Ključne promene koje retrogradni Merkur donosi vašem znaku

Džej Lo
Foto: - / Planet / Profimedia

Merkur, planeta reči, informacija, komunikacije i svih dogovora, svoj retrogradni hod otpočinje 29. maja kroz znak Blizanaca, a završava ga 22. juna. Saznajte kakva će dešavanja, dogodovštine i izazove u komunikaciji doneti vašem horoskopskom znaku, kao i načine na koje je možete prevazići.

Piše: Vukašin Stošić

Na svojoj Instagram strani Astrovuk astrolog Vukašin Stošić otkriva mnoge zodijačke tajne, a za naš portal piše o promenama koje retrogradni Merkur donosi vašem znaku

Ovan

Dvaput proveriti istinitost svake informacije koja dopre do vas, jer možete imati problema u komunikaciji. Potrebno vam je više vremena za odmor i osamu, gde ćete temeljno razmisliti o svojim potezima.

Bik

Poljuljana vam je sigurnost, te treba obratiti pažnju na troškove i nabaviti isključivo nužne stvari. Svaki potez treba da vam bude praktičan i odmeren. Sami sebe svojim odsečnim stavom, inatom i tvrdoglavošću možete dovesti u neprijatnu situciju.

Pročitajte još:

Blizanci

Prošlost kuca sa vrata, a sve sa razlogom da se srede neraščišćeni računi i zaleče emotivne rane. Osećaćete nostalgiju, ali imate i priliku da zatvorite poglavlja života koja su vas mučila, kao i da rešite nesređene odnose i okrenete novi list. Sve zarad sopstvenog samopouzdanja. Vreme je da se hladne glave nosite sa svim ličnim izazovima koji vam remete kvalitet života mesecima unazad i napravite temelj za lepe stvari koje nadolaze.

Rak

Odmorite se, naspavajte i u miru i tišini razmislite o svim planovima. Potrebna vam je osama od svih, jer vas stalno muči osećaj da vam neko radi o glavi ili vas ogovara iza leđa. Intucija vas neće prevariti prilikom zaključivanja o kome je reč.

Lav

Oprezno birajte reči i dvaput razmislite o onom što želite izreći. Isključivo mudro i staloženo, pre no što formirate svoje planove, želje i otpočnete realizaciju dugogodišnjih ideja.

Devica

Sumnjičavost i analize vas vode ka greškama, kao i strah koji nosite iz prošlosti. Vreme je da prelomite i donesete odluku koja je u vašem najboljem interesu.

Vaga

Hrabrost za okončanje odnosa koji vam više ne prijaju, fokus na fakultet, edukaciju i upis kurseva koje već duže vreme odlažete. Budite oprezni prilikom sklapanja ugovora, sporazuma, kao i prilikom potpisivanja dokumenata.

Škorpija

Uticaj na psihu, strahove i krize. Nije preporučljivo vreme za kredite, ulaženje u dugove i zaduživanja, ali jeste za naplatu dugovanja, kao i prevazilaženje iracionalnih strahova. Sada je vreme da sami sebi pomognete snagom volje!

Strelac

Vama se uticaj ogleda na partnerske i poslovne odnose, kontakte sa javnošću. Vreme je da raščistite nedefinisane i zategunute odnose sa partnerom, kao i ostavite prošlost iza sebe. Kompromis kuću gradi, ne brzati i ne dozvoliiti egu da vas ponese i saseče.

Jarac

Posao, saradnici i kolege dolaze u prvi plan, kao i mnoge zabune i konfuznost u organizaciji i svakodnevnim planovima. Držite se rutine, proverenog plana. Takođe, prekontrolišite zdravlje i otpočnite zdraviju ishranu.

Vodolija

Vreme je da preispitate sopstvene emocije, praktikujete svoj omiljeni hobi, opustite se i zabavite. Pustite i koju suzu ukoliko će vam biti lakše, ne ignorišite svoje želje i emocije. Koračajte kud vas srce vodi. Provodite više vremena sa decom i opustite se od opterećujuće svakodnevice.

Ribe

Renoviranje stana, rešavanje zategnutih odnosa sa jednim od roditelja i prevazilaženje onih stvari i problema koji se vuku mesecima i zbog kojih ne možete mirno spavati, a vezani su za sam dom i porodicu. Prevazićićete teškoće optimističnim stavom.