Kada će Merkur biti retrogradan do kraja 2022. godine?

retrogradni merkur
Foto: Ivan Chiosea / Alamy / Alamy / Profimedia

Kada će se Merkur – planeta komunikacija, kretati unazad u 2022. godini?

Tokom retrogradnog Merkura imamo poteškoća s tehnologijom, naše lične veze i komunikacije se pogoršavaju, pa čak i naši planovi putovanja se iznenada menjaju. Ali sa svetlije strane, ovi tranziti nam takođe daju priliku da razmislimo i, ako ih iskoristimo, planiramo promene koje bi mogle učiniti naš život srećnijim.

Merkur se retrogradno kreće tri do četiri puta godišnje – više od bilo koje druge planete u našem solarnom sistemu – i planeta je relativno blizu našoj. Kao rezultat toga, retrogradna energija je primetna i prilično često nas muči. U 2022. godini Merkur će se retrogradno kretati četiri puta, što znači da ćemo iskusiti velike kosmičke pomake i promene tokom cele godine.

Šta više, dok Merkur obično ide unazad u samo jednom elementu godišnje, 2022. će se tri od četiri puta pojaviti u dva elementa: vazdušnim i zemljanim. Šta to znači? Možemo očekivati ​​da ćemo ove godine ispitati način na koji se nosimo sa materijalnim stvarima i našim finansijama.

Koji su datumi kada će Merkur retrogradno kretati do kraja 2022. piše ultra.ba.

Od 10. maja do 3. juna

Od 10. maja do 22. maja retrogradno će se odigrati u Blizancima; od 22. maja do 3. juna preći će u Bika.

Do proleća Merkur će se retrogradno kretati u promenljivom vazdušnom znaku Blizanci, koji je takođe horoskopski znak njegove vladavine. Ova retrogradnost će izazvati vašu sposobnost da efikasno komunicirate i obrađujete informacije na način koji je koristan. To će vas podstaći da pročešljate nered u svom umu i pronađete način da dođete do srži onoga što mislite. Do 22. maja retrogradni Merkur će se vratiti u praktičnog i senzualnog Bika, podsećajući vas da budete strpljivi.

Od 9. septembra do 2. oktobra

Od 9. septembra do 23. septembra retrogradni Merkur će biti u Vagi; od 23. septembra do 2. oktobra biće u znaku Device.

Krajem leta i početkom jeseni treća je faza retrogradnog Merkura u 2022. godini. Ovaj put će se odvijati u kardinalnom vazdušnom znaku Vage, tako da je tema ovog retrogradnog perioda rešavanje problema i smanjenje konflikata. Međutim, to će takođe ukazati na trenutke u kojima bi vas strah od sukoba mogao sprečiti da budete asertivni i iskreni. Do 23. septembra ova retrogradnost će vratiti stvari u analitičku i organizovanu Devicu, skrećući vašu pažnju na način na koji vas pogrešne procene i pogrešna tumačenja mogu odvesti na pogrešan put.

Od 29. decembra do 18. januara 2023.

Poslednji retrogradni Merkur 2022. počinje upravo kada se godina približi kraju i biće u Jarcu. Međutim, počećete da osećate njegov zbunjujući uticaj u nedeljama koje su prethodile ovom iskustvu, završavajući 2022. godinu na čudan način. Ovo retrogradno kretanje će se odigrati u kardinalnom zemljanom znaku Jarcu, dovodeći vaš fokus na način na koji vas karma uvek prati, bez obzira na to koliko daleko ste stigli. Neka vam ova retrogradnost pokaže kako priprema može umanjiti udarac kada stvari krenu po zlu.

Retrogradni Merkur nije uvek loš, ali može izazvati haos, a priprema za ono što dolazi može vam pomoći da se nosite s tim sa izazovima – pa čak i da budete na vrhu. Retrogradnosti su vreme razmišljanja i pomalo nestalne aktivnosti – ne nužno propast. Ako je pravilno koristimo, možemo napraviti velike promene u našim životima koje će uticati na nas u godinama koje dolaze na neverovatne načine.

Šta se dešava tokom retrogradnog Merkura?

Sukobi u komunikaciji

Merkur upravlja komunikacijom, pa kada je retrogradan, verovatno ćemo pogrešno protumačiti informacije od drugih ili reći nešto što ne mislimo. Razmislite pre nego što progovorite i birajte reči mudro kako biste izbegli zabunu i ponovo pročitajte sve svoje poruke i mejlove pre nego što pritisnete “pošalji” kako biste bili sigurni da ne kažete pogrešnu stvar pogrešnoj osobi.

Raspored obaveza je u haosu

Za vreme retrogradnog Merkura svi planovi padaju u vodu. Nemojte biti šokirani ako se više planova na kraju otkaže u poslednjem trenutku ili ako slučajno propustite sastanak ili dva, jer ste pomešali raspored.

Izbegavajte pokretanje novih projekata ili potpisivanje papirologije

Potpisivanje ugovora, donošenje važnih odluka i kupovina ili pokretanje novih projekata nije preporučljivo tokom retrogradnog perioda Merkura. Veća je verovatnoća da ćemo propustiti važan detalj ili se zbuniti dok čitamo sitna slova, zbog čega ćemo kasnije zažaliti. Pokušajte da odložite sve velike nove poduhvate ili dogovore dok se retrogradnost ne završi.

Kvarenje tehnike i uređaja

Budući da Merkur upravlja našom sposobnošću deljenja informacija, njegovi retrogradni periodi mogu imati veliki uticaj na naše tehnološke uređaje — stoga nemojte biti iznenađeni ako vam se pokvari telefon, laptop ili slučajno obrišete važne fajlove. Uvek je dobra ideja napraviti kopiju svih vaših datoteka pre nego što počne retrogradnost.

Ali retrogradni Merkur takođe može biti od pomoći

Retrogradnost Merkura nije sama po sebi loša stvar – ako znate šta možete očekivati ​​i preduzmete odgovarajuće mere predostrožnosti, možete ih koristiti kao tromesečne provere kako biste ponovo procenili gde se nalazite i kuda idete. Uložite dodatni napor da usporite, razmislite o stvarima i izbegnete bilo kakva veća putovanja ili odluke i izaći ćete još bistrije glave nego pre.

BONUS VIDEO: Kućni ljubimci za mirniji život

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram