Žena koja je volela Kenedija i platila skupu cenu

Kerolajn
Foto: United Archives / Topfoto / Topfoto / Profimedia

Dvadeset godina nakon tragične smrti Džona Kenedija Džuniora i njegove supruge Kerolajn u avionskoj nesreći, objavljena je knjiga koja govori o burnom odnosu ovog poznatog para.

Knjiga autora Rendija Taraborelija „Kenedijevi naslednici“ objavljena 2019. godine, otkrila je neke detalje iz braka za koji su mnogi mislili da je savršen.

Sina američkog predsednika Džona F. Kenedija, Džona Kenedija Džuniora početkom devedesetih mediji su pratili na svakom koraku. Kada je sredinom devedesetih godina upoznao lepu Kerolajn Beset, to je bila ljubav na prvi pogled. Svi su hteli da znaju ko je mlada plavuša koja je osvojila srce jednog od najseksepilnijih muškaraca u tom periodu, piše Irish Central.

Kerolajn
Foto: PATRICK SICCOLI / Sipa Press / Profimedia

Budući da potiče iz jedne od najpoznatijih porodica u Americi, Kenediju mlađem nije bilo jednostavno da sakrije svoje poreklo. Međutim, kako ističe autor knjige o porodici Kenedi, Džonu je bilo važno da njegova buduća supruga „zna nešto više o njemu nego samo da je sin predsednika“,

Beset je tada radila za modnu kuću Kelvin Klajn, a upravo joj je posao osigurao sudbonosni susret sa Kenedijem.

Upoznali su se 1994. godine na zabavi Kelvina Klajna, a lepa manekenka prvobitno je odbila Kenedijev poziv na sastanak, na šta šarmantni bogataš sigurno nije navikao. Vremenom, ipak je pristala da se vide i započnu romansu.

Dve godine su održavali vezu u strogoj tajnosti, nakon čega organizuju podjednako intimno venčanje. Venčali su se daleko od očiju javnosti 21. septembra 1996. godine u Kamberlendu u malenoj drvenoj kapeli, bez prisustva medija i u krugu porodice.

Od tada počinje i idila i teskoba lepe manekenke, koja je do kraja života morala da se bori sa pritiskom, budući da je postala deo jedne od najmoćnijih porodica na svetu. Budući da je bio sin jednog od najpoznatijih predsednika u istoriji SAD i nećak jednog od najpoznatijih senatora, Kenedi Mlađi je bio više nego navikao na život u centru pažnje. Njegova žena nije.

Kerolajn
Foto: CNP / ddp USA / Profimedia

Kerolajn Beset i njen muž su suočeni sa rastućim stresom počeli da „rekreativno“ konzumiraju droge. Autor pomenute knjige tvrdi da ni ona ni on nisu bili zavisnici, već da su oboje „jednostavno bili uhvaćeni u talas upotrebe droga koji je rastao tokom 90-ih.“

„To su bile devedesete, kada su se svi mladi ljudi, pa i Džon i Kerolajn, ponekad zabavljali uz drogu. Nisam našao nikakve dokaze o zavisnosti ili problemima koje bi mogla da prouzrokuje prevelika upotreba ilegalnih supstanci“, dodao je Taraboreli.

Kako stres rastao, Kenedi Jr. i njegova supruga su počeli da pokazuju prve znake bračnih problema. Smrt Kenedijevog rođaka Entonija Radzivila nakon borbe sa rakom, izazvala je užas kod mladog Kenedija i još štetnije posledice po njegov brak. Kenedi mlađi je očigledno bio nerazdvojan sa svojim rođakom i njegova smrt je dovela do toga da se potpuno distancira od supruge.

„Džon i Entoni su imali vezu u koju niko nije smeo da se meša, a Kerolajn je imala poteškoća u tome da se približi svom mužu“, navod autor.

Razdor u njihovoj vezi doveo je do toga da se Beset ponovo poveže sa jednim svojim starim prijateljem. Jedan razgovor bio je dovoljan da se poljube, a kad je shvatila da je pogrešila, sve je ispričala suprugu.

Dve noći kasnije, tog starog prijatelja pozvao je razjareni Kenedi Mlađi u ranim jutarnjim satima. Našli su se, a Kenedi ga je udario i rekao mu da se drži dalje od njegove žene.

U aprilu 1998. godine par je krenuo u bračno savetovalište jer su oboje nastojali da poboljšaju svoj brak. Prema Taraboreliju „Džon nije želeo da bude jedan od onih Kenedijevih muškaraca koji nisu marili kako se osećaju njihove supruge“.

Samo godinu dana kasnije, u sred pokušaja da svoj brak poboljšaju, Džon i Kerolin su poginuli u strašnoj avionskoj nesreći i to dok su leteli sa Kerolajninom sestrom na venčanje Rorija Kenedija, malim privatnim avionom. Letelicom je upravljao Džon Kenedi Mlađi. Avion je zbog komplikacija sa motorom pao u more, a pet dana kasnije njihova tela su pronašli na dnu okeana.

„Oni su se zaista voleli, ali pitanje koje postavljam u knjizi i pitanje koje sam sebi postavio bilo je: ‘Da li je to dovoljno?’ Njihova ljubav jednog prema drugom bila je neosporna, ali da li je bila dovoljna s obzirom na sve što je radilo protiv njih“, pita se autor knjige.

Bonus video: Paparaco lov na poznate

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram