Vole se u životu i na filmu i nominovani su za Oskara

The Power of the Dog
Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Objavljene su nominacije za 94. dodelu Oskara i prvi put u istoriji, dva ljubavna para iz stvarnog života nominovana su za ovu nagradu u četiri glumačke kategorije.

Penelope Kruz i njen suprug Havijer Bardem kandidovani su za najbolju glumicu, odnosno najboljeg glumca. Kirsten Danst je nominovana za Oskara za najbolju sporednu glumicu, a njen partner Džesi Plemons za najboljeg sporednog glumca. Parovi su zajedno bili nominovani na prethodnim Oskarima, čak i pobeđivali, ali ovo je, međutim, prvi put da su dva para nominovana i da pokrivaju sve četiri glumačke kategorije.

Penelope Kruz je nominovana za najbolju glumicu za svoj rad u ‘Paralelnim majkama’. Havijer Bardem je u konkurenciji za najboljeg glumca za svoju ulogu u filmu ‘Biti Rikardos’. Penelope i Havijer, kolege u filmovima poput ‘Hamona, Hamona’ i ‘Viki Kristine Barselone’, venčali su se 2010. i imaju dvoje dece.

Penelope Kruz i Havijer Bardem, Foto:  Cineliz / Allpix Press / Profimedia

Kirsten Danst i njen partner Džesi Plemons, koji igraju bračni par u ‘The Power Of The Dog’, kandidovani su za najbolju sporednu glumicu i najboljeg sporednog glumca. ‘The Power Of The Dog’ vodi ove godine u nominacijama za Oskara sa 12 nominacija, uključujući najbolji film, najbolju režiju, najboljeg glumca za Benedikta Kamberbača i najboljeg sporednog glumca za Kodi Smit-MekFija. Kirsten i Džesi su par otkako su zajedno glumili i u drugoj sezoni Farga 2016. godine i imaju dvoje dece.

Kirsten Danst sa mužem, Foto: 4CRNS, WCP / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Penelope-Havijer i Kirsten-Džesi pridružuju se iznenađujuće dugačkoj listi parova koji su iste godine bili nominovani za Oskara. Bred Pit i Anđelina Džoli bili su par kada su bili nominovani za najboljeg glumca i najbolju glumicu za Oskara 2009. godine, on za ‘Čudesni slučaj Bendžamina Batona’, a ona za ‘Changeling’.

Hit Ledžer i Mišel Vilijams su takođe zajedno nominovani za Oskara i za isti film – za najboljeg glumca i najbolju sporednu glumicu za ‘Planinu Broukbek’ 2006. godine.

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram