Finansijski horoskop za mart 2024: Ribe ne mogu da pogreše, Vage moraju da donesu tešku odluku

Foto: Bremec/NurPhoto/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia

Saznajte šta vas očekuje u martu 2024. kada je reč o finansijama.

Ovan

Budite oprezni i vodite se mišlju: „sve u svoje vreme“. Još uvek ste u periodu koji je pogodan za ulaganja. Ali ne govorimo samo o onima materijalne prirode. Investirajte i u vlastite interese i nadogradnju svojih veština jer bi se to moglo pokazati posebno korisnim. Krajem meseca bit će vam jasno što želite poduzeti po pitanju kupovine i kako sačuvati dosad investiran novac.

Bik

Vrlo je važno posvetiti se sitnom tisku u ugovorima koji su vam sada dostupni. Skepticizam se ponekad treba ceniti pa ga svakako iskoristite ovog meseca ako dobijete određene ponude za saradnju. Nije vreme za srljanje u nove izazove, pogotovo ne finansijske. Strpite se još malo i budite sigurni u vrednost onoga što radite. Sreća prati hrabre, ali nagrađuje i one koji znaju zašto je ponekad bitno pričekati, pravo vreme.

Blizanci

Ovaj mesec nudi vam priliku za promišljanje na temu novca. Postoje određeni porodični repovi i odgovornosti s kojima se treba da se suočite. Ne nužno s drugim članovima porodice, već sa sobom. Znate koliko radite i kako doprinosite, a želeli biste više. Trenutno to nije moguće, ali znajte kako se svako delovanje prema kvalitetnoj budućnosti računa. Vaša je nadohvat ruke. Pokušajte da vizualizujete svoju budućnost, pogotovo finansijsku. To će vam pomoći pri donošenju odluka koje će vam uskoro biti nametnute.

Rak

Dolaskom 25. marta pripremite se na promene u dinamici rukovođenja finansija. Situacija se razvija bilo da je reč o vašem ličnom stavu prema novcu ili stavovima onih koji vas plaćaju. Svakako se, za sada, klonite novčanih investicija jer ne možete njima direktno kontrolisati u ovom periodu. Imate li priliku, radije investirajte u neko putovanje. Malo eskapizma, neće vam škoditi, a olakšat će vam pri sagledavanju trenutne pozicije, koju svakako možete poboljšati.

Lav

Ulazite u period u kojemu će vam se razjasniti kako i s kim sarađivati, a kako biste ostvarili dobit. Čini se kako je svemir odlučio da vam otvori vrata koja vode do zavidnog uspeha. Naravno, ako ste do sada već učili i proveravali svoje opcije. Ali pričekajte još malo do cementiranja dogovora. Promotrite još jednom situaciju i zapamtite: partner je ključan. Znate li već sada na koga se možete osloniti?

Devica

Nema boljeg načina da vam se objasni osim ovako: ključ do vašeg uspeha leži u zabavi. Ovog meseca treba dfa se prepustite zadovoljstvima koja ne samo kako će vas ispuniti energijom, već će vam doneti izuzetne prilike. Ako budete opušteni, otpustite kočnicu i prigrlite slobodu, svet bi uskoro mogao postati vaš. Ne tražite, samo upjajte i dopustite sebi da budete spontani.

Vaga

Početak godine naterao vas je na određene promene. Sada je vreme za razmišljanje o onome šta želite da ostavite u nasleđe. Mart vam nudi idealne prilike za analizu investicija koje imaju posebno, veliko značenje u vašem životu. Dovršite neke započete radnje i rešite se repova. Ovo je nužan korak u smeru održavanja stabilnosti. Mesečeva eklipsa, 25. marta (kao i ona koja će se pojaviti 8. aprila, zapamtite) naterat će vas da od temelja preispitate svoje odluke. To je dobro za vas, ne bojte se da učinite to. Svakako, ali svakako, gde možete – štedite. Počnite odmah.

Škorpija

Ako ste početkom ove godine odredili određene finansijske prioritete, ovog meseca nemate razloga za brigu. Niste li još to učinili, Zvezde vam daju priliku sve do sredine godine jer tada bi trebalo da počnete da ubirete plodove svojih odluka. Mogli bi vas pozitivno iznenaditi. Ovog meseca nastavite da delujete, a otvorite oči za potencijalne partnere i investitore. Pred vama je period u kojem ćete ih moći podrobnije upoznati i razraditi svoje ideje. Budite spremni da se izložite i ne bojte se kritika. Imate nešto što mnogi žele, prihvatite to.

Strelac

Manje je više, a vi znate kako to da iskoristite za svoju prednost. Živite ovog meseca jednostavno, čisto. Srce vas vuče prema nekim stvarima, a ispunite sebi samo one želje koje vas iskonski mogu nahraniti i probuditi u vama inspiraciju i kreativnost. Dobro pogledajte police i ormare. Napravite čišćenje. Rešite se svih stvari koje ne koristite već duže vremena ili ni ne mislite u budućnosti. Vreme je za prizivanje nove, zdrave, sveže i bogate energije u vaš život. Ovog meseca ne razmišljajte o štednji, razmišljajte o poboljšanju života vlastitim, ne finansijskim delovanjem. Verujte, isplatiće se.

Jarac

Pripremite se na period investiranja u sebe i vlastite veštine. Uskoro vas očekuju pozivi za udruživanje u partnerstvo, ali sada nije vreme za to. Najbolje znate kako baratati vlastitim finansijama i sposobni ste da donosite vrlo racionalne, ponekad i hladne odluke, ali budite iskreni, ponekad se možete zaneti. Nemojte da dopustite sebi da postanete umišljeni i mislite kako znate apsolutno sve. Ovaj mesec nije povoljan za igru. Radije, širite svoje kontakte i učite.

Vodolija

U periodu ste transformacije i, blago vama, finansije vam trenutno ne bi uopšte trebalo da budu u prvom planu. Naravno, svako o njima razmišlja, ali vi bi, osim što pazite na potrošnju, trebalo da razmišljate o drugom vidu investicije. Mart vas poziva na otvaranje uma i upijanje znanja, novih lica. Otvorite uši i slušajte jer doći ćete s vremenom do dobrih prilika.

Ribe

Ovog meseca smeši vam se finansijski uspeh jer ćete znati da se oslonite na svoju intuiciju i ovog će vas puta voditi u pravom smeru. Možda je vreme za širenje interesa i aktivnosti jer ćete na taj način doći do novih, vrlo korisnih informacija. Samo se nemojte početi da sumnjate u sebe ili razvijati scenarije koji su danas od mogućih, sensa.hr.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram