Da li nam retrogradni Merkur zaista zagorčava život

Retrogradni Merkur
Foto: yes, Credit line: - / Wavebreak / Profimedia

Astrolog Vukašin Stošić za Zadovoljna.rs otkriva da li je retrogradni Merkur zaista toliko strašan da nam zagorčava živote.

Piše: Vukašin Stošić

Na svojoj Instagram strani Astrovuk Vukašin otkriva mnoge zodijačke tajne, a ovaj put za naš portal otkriva činjenice o retrogradnom Merkuru.

Najveći ukorenjeni strah u narodu je trenutak kada Merkur otpočinje svoj retrogradni hod i odmah kreće priča o haosu, šteti, kašnjenju, problemima, odlaganjima, pokvarenom telefonu, lošoj konekciji, obrisanim porukama i konfuziji koju nosi sa sobom.

Trenutno je u svojoj senci, dok oficijalno svoj retro hod otpočinje 29. maja kroz znak Blizanaca, a završava ga 22. juna.

Pročitajte još

Tada svi traže pomoć astrologije i na nju se pozivaju pravdajući svoje greške, nesporazume i zabune u komunikaciji, propuste i gubljenje dokumentacije, ali ne polaze od sebe i od problema koje već duže vremena gomilaju i potiskuju.

Ne lociraju uzrok, već posmatraju posledice. On upravo ima psihološki uticaj na pojedinca. Ukazuje na unutrašnje nemire, nerešene ukorenjene probleme i brige koje smo dugo taložili, a sada nam se vracaju poput bumeranga u vidu sitnica i propusta koje nas iritiraju počev od predugog trajanja crvenog svetla na semaforu do papira koji fali u fascikli da bi se uplatilo letovanje.

Sva ova problematika nastaje upravo kod ljudi koji su loši planeri ili odlažu po principu: „Sutra ću to rešiti, ima vremena.“ Ubrzo stiže upozorenje kroz sitnice da bismo sve posložili i uspešno prebrodili.

Baš ono što što duže vreme planirate, treba da stupi na dnevni red. Polaganje vozačkog, spremanje ispita, zdravstveni pregledi za tegobe koje su nas hronično mučile mesecima unazad, renoviranje stana i popravke uređaja, vraćanje duga i sređivanje starih transakcija.

Pomirenje parova samo u slučaju da su odlučni da sporazumno reše sve nejasnoće u vezi slušajući jedno drugo i razumeju potrebe i očekivanja tuđe strane kao ključ zdrave komunikacije.

Vraćanje starih prijatelja, poznanika, rođaka ima za cilj definisanje odnosa.

Popravljanje u onom polju koje to traži, a okolnosti vam na to uvek jasno ukazuju bez obzira na polje koje pokazuje natalna karta, te do zaključka možete doći i sami, fokusirajući se na ono životno polje koje vam ne štima. Dakle, čelicni živci, strpljenje i doslednost. I ono najbitnije, nema guranja problema pod tepih!

Srećno, i da na što bolji i učinkovitiji način iskoristite retrogradni Merkur!