Zbog Žarka Lauševića danas svi znamo nadimak popularne folk pevačice

Žarko Laušević Foto: Vesna Lalić

On je prvi počeo tako da je zove.

Folk zvezdu Jasnu Milenković danas svi znamo pod nadimkom koju ju je proslavio – Jami. Ali možda ne znate da je velikan srpske glume, Žarko Laušević, zaslužan što se taj nadimak „proširio“, kako tvrdi pevačica.

„U Jugoslovenskom dramskom dobila sam ponudu da igram u kabareu sa Lanetom Gutovićem i to je bilo prelepo iskustvo. Ta predstava je u to vreme često skidana, pa vraćana na repertoar da bi je na kraju potpuno ukinuli, i to je tako bilo jer je Lane veoma provokativan zbog čega sam se i uklopila sa njim. Tada sam dobila nadimak Jami“, ispričala je medijima.

U tom pozorištu je Jami upoznala Žarka Lauševića, koji je počeo da je zove Jami. Pevačica kaže da ju je to baš nerviralo.

„Tražila sam da me tako ne zove, međutim, ono što ne želiš, to ti se desi. I tako, ostade ja Jami, dakle Jami nije moje umetničko ime. Slučajno se ispostavilo da su to inicijali mog imena i prezimena, što kaže pokojni Minimaks: ‘Dobro si prošla, da si Dušanka Petrović, bila bi du*e!’ Bolje Jami svakako! Sad sam se navikla, kad mi neko kaže Jasna, stresem se, samo mi majka kaže Jasna i to isključivo kad je besna“, podelila je.

Jami je bila velika zvezda devedesetih, a danas se priča da ima najbolje kafanske nastupe na sceni. Ima ćerku Leu, koja ima 21 godinu, a mediji stalno pišu koliko liče jedna na drugu.

Pevačica je Leu dobila sa beogradskim frizerom Predragom Peđom Rankovićem.

***

BONUS VIDEO: Aleksandra Tomić: Tri meseca nakon trudnoće ponovo na pozorišnoj sceni

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram