Kakav si kolega? Sa Škorpijom u kancelariji niko ne može

horoskop
Foto: Profimedia

Ako je sudeći prema zvezdama, naš horoskopski znak utiče i na to kakve smo kolege, da li smo šarmeri ili radoholičari, kako nas saradnici doživljavaju.

Ovan

Ovnovi su rođene vođe, a ta njihova osobina najbolje dolazi do izražaja upravo na radnom mestu. Uglavnom su uvek puni entuzijazma i motivisani za svoj posao. Kada je u pitanju nov projekat ili zadatak, Ovnovi će se prvi javiti da pomognu i rado će preuzeti inicijativu. Zato su omiljeni među introvertnim kolegama koje ne vole da budu u prvom planu. Ponekad znaju da malo previše šefuju, ali sve im se to oprašta zbog optimizma kojim zračei reda koji unose na radno mesto.

Bik

Baš kao i u svakom drugom životnom aspektu, pa tako i poslu – Bikovi vole kvalitet. Maksimalno će se posvetiti tome da kvalitetno odrade svoj posao. Na dobrom su glasu zbog neverovatno snažne radne etike. Možda jesu tvrdoglavi, ali su i disciplinovani i pouzdani. Ko ne bi poželeo takve kolege!

Pročitajte još:

Blizanci

Oni vole da budu motivisani na radnom mestu. Sve je dobro dok dobijaju nove izazove koji ih stimulišu. Blizanci se ne boje promena i uživaju u njima, pa im nijedan nov zadatak neće teško pasti. U trenutku kad su motivisani, Blizanci su najbolje kolege na svetu i zaduženi su za zabavu na poslu. Međutim, kada nemaju motiv i kada im je dosadno, ponestane im energije, pa je onda na kolegama red da ih izvuku iz takvog raspoloženja.

Rak

Rakovi su timski igrači i obožavaju zajedništvo koje vlada na radnom mestu. Po prirodi su vrlo brižni, pa ćete njima uvek moći da se poverite kad imate neki problem na poslu. Oni će vas saslušati i daće vam koristan savet, a verovatno će vas i utešiti kolačićem koji su to jutro doneli na posao samo za svoje kolege. Dobro pazite da ih ne povredite jer teško opraštaju i postaju hladni i povučeni kada se zbog vas osećaju loše.

Lav

Baš kao i Ovnovi, i Lavovi su rođeni lideri i predani su poslu, ali za razliku od Ovnova – oni vole da dobiju potvrdu da su odlični u tome što rade. S obzirom na to koliko dobro odrađuju svoj posao, imaju potpuno pravo na to priznanje. Uvek su neustrašivi u radnoj okolini i neće dopustiti da neki problem upropasti sav trud. Kolege ih vole jer su uvek spremni na sve izazove.

Devica

Dobar stari perfekcionista, Devica će se potruditi da sve uvek ide glatko na poslu. Pritom će ponekad i naljutiti kolege koje bi volele da se malo opuste i ne razmišljaju o poslu baš svake sekunde. Device su pravi radoholičari i maksimalno su posvećene. Najveća im je mana to što često imaju prevelika očekivanja i zato prebrzo reaguju na nešto što je prema njihovim standardima greška, a pritom zaboravljaju da svako radi svojim tempom i na svoj način.

Vaga

Uz Blizance, atmosferu na radnom mestu uvek podiže šarmantna i komunikativna Vaga. Kraljica diplomatije, Vaga može da se dobro slaže baš sa svima. Upravo zbog toga baš ona neretko rešava sukobe između kolega. Uvek uspe da vrati mir i balans u radnu okolinu i da smiri strasti. Ako pak primetite da je vaša koleginica Vaga malo povučena i zamišljena, to znači da je pod stresom i da joj treba doza kolegijalnosti i razgovora.

horoskop
Foto: Profimedia

Škorpija

Škorpije ni na poslu, kao ni u privatnom životu, ne mogu biti neprimetne. Vrlo su ambiciozne i, kada imaju neki cilj, uradiće baš sve da bi ga ostvarile. Ako se predaju nekom zadatku, ništa i niko ih neće sprečiti u tome da ga odrade. Zato u nekim trenucima možda malo zaborave na timski duh i kolegama malo povrede ego, ali one samo žele da posao bude odrađen do kraja i kvalitetno.

Strelac

Blizanci i Vaga možda jesu predvodnici dobre zabave na radnom mestu, ali ako na poslu imate Strelca, onda znate da malo ko može da nadmaši njegovu pozitivnu energiju. Strelac je osnova dobre atmosfere na poslu i, kao pravi idealista, tu je da sve uvek okrene na dobro, čak i kad posao ne ide onako kako ste zamislili. Svojom zaraznom energijom pokrenuće kolege i kad je najteže.

Jarac

Samo mu dajte da u miru i tišini rad svoj posao. Jarac je kolega koji sve drži pod kontrolom iz senke. Nema potrebu da se nameće, nikad nije među najglasnijima, ali zato je uvek među najvednijima. Jarac i te kako ima svoje ciljeve i može da bude ambiciozan, ali do svega toga dolazi mirno i bez previše pompe.

Vodolija

Na radnom mestu najbolje osećaju kada doprinose nekom višem cilju. Ne vole da rade posao samo zbog posla, iako su i na to spremni. Vrlo su inovativni i originalni, a kolege ih vole jer su uvek zanimljivo društvo i podstaknu ih na razmišljanje o svim ostalim važnim stvarima u životu.

Pročitajte još:

Ribe

Sve vrline maštovite Ribe najviše dolaze do izražaja na nekom kreativnom poslu, ali nema tog radnog mesta na kom ona neće izraziti svoju kreativnost. Voli da sanjari, pa možda ponekad stane na žulj praktičnim Devicama i Jarčevima. Oni nekad nemaju razumevanja za njen unutarnji svet kad je posao u pitanju. Međutim, kada im zatreba rame za plakanje i kolegijalni savet, odmah će se obratiti Ribi jer znaju da će ih ona saslušati.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram