Jelena Đoković i žene koje su ključ uspeha top tenisera

Foto: Justin Goff / Goff Photos / Profimedia, SplashNews.com / Splash / Profimedia, JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia, Can Nguyen / Capital pictures / Profimedia

Iako je za sreću potrebno dvoje, posvećenost i fokus koji ovi sportisti imaju na tenis, ostavlja njihovim ženama da vode sve ostalo. Ne možemo, a da se ne zapitamo, da li su ključ uspeha najboljih tenisera njihove supruge.

Novak i Jelena

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ima brak o kome mnogi pričaju. Pakovali su im mnoge priče, a na komentare o navodnim ‘razvodima’ uvek su odgovarali sa prelepim zajedničkim slikama sa putovanja i porukama ljubavi. Očigledno je da ovu stabilnu emotivnu vezu koja traje već 16 godina – ništa ne može da poremeti.

Imaju dvoje dece, sina Stefana koji sada kreće u prvi razred i ćerku Taru koja uskoro puni četiri godine.

Rodžer i Mirka

Rodžer Federer i njegova žena Mirka upoznali su se još 2000. godine, a venčali su se devet godina kasnije. Mirka je napustila svoju karijeru da bi bila menadžerka tenisera, te mnogi tvrde da on ne bi ostvario toliki uspeh da nije bilo nje.

Zajedno imaju četvoro dece, dva puta su dobili blizance. Ubrzo nakon venčanja, par je dobio prve blizance – ćerke Majlu i Šarlin. Pet godina kasnije, dobrodošlicu su poželeli i sinovima Leniju i Leu.

Endi i Kim

Endi Mari i Kim Sirs upoznali su se još 2005 godine, a venčali su se deset godina kasnije. Zajedno imaju četvoro dece.

Upoznali su se kao tinejdžeri i kada je Endi prvi put ikada pobedio na turniru u Kaliforniji, protrčao je kroz gužvu da bi poljubio Kim. Ona je i dalje išla u srednju školu tada: „Išla sam s njim tada misleći da će sve biti okej jer on svakako neće pobediti, tako da ću se vratiti na vreme za školu u ponedeljak. Ali ipak je pobedio!“

Nagovorila je majku da slaže u školi da ima virus, ali ih je sve iznenadila fotografija poljupca koja je bila na svim naslovnicama!

Rafael i Franciska

Rafel Nadal i Mari Franciska Perelo počeli su da se zabavljaju još 2005. godine. Upoznala je tenisera preko njegove mlađe sestre Maribel, sa kojom je Franciska bila drugarica od sedme godine. Ona nema društvene mreže i život je za sada posvetila podršci svom mužu.

Rafael Nadal i žena
Rafael Nadal sa suprugom Foto: Can Nguyen / Capital pictures / Profimedia

Ona je takođe napustila svoju karijeru, da bi podržala muža i vodila njegovu fondaciju.

One su sve savršeni primeri kako izgledaju odnosi sa puno podrške. Te, iako su pod budnim okom javnosti – njihovim brakovima niko ne može da naškodi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram