Žena kojoj je Dino Dvornik posvetio svoju najlepšu ljubavnu pesmu

dino dvornik
Dino Dvornik Foto:Boris Scitar/Vecernji listr

Pesmu „Ljubav se zove imenom tvojim“ mnogi svrstavaju među najlepše ljubavne pesme sa ovih prostora.

Na današnji dan pre 58 godina u Splitu se rodio hrvatski kralj fanka Dino Dvornik.

Pesmu „Ljubav se zove imenom tvojim“ Dino Dvornik je napisao sa saradnikom Goranom Kraljem, a snimio u studiju u Splitu 1988. godine.

Nežne stihove inspirisala je njegova velika ljubav – Danijela – koja je s njim ostala sve do njegove prerane smrti 2008. godine, piše Zadovoljna.hr.

Par se upoznao na jednoj žurki u Splitu dok su još bili tinejdžeri. Iako Danijela nije bila impresionirana ni zabavom, niti ekipom u stanu, a isprva ni samim Dinom, ipak mu je pružila šansu.

„Nakon što smo razgovarali cele noći, ja sam pred jutro krenula kući. On je zaspao. Nisam mu ostavila ni broj telefona, ni adresu. Sledećih nekoliko dana oboje smo priželjkivali da se negde sretnemo. I napokon smo se, nedelju dana kasnije, susreli u jednom kafiću. Nisam htela da mu se javim, ali on mi je prišao na šanku, uhvatio me za ruku i tako je to krenulo. To je bio naš početak“, ispričala je jednom prilikom, a prenosi Story.hr.

Na početku veze neko vreme su živeli u Londonu gde je Danijela radila kao dadilja, a on kao konobar.

Venčali sui se 12. avgusta 1989. godine, a ćerku Ellu dobili 23. decembra 1990. godine.

Zajedno su proživeli turbulentno razdoblje Dinovog uspona u karijeri, ali i rat koji ga je jako pogađao. Krizu su doživeli sredinom devedesetih kad je on imao ozbiljnih problema s drogom.

Ipak, tokom cele njihove veze Danijela nije ozbiljno pomišljala da ga ostavi. Ispričala je tek da mu je jednom prilikom zapretila da će ga ostaviti i naći drugoga, na šta je on odgovorio: „Dobro, nema problema, ali povedi i mene sa sobom. Ja ti neću smetati. Ja samo želim biti s tobom.“

BONUS VIDEO: TOP 10 lepotica bez šminke

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram