Najveći strahovi svakog znaka Zodijaka: Ovnovi se boje neuspeha, a Strelci gubitka slobode

Foto: HBO Max / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Svako od nas ima svoje posebne slabe tačke, ali i najveće strahove koji nas znaju kočiti u životu, a evo čega se sve boje pojedini horoskopski znakovi.

Strahovi su deo uobičajene svakodnevice – uprkos tome što nam ponekad onemogućuju određene stvari, smatramo ih prirodnom i ponekad neizbežnom pojavom u životu. Većina nas već je upoznata sa svojim najslabijim tačkama i mogućim prekretnicama u kojima se može pojaviti osećaj straha, a rad na osvešćivanju tih trenutaka pomaže nam da smanjimo intenzitet snažnog i paralizirajućeg osećaja.

Veruje se kako postoje određene slične karakteristike među horoskopskim znakovima, a isto tako i određeni strahovi koje dele pripadnici istog znaka. Evo koji su najpoznatiji strahovi i slabe tačke svih znakova Zodijaka.

Ovan

Ovnovi se ponajviše boje neuspeha. Okrenuti su ka postizanju uspeha u životu i uvek imaju nekoliko planova na kojima istovremeno rade, ali u određenim trenucima osećaju neutemeljeni strah da ipak neće uspeti u svom naumu.

Bik

Strahovi finansijske prirode u najvećoj su meri povezani s Bikovima. Oni teže blagostanju i prosperitetu, a neuspeh u tom području ono je što ih najviše plaši.

Blizanci

Ako se jedan znak najviše boji da ne bude shvaćen u određenim razgovorima, to su Blizanci. Oni su okrenuti ka komunikaciji i izražavanju stavova, pa ih uznemirava osećaj da ih neko neće razumeti.

Rak

Strah od odbacivanja i emocionalne nesigurnosti plaši Rakove. Njima je važna okruženost bližnjima i njihova podrška, a samoća i neprihvatanje ono su čega se najviše boje.

Lav

Budući da su Lavovi znak koji svojom pojavom pleni pažnju, njihov je najveći strah sasvim logično onaj da neće biti prepoznati. Oni žele ostaviti trag i boje se ići kroz život bez da svi znaju za njih.

Devica

Device su izuzetno organizovan i analitičan znak, pa je njihov najveći strah gubljenje kontrole. Kod njih sve mora ići po unapred određenom planu, a kada se to ne bi dogodilo, nepovoljno bi se odrazilo na njihove emocije.

Vaga

Ovo je horoskopski znak koji je okrenut ka postizanju apsolutne pravednosti i često upravo Vage budu ona osoba koja miri druge. Najviše se boje nepravednih situacija na koje uvek moraju reagovati.

Škorpija

Škorpije se često prikazuju snažnim, ali su upravo oni jedan od najranjivijih znakova. Iza čvrste maske, krije se osoba koja se boji izdaje i usamljenosti.

Strelac

Gubitak slobode i nezavisnosti najviše plaši Strelce. Oni žive za avanturu i spontanost, a kada bi im to bilo uskraćeno, bili bi pomalo izgubljeni i nesrećni.

Jarac

Još jedan horoskopski znak koji se boji neuspeha jesu Jarčevi. Oni baš poput Ovnova teže planiranju i organizovanju ciljeva čija neostvarenost je upravo ono što ih najviše plaši.

Vodolija

Vodolije su uvek okrenute ka humanitarnom delovanju i pomaganju drugima, a društvena nepravednost ono je što ih najviše plaši. Budući da se uvek trude da budu osoba koja će promeniti svet, taj strah je gotovo svakodnevno prisutan.

Ribe

Ribe su intuitivni i sanjarski znak, a najviše ih plaši realnost. Ponekad previše pobegnu u svoj idealni svet iz kojega se probude okruženi nedaćama realnog života što ih zna izbezumiti i povrediti, piše sensa.hr.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram