Kamilin trnovit put ka uspehu: Od ljubavnice do kraljice

Camilla Duchess Of Cornwall, Foto: Peter Nicholls-Reuters/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Vojvotkinja od Kornvola, Kamila Parker Bouls, jedna je od najprepoznatljivijih žena u kraljevskoj porodici i uskoro će biti kraljica. Iako je već decenijama u centru pažnje, ima mnogo stvari koje ne znamo o budućoj kraljici, ali neke vam danas otkrivamo.

Vojvotkinja Kamila je rođena kao Kamila Rozmari Šand u Londonu, a školovala se u Engleskoj, Švajcarskoj i Francuskoj.

Iako je Kamilina porodica svakako bila više klase i kretala se u krugovima sličnim kraljevskim porodicama, postoji vrlo malo javnih fotografija Kamile kao deteta jer se nije smatrala slavnom ličnošću.

Kamila Parker Bouls i princ Čarls

Princ Čarls i Kamila su se navodno upoznali 1971. kada su oboje bili u ranim dvadesetim. U to vreme se tvrdilo da je Kamila prekinula vezu sa Endrjuom Parkerom Boulsom, koji je tada počeo da izlazi sa kraljevskom princezom Anom.

Iako se Kamila pomirila sa Endrjuom i udala za njega 1973. godine, ona i princ Čarls su nastavili svoju vezu mnogo godina nakon toga. Verovalo se da bi se Čarls po svojoj želji oženio Kamilom 70-ih, ali ih je kraljevska porodica razdvojila jer je žena princa Čarlsa morala da bude „devica“.

Kamila i Čarls, Foto: BARRY BATCHELOR / AFP / Profimedia

Kamila Parker Bouls i Endrju Parker Bouls

Kamila se udala za svog prvog muža Endrua Parkera Boulsa 1973. Njih dvoje su raskidali i mirili se, ali su se konačno venčali 1973. i imaju dvoje dece zajedno.

Nakon 21 godine braka, njih dvoje su prekinuli vezu 1994. godine, a mnogo godina pre toga su već živel odvojeno. Iako bi neki mogli pomisliti da je između Endrua i Kamile bilo kavge, Endru i njegova supruga Rozmari prisustvovali su venčanju Čarlsa i Kamile 2005. Princeza Ana i Kamila su takođe prisustvovale Rozmarinoj sahrani 2010. godine.

Princeza Dajana znala za aferu

Dajana je saznala da je njen muž viđao svoju staru simpatiju Kamilu Parker Bouls iza njenih leđa i suočila se sa njima, te su se 1992. godine i razdvojili.

Dajana je preuzela na sebe da kaže svom sinu Vilijamu šta se dogodilo. U intervjuu iz 1995. sa novinarom BBC-ja Martinom Baširom Dajana je objasnila kako mu je saopštila tu vest.

Princeza je otkrila da je odlučila da bude dostojanstvena odbijajući da okrivi Čarlsa.

„Ispričala sam Vilijamu da, ako nađeš nekoga koga voliš u životu, moraš da se držiš toga i da se brineš o njemu, a ako si imao sreće da nađeš nekoga ko te voli onda moraš da štitiš to“, rekla je ona.

Princeza Dajana i princ Čarls, Foto: PA Archive/Press Association Images / PA Images / Profimedia

„Vilijam me je pitao šta se dešava i da li mogu da odgovorim na njegova pitanja, što sam i uradila. Pitao je da li je to razlog zašto se naš brak raspao. I rekla sam, pa, bilo nas je troje u ovom braku, a pritisak medija je bio još jedan faktor, tako da s njih dvoje zajedno zaista jeste bilo jako teško. Ali iako sam i dalje volela tvog tatu, nisam mogla da živim pod istim krovom gde živi on, a isto tako i sa njim“, rekla je princeza u intervjuu.

Nažalost, princ Hari je saznao za aferu sa televizije, kako tvrde u dokumentarcu ‘Diana: The Woman Inside iz 2017’.

On, njegov brat i njegova mama su gledali debatu o monarhiji i kada je pomenuta Kamila. Hari je pitao ko je to, na šta ga je Vilijam pitao: „Zar ne znaš?“ dok mu je Dajana rekla da je vreme za spavanje.

Ipak, iako je odlučila da bude dostojanstvena i da javno ne priča loše o svemu tome, postoje navodi da je privatno Dajana Kamilu zvala ‘rotvajlerka’.

Venčanje Kamile i princa Čarlsa

Godine 2005. princ Čarls i vojvotkinja Kamila venčali su se u kapeli Svetog Đorđa u zamku Vindzor. Nakon venčanja Kamila je postala formalno priznata i poznata kao vojvotkinja od Kornvola i njen položaj buduće supruge i kraljice je zacementiran.

Kamila i Čarls, Foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Štampa je Čarlsovo i Kamilino venčanje dočekala sa ekstremnim uzbuđenjem, a mnogi fanovi su bili oduševljeni kada su videli kako se par konačno venčava. Uprkos uzbuđenju, navodno, vojvotkinja Kamila nije mogla da ustane iz kreveta na dan venčanja jer je patila od užasnog stresa zbog velikog dana koji sledi. Uprkos zabrinutosti, sve je prošlo bez problema i kraljevski par je u srećnom braku već 17 godina.

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram