emotivni napor. Treba im puno vremena da se vrate redovnim tokovima i otvore novim prilikama.

2. Devica

Devica je najverniji horoskopski znak. Kad su zaljubljeni, osećaju se kao na sedmom nebu. Ako se taj osećaj sigurnosti i predanosti prekine, oni postaju depresivni. Po prirodi su perfekcionisti, pa ih svaka greška izbaci iz koloseka – završetak ljubavne veze posledično se doživljava kao težak lični poraz.

Nakon odlaska, razgovaraju noću i danju o tome šta je pošlo po zlu i što su mogli učiniti drugačije. Obuzima ih žaljenje i nastavljaju iznova da proživljavaju sećanja koja ih guraju u još veću agoniju. Proći će jako puno vremena pre nego što konačno shvate da je stvarno kraj.

3. Vaga

Vaga ne može da bude sama. Kad je ljubavna veza gotova, osećaju se kao da im je jedan deo ličnosti rastrgan, kao da hodaju polumrtvi. Jako boli! Skloni su samosažaljenju i dugo vuku svoj emocionalni prtljag. Veruju da im se dogodila nepravda i umesto da traže pozitivne strane života, valjaju se u očaju.

Foto:Shutterstock

4. Škorpija

Pripadnici ovog horoskopskog znaka vrlo su strastvena stvorenja. Vole da uživaju u trenutku i potpuno se predaju u ljubavi. Toliko vole da im je gubitak ljubavi velika trauma. Kad se veza okonča, nastavljaju da maštaju o svom partneru i ne mogu zamisliti život bez njega. Vrte se ukrug i muče se. Veruju da nikada neće moći da zavole drugu osobu.

5. Strelac

Osobe rođene u ovom znaku učinile bi sve da postignu svoje ciljeve. Čak i ako to znači da će patiti. Ako su uvereni da su jedno drugom predodređeni, voleće. Potpuno će se predati osobi, iako je to možda neko ko nikada neće uzvratiti ljubav, a pritom previđaju sve one koji su zainteresovani i s kojima bi se bolje uklopili. Takođe, oni neretko idealizuju svet.

Imaju detaljnu viziju okolnosti i nastoje da ovu viziju ostvare. Zbog toga su često zarobljeni u začaranom krugu. Budući da neprestano čekaju da se dogodi ono što su očekivali i planirali, njihov ljubavni život pun je razočaranja. Kao rezultat toga, svet im se čini nepravednim i okrutnim. Zaglavljeni su u svojim idealima koji ih zapravo drže podalje od sreće.

6. Ribe

Ovi ljudi svu svoju ljubav i energiju ulažu u vezu. U dubini duše upoznaju partnera i snažno se vežu. Potpuno se predaju i bezuslovno mu veruju, pa ih izdaja sve više pogađa. Izdaja, međutim, nije samo prevara, već se radi i o raskidu veze i otuđenju koje se ponekad događa u odnosima samo po sebi. Kad se riba zaljubi, veruje da će veza trajati zauvek, a razlaz se čini kao smak sveta. Ne mogu krenuti napred jer osećaju da su izgubili svoju „pravu” i jedinu ljubav.

Izvor: Aktivni Si