Strast i burne promene: Veliki ljubavni horoskop za maj

horoskop
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Pročitajte ljubavni horoskop za maj 2021. godine.

Ovan

U ovom periodu preuzimate stvari u svoje ruke, snažno ispoljavate svoju dominaciju i borbenost, a to će dovesti do nekog raspleta. Ukoliko ste u problematičnom odnosu, donećete neke teške odluke, a staviti sebe na prvo mesto je jedna od težih. Suočavate se sa kontroverzama koje ste sami kreirali, pa sada sami pronalazite izlaz i rešenje. Potrebno vam je još vremena da stvari analizirate iz svih uglova, ali borbeni ste i odlučni i što je najvažnije, rešeni da učinite ono što je najbolje za vas.

Pročitajte još:

Slobodni Ovnovi su takođe pod uticajem Marsa – agresivni ste i borbeni i želećete da nametnete svoje mišljenje i stavove i da ostvarite svoje želje onako kako ste zamislili. Možete upasti u sukobe, koji će poslužiti tome da shvatite kako nije sve pod vašom kontrolom – to vas možda ljuti, ali u ovom periodu, ako niste spremni da pravite kompromise i idete na sve ili ništa, lako može biti ovo drugo, piše Wannabe magazine.

Bik

U partnerskim odnosima dolaze na red problemi sa kojima niste hteli da se suočavate u prethodnom periodu, ili ih uopšte i niste bili svesni. Možete se iznenaditi zbog partnerovog nezadovoljstva, ili potrebe za promenom i pitati se odakle to dolazi i kako niste ništa primetili. Pa, sada primećujete i obratite pažnju, još uvek možete postići sklad u odnosima i pronaći načine da učestvujete u novim aspektima partnerovog života i u zajedničkom razvoju.

Slobodni Bikovi će imati prilike da upoznaju nekog posebnog. Već dugo vam nedostaje neko prema kome ćete osećati ne samo strast, već kome ćete pripadati i koga ćete doživljavati kao svoju osobu, svoju srodnu dušu. Pokažite strpljenje u razvijanju odnosa, budite otvoreni za nova iskustva i oslobodite se straha.

Blizanci

Imaćete potrebu za osloncem, a vaši bliski će vam rado izaći u susret. Partner je tu za vas, kao i porodica i prijatelji – okruženi ste ljudima koji vas vole i spremni su da vam pomognu u svakom trenutku, na svaki način. U ovom periodu, najvažnija vam je emotivna podrška, neko ko vas sluša i razume vaše dileme i strahove i veruje u vašu snagu i mudrost da se izborite sa problemima. Preplavljeni ste osećanjima, a najprisutnija je zahvalnost, jer, na kakve god probleme nailazili, osećate da niste sami i uviđate koliko ste duboko povezani sa bližnjima i koliko snage pronalazite u tome.

Slobodni Blizanci su takođe preplavljeni snažnim osećanjima u ovom periodu. Od vas se traži strpljenje, skromnost, prihvatanje, a u vama besni oluja oprečnih osećanja, od besa do zbunjenosti. Imate potrebu da impulsivno reagujete, u odgovor na uzburkanost koju osećate, ali zvezde vam savetuju da sačuvate mir po svaku cenu i da pokažete strpljenje. Međuljudski odnosi su u fokusu, a oni zavise od toga koliko razumevanja i strpljenja ćete pokazati vi, a ne drugi.

Rak

Ovaj period je pogodan za zajednički duhovni rast i razvoj – istražujte dubinu uma sa voljenom osobom, vodite filozofske razgovore, započnite neku duhovnu praksu. Osećanja su vrlo snažna, kako u dubini, tako i u svom ispoljavanju, ona vas vode i zahtevaju da ih ispratite. Zajedno možete proširiti perspektivu i otkriti osećanja u ulozi alata samospoznaje, pročišćenja i prosvetljenja.

Slobodni Rakovi mogu imati problem u komunikaciji sa drugima, naročito sa osobama koje ih emotivno angažuju. Lako vas je izazvati u ovom periodu, jer ste, koliko preosetljivi, toliko i spremni da branite svoj stav i zahtevate ono što smatrate da vam pripada i da zaslužujete. Zvezde savetuju da se usredsredite na sebe i svoju dobrobit, da usmerite svoju energiju ka unutrašnjim sadržajima i samoanalizi, a jedno od važnih pitanja je i zašto se osećate tako izloženo i od čega se, zapravo, branite?

Lav

Povratak prošlosti – kaže raspored planeta. Ukoliko ste u vezi ili braku, to za vas može značiti aktuelizovanje nekog starog, nerešenog problema, koji je do sada mirovao, ili oko koga ste oboje pažljivo obilazili. Vreme je za otpuštanje, razrešavanja, opraštanje. Ako je poverenje nekada bilo narušeno, ono verovatno nije isceljeno do kraja i sada se morate pozabaviti tom osetljivom temom. Možda verujete da ste partneru nešto oprostili, a niste suštinski, ili ste duboko u sebi uvereni da partner vama nešto bitno zapravo nije oprostio – otvoren, iskren (i bolan) razgovor, mnogo toga može pokrenuti ka razrešenju.

Slobodni Lavovi se takođe sreću sa prošlošću, u drugačijem, ali ne manje zahtevnom i zbunjujućem formatu – ona se može pojaviti otelotvorena, u vidu bivše ljubavi, ili neke osobe koja vam je u prošlosti bila važna ili kojoj ste vi bili veoma važni, a stvari među vama nisu dorečene i zaokružene. Može vam izgledati da demoni prošlosti podižu glavu i spremaju se da vas progutaju, ali to je zapravo prilika da oprostite i sebi i drugima, da neki odnos završite, ili čak započnete na novim osnovama.

Devica

U partnerskim odnosima se suočavate sa problemom postavljanja granica. Vi znate da zaslužujete bolje i ne dopada vam se kako vas partner tretira, ali istovremeno imate duboko razumevanje i beskrajnu toleranciju za njegove slabosti, “slepe tačke”, nesigurnost i temperament. Ipak, niste zadovoljni i kad ste sami sa sobom, potpuno vam je jasno da ste daleko od zdravog i stabilnog odnosa kakav priželjkujete. U ovom periodu je potrebno da prikupite svoju hrabrost i udružite je sa svojom mudoršću – za sopstvenu dobrobit, po cenu da dobijete etiketu sebičnjaka.

Slobodne Device će imati značajne uvide u ono što traže u ljubavi. Odnos koji zamišljate verovatno nije realan, ali imaćete prilike da upoznate osobu sa kojom ćete kroz realan odnos otkriti šta vam je najvažnije, bez čega ne možete, a šta možete da tolerišete i šta vam nije neophodno, da biste nekome verovali i posvetili mu se. Vaši uvidi su oslobađajući – iskoristite to da stresete sa sebe nešto težine od one ozbljnosti koja vas uvek prati, da se igrate i radujete poput deteta.Vaga
Planetarna energija donosi spoznaju o tome šta treba da uradite da biste funkcionisali skladnije u partnerskom odnosu, ili u odnosu sa osobom koja vam je veoma bliska i veoma važna. U pitanju je svakako neki poseban odnos, možda najdragoceniji koji imate, iako nije u potpunosti definisan. Možete osećati poriv da nešto učinite odmah, kako bi unapredili taj odnos, ali zvezde savetuju postepeno uvođenje promena. Pokažite strpljenje i samokontrolu, a ukoliko vam neko (bliska osoba) kaže da ste tvrdoglavi, nemojte se braniti i buniti, nego se preispitajte i učinite nešto drugačije od onoga što biste učinili iz tvrdoglavosti. Izbegnite svaku vrstu sukoba (u tome ste inače majstor), upotrebite svoju čuvenu diplomatiju u porodičnim, prijateljskim, poslovnim i svim ostalim međuljudskim odnosima i interakcijama. Osećanja su burna i snažna, ali potrebno je da upravljate njihovim ispoljavanjem.

Škorpija

Škorpijama, kao i Lavovima, planete donose ljude i nerešene odnose iz prošlosti. Neočekivana osećanja, koja izranjaju na površinu, uznemiruju vas i stresiraju, a potrebno vam je da zadržite duševni mir i jasno razmišljanje. Nemojte pokušavati da zaštitite partnera od svojih unutrašnjih previranja, radije mu ukažite poverenje i dopustite mu da vidi vašu ranjivost i vašu mračnu stranu.

Slobodni Lavovi neće biti ništa manje opterećeni vraćanjem bumeranga prošlosti, ali ukoliko slušate svoje srce i prepustite se osećanjima za koja ste mislili da su se ugasila i da ste ih odavno potrošili, možete se iznanaditi. Obnavljanje stare veze obično nije recept za uspešan odnos, ali ovo može biti sudbinska priča, koja traži svoje ostvarenje, a sada je pravi trenutak za to. Možete postići balans i samopouzdanje, koje vam donosi poverenje u sopstvenu sudbinu i intuitivno postupanje.

Strelac

Snažan uticaj planeta donosi odlučniji pristup vezama i odnosima. Ukoliko ste nedavno zasnovali zajednicu, ili ste u dugoj vezi, osetićete novi stepen odgovornosti, ali istovremeno i rasterećenje, koje do sada niste poznavali. Prihvatanje odgovornosi će vas osnažiti i dati vam jasniju perspektivu, pa ćete biti sigurniji u sebe, a samim tim i manje opterećeni idejom kakva ljubav treba da bude i spremniji da je prihvatite onakvom kakva je za vas.

Slobodni Strelci se mogu sudariti sa sopstvenim očekivanjima – inače ste vrlo razumni, ali emotivna plima vas može zapljusnuti bez upozorenja. Možete se zaljubiti, ili pre, neko vas može fascinirati do te mere da pristanete na predloge i kompromise, kakve ne biste pravili da možete jasno da sagledate svoj položaj. Na kraju ovog perioda možete se osećati prazno, čak iskorišćeno i potrošeno, ali jasnoća će vam se vratiti i moći ćete da shvatite čemu vas je to iskustvo naučilo.

Jarac

Povoljan period za ljubavne i sve druge međuljudske odnose i interakcije, donosi vam lakoću komunikacije i sposobnost da preskočite granice ega i povežete se drugima direktno, na nivou bića. Emocije su lagane i pozitivne i podstiču empatiju, što vas čini neobično privlačnim. Duge veze mogu živnuti i osnažiti se u ovoj energiji, a novi susreti i flertovi, mogu doneti radosna i neopterećujuća iskustva. Bićete u stanju da dešifrujete poruke koje vam upućuje svaka situacija, svako dešavanje, osećanje i proživljavanje. Iskusićete iznenađujuću lakoću promene, bez dramatičnih obrta i teške energije, bićete spremni da razumete, tolerišete, oprostite, kao i da se ljubazno zahvalite na prijatnom društvu i odete da potražite ono koje vam donosi nešto više i intenzivnije od obične prijatnosti.

Vodolija

Period lagane energije i za Vodolije – obično ste suzdržani, ne pokazujete svoja osećanja i uspevate da ih zadržite iza hladne i (ili) ljubazne fasade, kao i da ih maskirate humorom i cinizmom, ali u ovom periodu ćete biti u stanju da spustite gard, da odbacite štitove i zablistate u svojoj ranjivosti. Partner ili bliska osoba sa kojom ste u posebnom odnosu, biće zadivljen vašom iskrenošću i zahvalan za poverenje koje mu ukazujete, razotkrivajući svoja najdublja osećanja. Osećate pritisak da se menjate i najbolje je da mu se ne opirete, već da privhatite transforamciju kao prirodni zakon i način da u potpunosti budete ono što jeste. Energija koju osećate oživljava vas na najdubljem nivou i pokreće u vama veliku nežnost, zajedno sa odlučnošću. Ako ste raniji tvdili jedno i držali se određenog stava, sada je vreme da uvidite da ste samo bili tvrdoglavi i uskogrudi u odnosu prema osobi koja vam je potrebnija nego što ste spremni da priznate.

Ribe

Iskrena i otvorena komunikacija, ljubaznost, velikodušnost, taktičnost, pohvala i potvrda – to je recept za negovanje odnosa sa voljenom osobom. Ako osećate da ste se zatvorili i da među vama postoji prepreka kojoj ste dozvolili da vremenom očvrsne i naraste, vreme je da je prosto porušite sa svoje strane, da pružite ruku i sačekate da je partner prihvati i spusti svoj gard. Jednako kao i oživljavanje i obnovljeno sjedinjenje, ovaj period može doneti i završetak. Ukoliko se rastajete, to neće biti u gnevu i nerazumevanju, već u tuzi i opraštanju.

Slobodne Ribe koje žele da započnu odnos i među zainteresovanim osobama koje ih okružuju pokušavaju da prepoznaju nekog ko rezonira na njihovoj frekvenciji, ne treba da koriste pomenuti recept ljubavnog koktela. Vaša otvorenost treba da bude odmerena, a zeleno svetlo dato sa bezbedne distance – samo tako ćete moći da procenite i prepoznate ko vam se to približava i da se na vreme udaljite ili spustite rampu, ako prepoznate znake upozorenja. U suprotnom, možete se zaljubiti (opet) u nekog ko će vas povrediti i razočarati.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram