„Zbog Kristine Jang sam završila na psihoterapiji“

Sandra Oh
Sandra Oh, Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Glumica Sandra Ou je nakon snimanja deset sezona serije Grejeva anatomija - morala da krene na psihoterapiju.

Ova 50-godišnja Kanađanka gostovala je u emisiji “Sunday Today” gde je govorila o sticanju popularnosti dok je glumila u ovoj medicinskoj drami. Sandra je otkrila da je morala da krene na psihoterapiju nakon ovog “traumatičnog” iskustva, piše NY Post.

Igrala je ulogu doktorke Kristine Jang pre nego što je objavila svoj odlazak 2014. godine. Za svoju ulogu je nominovana nekoliko puta za Emi, a osvojila je Zlatni Globus.

“Da budem skroz iskrena, bilo je traumatično. Kažem to zato što da bi kvalitetno obavljali posao – potrebna vam je privatnost. A, kada izgubite tu anonimnosti, morate da se trudite da bi ostali prizemni i realni. U početku sam jedva izlazila i krila se po restoranima, a vremenom sam naučila da podnosim pažnju i očekivanja, a da usput ne izgubim osećaj za stvarnost.”

Da bi naučila kako da se nosi sa statusom A-list zvezde, tražila je pomoć kod psihologa. “Ne šalim se, mentalno zdravlje je veoma, veoma važno. Samo morate dosta da radite na sebi da bi ostali prizemni. A to vrlo često podrazumeva da kažete – ne.”

Iako fanovi žude za povratkom dr Jang, Sandra je ipak rekla da se nikada neće vratiti na snimanje. Na jednom podkastu je rekla da je prevazišla tu ulogu i nastavila dalje.

Nastavila je dalje

“Prava je retkost, rekla bih, da možete da vidite kakav uticaj ostavlja neka uloga. Na neki način ipak, odradiš svoj posao kao u nekom balonu i pustiš ga, nastaviš dalje. Napustila sam tu seriju, Bože, pre sedam godina skoro. U mojoj glavi – nema je više. Ali ljudima i te kako znači i dalje i i dalje diše. Razumem i poštujem to, samo sam ja nastavila dalje.”

“Obožavam to nekako. I zato baš cenim tu seriju… što me i dalje pitaju za nju.”

Sandru smo skoro mogli da gledamo u Netfliksovoj seriji “The Chair”. U ovoj šestoepizodnoj dramediji glumi dr Ji-Jun Kim.

***

Bonus video: Monika Beluči

***Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram