„Zabranjena“ fotografija iz dokumentarca Harija i Megan najavljuje veliki skandal

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ovo nisu smeli!

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa optuženi su da su vodili privatnog fotografa u Bakingemsku palatu bez dozvole pokojne kraljice.

U trejleru za novi dokumentarac o Hariju i Megan, koji prikazuje seriju crno-belih fotografija snimljenih u njihovoj kući Frogmore Cottage, tokom njihovog svadbenog prijema 2018, pojavljuje se i „zabranjena“ fotka.

Jednominutni trejler sadrži sliku za koju se čini da je snimljena unutar Bakingemske palate, a prikazuje par kako izlazi iz vrta.

Foto: Netflix / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kako piše Telegraph, fotografija je izazvala sporove među pomoćnicima palate u to vreme, uz pisanu žalbu uloženu jer par nije tražio dozvolu za snimanje u kraljevskoj rezidenciji od 775 soba.

Prema insajderima, u normalnim okolnostima, memorandum bi bio poslat pokojnoj kraljici koja daje odobrenje usred „strogog protokola“ oko snimanja i fotografisanja unutar palate.

Veruje se da su fotografije snimljene tokom ‘oproštajne turneje’ para po Velikoj Britaniji u martu 2020, koja je uključivala mnoštvo javnih angažmana pre nego što su se vratili u SAD.

Dok je bio u Velikoj Britaniji, par je pratio fotograf Kris Alerton. Međutim, nikada ranije viđena slika koja se pojavljuje u trejleru za Netflix još nije pripisana imenovanom fotografu.

Jedan insajder je rekao da je prisustvo fotografa u palati „istinsko kršenje“ protokola.

Dokumentarac će imati intervjue sa porodicom i prijateljima, koji nikada nisu javno govorili o paru, i istoričarima i novinarima koji se bave uticajem medija na odnose Saseksa sa kraljevskom porodicom.

***

BONUS VIDEO: Da li je Megan s namerom zaklonjena svećom u TV prenosu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram