Naučnici otkrili sa koliko godina muškarci napokon sazrevaju – i ogromna je razlika u odnosu na žene

Foto: Shutterstock

Odgovor je poražavajuć.

Ako ste ikada postavile sebi ili drugima pitanje „Kada muškarci sazrevaju, i da li uopšte ikad odrastu?“, izgleda da ste imale dobar razlog za to, i naučnici sada potvrđuju.

Studija iz 2013. sugeriše da je prosečan životni period kada žena sazreva do 32. godine – punih 11 godina pre muškaraca, koji dolaze do toga tek u 43. godini.

Ovo je samo prosek, neki ljudi možda nikada neće u potpunosti sazreti. Ali ako se pitate zašto vaš momak i dalje misli da su tinejdž šale oličenje humora, pa, to bi moglo biti jednostavno zato što nije još sazreo. Ali to nije nužno loša stvar!

Muškarci i žene uključeni u studiju imali su svoje mišljenje o tome. Na primer, muškarci su imali skoro duplo veće šanse da sebe opisuju kao nezrele nego žene. Svaki četvrti muškarac je verovao da je „potpuno nezreo“. Ipak, ova izjava je imala dve strane, neki su je smatrali odličnom šalom koja bi nasmejala sve prisutne, ili veoma zrelom reakcijom u kojoj su priznali svoju nezrelost.

Foto: Shutterstock

Da li mislite da ste vi „zrelija osoba“ u svojoj vezi? Ispostavilo se da su žene uključene u studiju takođe imale dva puta veću šansu da osećaju kao da su one te koje su „odraslije“ u vezi.

Samo otprilike jedna četvrtina ispitanih žena smatra da su donele „velike“ odluke u svojoj vezi, a isti broj žena želeo je da njihov partner češće govori o svojim emocijama.

Neke od najvećih problema koje su one navele su muškarci koji prde i podriguju preglasno, voze prebrzo, jedu brzu hranu u 2 sata ujutro i igraju previše video igrica.

Foto: Shutterstock

Samo oko 3 od 10 žena priznale su da su prekinule vezu jer nisu mogle da podnesu smicalice nezrelih momaka, a oko 46% žena je bilo u vezi u kojoj su morale da poput mame maze i paze svog partnera i više nego što im je bilo prijatno.

Prema studiji, prosečna žena takođe mora da podseća partnera da se ponaša shodno svojim godina više od jednom mesečno, što ukupno iznosi oko 14 puta godišnje.

Dobra vest je da otprilike 1 od 4 osobe veruje da je nezrelost zdrava za vezu jer ostavlja prostor za zabavu. I 1 od 3 osobe smatra da je to važan deo povezivanja sa decom.

Dakle, ako mislite da je vaš muškarac malo manje zreo nego što biste želele, ne plašite se. Iskoristite tu nezrelost u najbolje svhre: za zabavu.

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram