Zašto je Zakerbergova sestra okrenula leđa Fejsbuku

Foto: Ilya S. Savenok / Getty images / Profimedia

Sestra Marka Zakerberga zvezda je reklamne kampanje za kriptovalute namenjene ženama, koja je nasmejala svet. Reklama je parodija na hit pevačice Adel, "Hello". Randi Zakerberg je napustila kompaniju svog brata zbog manjka žena u tehnologiji.

Randi Zakerberg (39) pojavljuje se u kardiganu sa krznenom kragnom, poput onog koji je Adel nosila u svom spotu za pesmu „Hello“.

Prošle nedelje je objavila video na Tviteru, napisavši da bi kriptovalute trebalo da budu zabavne.

Dodala je: „Izvini Adel“.

Zakerbergova, koja je napustila bratovu kompaniju Fejsbuk posle 10 godina, savetnica je za brend OKCoin.

Taj brend je uložio milion dolara da dovede više žena u kriptovalute. Nadaju se da će polovinu njihove valute do 2025. držati žene.

„Oduvek mi je bila strast da inspirišem i podržavam žene u tehnologiji, investiranju i liderstvu, i radujem se što ću to nastaviti da činim kao član savetodavnog saveta za brend Okcoin“, rekla je Zakerberg u saopštenju za javnost.

Sestra osnivača Fejsbuka bavila se raznim karijerama otkako se razišala sa bratom Markom. Ona je preduzetnica, investitorka, autorka bestselera, nagrađivana producentkinja i osnivačica i izvršna direktorka organizacija Zuckerberg media i Zuckerberg institute, navodi se u saopštenju za javnost.

Takođe je osnovala novu medijsku kompaniju pod nazivom Hug.

Razišla se s bratom jer je smatrala da su žene izostavljene iz razgovora o tehnologiji.

„Uvek sam se osećala veoma zbunjeno u vezi sa rodnim ulogama u Silicijumskoj dolini. Volela sam ono što sam radila u Fejsbuku. Ali mrzela sam da budem jedina žena u skoro svakoj sobi u kojoj sam bila, 10 godina uzastopno“, rekla je za CNN.

***

Bonus video: Paolo Koeljo – Najčitaniji pisac modernog doba

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram