Jedini znak kom će ići u ljubavi tokom retrogradnog Merkura

retrogradni merkur
Foto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Poslednji retrogradni hod Merkura u ovoj 2021. godini startuje za samo četiri dana, tačnije 27. septembra, i traje tri sedmice. Čisto da znate da za sve loše što vam se dešava slobodno možete da "okrivite" retrogradni Merkur.

A šta on tačno loše donosi za vaš horoskopski znak? Upravo na to pitanje za portal Grand.online odgovara astrološkinja i numerološkinja Goca Dragišić.

OVAN

S retrogradnim kretanjem planete Merkur menja se i polje partnerstva. Važno je da razmislite o tome kako vaše reči i postupci utiču na vaše voljene. Moguće je da će svi nerešeni problemi u vašem odnosu isplivati na površinu i jako je važno da govorite istinu. Takođe je važno da to učinite saosećajno, nikako grubo. Samim tim ćete izbeći nepotrebnu dramu.

BIK

Vaša rutina se okreće naopako tokom ove tri sedmice, tako da je potrebno da prilagodite svoja očekivanja i da date sebi malo slobode, kada je u pitanju produktivnost. To će vam dati priliku da sagledate šta vam odgovara i šta vam crpi energiju i troši vreme.

BLIZANCI

Tokom retrogradnog hoda Merkura imaćete osećaj da je vaš um dodatno usporen, tako da je potrebno da sve projekte u koje ulažete nade ne započinjete u ovom periodu. Moguće je da će vam se javiti bivši i baš u ovom periodu zatražiti drugu priliku. Dobro razmislite da li želite da obnovite strasti iz prošlosti, a ukoliko je vaš odgovor „da“, imate blagoslov retrogradnog Merkura.

RAK

Vaše emocije neće imati kočnicu i to će mnoge od vas izbaciti iz koloseka. Iskoristite ovaj period da budete iskreni sa vama važnim ljudima ili članovima porodice i zatražite podršku koja vam je potrebna. Pripremite se na pojačanu napetost u ovom periodu.

LAV

Totalni nered u glavi i neizbežna odlaganja – upravo oto očekuje vas naredne tri sedmice. Svakodnevna komunikacija biće zbunjujuća i za sve što radite trebaće vam duplo više vremena nego inače. Iako ćete možda doći u iskušenje da žurite sa obavezama, usporavanje razmišljanja zapravo će vam omogućiti da efikasnije i brže obavite posao.

DEVICA

Čuvajte novčanik i ono što imate u njemu jer će vam retrogradni Merkur najviše uticati na finansije. Izbegavajte veću kupovinu i dobro obratite pažnju na svoje navike potrošnje jer vas upravo to može skupo koštati. Potrudite se da nađete ravnotežu i popravite svoje finansije.

VAGA

U ovom periodu komunikacija vam neće biti jača strana. Potrebno je da u pomoć pozovete svoj prirodni osećaj šarma i diplomatije koji će vam pomoći da se sa milošću snađete u bilo kojoj društvenoj zamci.

ŠKORPIJA

Škorpije, sledi težak period u kom ćete biti u kontaktu sa svojom osetljivom duhovnom stranom. Biće vam teško da pratite svoju intuiciju, što inače često radite, i čitave tri nedelje osetićete zbunjenost. Obratite pažnju na osećanja koja će u ovom periodu biti pojačanja, a koja inače slabo pokazujete.

STRELAC

Vodite računa gde, šta i kome pričate jer vas tračevi mogu skupo koštati. Strelcima se savetuje oprez jer u suprotnom mogli bi da se nađu usred nekog skandala, pa čak i da dođe do raskida prijateljstva. Umesto da budete u sve umešani, usmerite svoju energiju ka izigravanju posrednika i podsticanju smirenosti u vašoj ekipi.

JARAC

Retrogradni hod najviše će uticati na polje posla, te se savetuje da zastanete i razmislite umesto da ulažete nove napore. Greške će se verovatno predvideti i tokom ove retrogradnosti, pa odvojite dodatno vreme da pregledate svoje profesionalne projekte pre nego što ih podnesete ili odložite.

VODOLIJA

Vodolijama se u ovom periodu ne savetuju nikakva putovanja. Umesto da rizikujete probleme sa transportom i neočekivana kašnjenja, više istražite svoje interese.

RIBE

Nije sjajan trenutak da se duboko uključite i investirate u bilo koga, bilo kroz finansijski sporazum ili emocionalnu vezu. Zadržite svoje poslovanje za sebe sve dok Merkur ponovo ne krene direktno.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Kako do pozitivnih misli