Horoskop kaže da će ovih dana mnogi varati

Foto: Credit line: Think Film / Everett / Profimedia

Opustite se, nemate šta da izgubite.

Planeta ljubavi Venera i planeta seksa Mars trenutno prave kvadrat na nebu u sekstilu sa Uranom, i to do 14. februara što znači da je ovo vreme koje nosi ogromna ljubavna iskušenja i ako mislite da ste na ivici da nađete ljubavnika, ovih dana će vam to verovatno poći za rukom. Razmislite dvaput da li je to ono što stvarno želite.

Ovi dani nose razrešenja, obustavljaju dileme, donose jasne korake i konkretna dela. Dobitke koje dugo očekujete, izjašnjavanja onih koji su do sada čutali.

Ako je ovih dana vakuum u realnosti ili zastoj u istoj, ne znači da se ispod površine ne odvijaju procesi. Možda ne vaši, ali tuđi svakako. Možda polako i sporo, ali otisci ostaju.

Zar ste zaboravili kako izgleda kada se uskrste putevi nekih prošlih života, pa kada poglede ukrstiš u nekom vremenu, samo tebi datom. I onda, svaki put, iznova, ponavljaš sebi, nema smisla, a tako se savršeno uklapa negde u tebe taj ispucali komad tuđih koraka.

Imaš li barem jednu osobu na svetu kojoj si sam dodelio ime? Tu vrištajuću sonatu koja proizvodi tvoj najglasniji muk.

Prosipamo strahove niz stepenice. Sigurne pore udišemo. Osećaj da smo umirili svoju žeđ konačno na hiljadu načina. Kičma je stub svega. Karakter koji je nedostajao. Onaj opipljiv trenutak dolazi. Imamo ga u rukama.

Potvrda da je emocija negde ukorenila svoje mesto. Da te misli u glavi dobiju odgovore. Da više ne pretpostavljamo nego znamo. Da se učvrsti svaki odnos koji to može. Da se raspetlja to bunilo. Da manifestacija dobije svoju realnost. Da znamo na kakvom tlu stojimo. I gde smo. U čijim životima nam je mesto.

Neko možda planira svoj let ka tebi, a da o tome ni nemaš pojma. Možda ni ne treba da znaš. Možda ćutimo jer razvrstavamo sebe i emocije. Pripremamo. Rešavamo sami sa sobom neke strahove. Ostavštine. Ostatke ostataka. Možda neki metu svoju prošlost i brišu prašinu koja je napadala. Možda skupljaju maglu, da ih kasnije jasnije vidite. Možda neki stavljaju pečate na neke prošle priče kako bi se obećati nečem novom. Možda svako vodi svoje bitke i baš zato se ne događa ništa.

A možda se jednostavno moramo dogoditi sebi. Pronaći tu snagu. Potvrditi svoju vrednost. Ne pristajati na ništa manje od apsolutnog jer dok brojite dileme i glasove, dok pokušavate da shvatite šta tamo neko misli o vama, šta vam nije rekao ili šta vam sve treba reći.

Dok se raznosite pitanjima bez odgovora, dok u sebi tražite krivca, dok nesigurno koračate u želji da nešto ne slomite, šta ako ste vi to slomljeno staklo? Šta ako svakim prodiranjem sami sebe režete. Što ako ste pukli toliko glasno da vas niko nije čuo. Šta ako pokušavajući da spasite nekoga, ne spašavate sebe?

Pitanja u vašoj glavi su bespotrebna. Znajte svoju vrednost. U njoj nema mesta za dileme. Višestruke prilike. Niti to da budete drugi. Treći. Deseti. Nedorečeni. Neshvaćeni. Neprihvaćeni. Prevareni. U seni. Zaboravljeni.

U ljubavi vam mora biti dobro, loše možete živeti i sami. I šta god se ovih dana događalo u vašim emotivnim životima, ne izbegavajte suočavanja: Pojavite se, nemate šta da izgubite, prenosi atma.hr.

***

BONUS VIDEO: 4 horoskopska znaka kojima je seks važniji od vode i hrane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram