Zoe Kida: Kako je zapravo nastala pesma „Bejbi“

Zoe Kida Foto: Nebojša Babić/Studio Orange

Zoe Kida više nije članica benda Zemlja gruva i svoju dugoočekivanu solo karijeru lansirala je fantastičnim singlom “Bejbi” sa kojom će se takmičiti i na Beoviziji. Kako je nastala ta pesma, zašto nikad slepo ne prati trendove i koji joj je omiljeni jutarnji ritual Zoe otkriva za Zadovoljna.rs.

Osim što je zakoračila na našu muzičku scenu prvi put sama, ona to radi potpuno neustrašivo i svi ćemo imati priliku da uživamo u njenom nastupu na Beoviziji, a kasnije možda i Evroviziji.

„Beovizija 2008. obeležila je vatreno krštenje sa Zemljom Gruva, a 2022, 14 god kasnije označiće start moje solo karijere. To je ta, možda sudbinska paralela. Ovaj nastup je po mnogo čemu značajan za mene. Moja iskustva i uspomene sa Beovizije su ostale u baš lepom sećanju, dosta zabavno je sve to bilo i iskreno se radujem nastupu”, kaže Zoe Kida za Zadovoljna.rs.

Zoe Kida Foto: Nebojša Babić/Studio Orange

Njena prva solo pesma predstavlja senzualnu fantaziju o vanvremenskoj ljubavi, a dugo je stajala skrivena od javnosti.

„Bejbi je eterična, pulsirajuća, seksi balada, pesma koja ulazi pod kožu zbog emotivnog naboja i specifične atmosfere. Napisala sam je prošle godine i uporno mi nije izbijala iz glave. Moji prijatelji i kolege iz benda ‘Sumasišavši’ osetili su taj puls, i doprineli da se pesma razmaše i poleti, da dobije ovakvu strukturu, vajb, završnicu. Dobili smo ono za čime smo tragali.”

Zoe Kida Foto: Nebojša Babić/Studio Orange

S obzirom na to da postoji šansa da se i sama oproba na velikom međunarodnom muzičkom takmičenju, zanimalo nas je postoji li neko ko joj je bio favorit na prethodnim Evrovizijama.

„Uvek se pojavi neko jedinstven, sa svežim fazonom, energijom. Neko se uvek izdvoji. Jamala sa pesmom 1944, npr. je stvar na koju sam odlepila pre nekoliko godina, Netta, Barbara Pravi sa pesmom Voila. Pesme koje me privuku nisu napravljene po ključu, već imaju neki pečat originalnosti.”

Bendovi se menjaju, a i trendovi. Međutim, iako je već dugo na muzičkoj sceni, a sada je zvanično i solo pevačica – Zoe ostaje pri svom zvuku.

„Uvek ostajem pri muzici koju sam slušala od detinjstva, a to je soul, rnb, jazz, gospel… Menjaju se trendovi i ja nisam neko ko to ignoriše, ali nikad se nisam slepo vodila trendovima zato što je to recept za slušanost ili uspeh. Oduvek sam bila i ostala old school.”

Zoe Kida Foto: Nebojša Babić/Studio Orange

Svako od nas ima različite strane ili ličnosti unutar sebe, koje nekad nadvladaju, a nekad ostaju zarobljene i zaboravljene. Ipak, kod Ane Radonjić i Zoe Kida – one su podjednako prisutne.

„Ana je organizator, Zoe bolje funkcioniše u neredu, Ana je žena, Zoe je dete, Ana je racionalna, Zoe je sanjar. Lepa je ta simbioza. Suština je u balansu”, ističe Zoe.

Zoe Kida Foto: Nebojša Babić/Studio Orange

Mnoge javne ličnosti imaju specijalne rituale pred izlazak na scenu. Nečija rajder lista ima četiri strane, dok se neki jednostavne prepuste meditaciji. U slučaju Zoe – ona se prepusti trenutku.

„Volilm da budem okružena svojim prijateljima, volim da se sredim na vreme i kuliram uz čašu vina.”

Ipak, svoje jutarnje rituale ne menja i svako jutro uglavnom započinje na isti način.

„Dobar dan počinje maženjem sa dve čupave glavice, crtanim filmovima, muzikom i limunadom. Taj ritual ne menjam ni za šta na svetu”, poručila je naša sagovornica.

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram