Nikad gori horoskop: Šta čeka tvoj znak tokom retrogradnog Marsa

Foto:Wiese/face to face / Face to Face / Profimedia;

Haos u najavi.

Mars, planeta seksa, strasti i nagona, postaje retrogradna – od 30. oktobra 2022. do 12. januara 2023. godine. Astrolog Kajl Tomas, koji piše za NY Post i Cosmopolitan, otkriva kako će to uticati na naše živote.

Mars — planeta snage i vatrene moći — veoma je blizu Zemlje. To znači da osećamo njegovu energiju veoma jako u svakom trenutku, ukazuje Tomas.

Osećamo više energije i entuzijazma kada je Mars „budan“ ili direktno na nebu. Međutim, kada je retrogradan — ili „uspavan“ — suočavamo se sa mnogim preprekama i izazovima u našim životima.

Retrogradni Mars nas navodi da preispitamo način na koji pristupamo temama kojima on vlada: seks, strast, sukob, rat i uspeh. Drugim rečima, retrogradni Mars dovodi do toga da se suočimo sa načinom na koji se borimo ili volimo.

Retrogradni Mars nije zabavan, upozorava astrolog. Skloni smo da se osećamo iscrpljeno i kao da se krećemo kroz mulj i ne možemo ništa da uradimo. Kašnjenja, prepreke i izazovi se pojavljuju na svakom koraku. Često se osećamo dodatno frustrirano zbog svega što se dešava.

Ovo nije idealno vreme da se započne bilo šta novo — to će neizbežno propasti. To znači da ne donosite bilo kakve velike odluke, poput pokretanja novog posla ili objavljivanja velikog projekta. Isto se može reći i za veze — nemojte se veriti ili venčati, savetuje Kajl Tomas. Ako to učinite, veza će „izgubiti strast“ i seksualna privlačnost će nestati.

Takođe, veoma je važno napomenuti da će vam se situacije i ljudi iz prošlosti verovatno vratiti tokom retrogradnog Marsa – posebno ako je u bivšoj vezi bio intenzivan fokus na seksu, strasti ili svađama. Da, i stari neprijatelji se mogu ponovo pojaviti.

Foto:Shutterstock

Evo šta čeka svaki znak Zodijaka.

Ovan

Pripremite se za velike izazove kada su u pitanju vaše komunikacije. Mars će izazvati kašnjenja i frustracije oko pisanja, govora, reklamiranja ili intelektualnih poduhvata. Takođe može izazvati dramu sa komšijama ili braćom i sestrama. Ako ste planirali da se uputite na bilo kakva putovanja, ona mogu biti prožeta haosom.

Bik

Očekuju vas veliki izazovi oko finansija. Verovatno ćete trošiti novac brže nego ikada ranije! Ne idite u velike kupovine. Na kraju ćete požaliti na duge staze. Takođe, imajte na umu da će biti kašnjenja oko čekova i isplata.

Blizanci

SOS, Blizanci. Od svih znakova vi morate biti najpažljiviji jer je Mars retrogradan u vašem horoskopskom znaku. Bićete iscrpljeni i suočićete se sa neprijateljima i izazovima na svakom koraku. Ne dozvolite da vas bes savlada. Ovo je karmička lekcija o tome da date prioritet ravnoteži u svom životu.

Rak

Ne samo da ćete se osećati potpuno iscrpljeno, već će vam delovati kao da vaša anksioznost i mentalno zdravlje izmiču kontroli. Velika drama može nastati zbog skrivenih neprijatelja ili tajni koje iznenada eksplodiraju u javnosti. Čuvajte se drame na svakom koraku.

Foto: Shutterstock

Lav

Velika drama vas čeka u vašem društvenom životu. Mogli biste da otkrijete kako su vam prijatelji okrenuli leđa. Međutim, drugi način na koji bi vam Mars mogao naštetiti je odugovlačenje glavnog cilja na kojem ste radili. Verovatno će skrenuti sa koloseka.

Devica

Spremite se za glavobolje oko profesionalnih stvari, Device. Sukobi oko vaše karijere i veliki projekti koje ste pokrenuli su sada došli na naplatu. Očekuju vas svađe ili sa šefovima ili autoritetima.

Vaga

Ako ste se osećali uzbuđeno zbog novih projekata,  to će se promeniti. Možda ćete primetiti velike probleme oko jedne od sledećih tema: pravne bitke i pregovori, putovanja na velike udaljenosti ili međunarodne situacije. Ako se bavite naukom, izdavaštvom ili medijima, vrebaju vas problemi.

Škorpija

Može doći do značajnih gubitaka oko imovine ili investicija. Nemojte sada ići u velike kupovine. Ako ste čekali na pregovore, nagodbu ili nasleđe, stvari bi mogle biti odložene ili ćete morati da se objašnjavate sa nekim oko svojih zahteva.

Strelac

Pripremite se za velike izazove s partnerom. To može biti ljubavnik ili supružnik ili čak poslovni saradnik. Neprijatelji dolaze po vas, željni da vas sruše. Ako ste bili uključeni u pregovore, stvari bi mogle stati.

Foto:Shutterstock

Jarac

Spremite se za probleme sa poslom i produktivnošću. Možda ćete da se osećate kao da se utapate u obaveze – ili da odjednom sve izmiče sa šina. Može se čak pojaviti i svađa sa klijentima, osobljem ili saradnicima. Na kraju, pazite na svoje zdravlje – osećaćete se „pregorelo“ i u ovom trenutku ćete imati slabiji imunitet.

Vodolija

Glavne prepreke oko romantike, zabavljanja, plodnosti ili dece čekaju Vodolije. Možda ćete se osećati kao da je nestalo strasti u vezi. Ako ste slobodni i izlazite, iznenada će doći do veoma dugog suvog perioda. Ako imate decu, mogu se pojaviti veliki problemi oko njih.

Ribe

Spremite se za glavobolje oko doma i porodičnog života, Ribe. Sukobi će se sigurno pojaviti. Ako ste se preselili ili renovirali dom, tokom retrogradnog Marsa ćete se susretati neprekidnim preprekama.

***
BONUS VIDEO: Verovanja kod našeg naroda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram