Voditeljka Evrovizije Malin Akerman je superžena u svakom smislu: Ovi detalji iz njene biografije će vas oduševiti

malin akerman
Malin Akerman Foto: JESSICA GOW / AFP / Profimedia

Malin Akerman, jedna od dve voditeljke ovogodišnje Evrovizije, ima vrlo zanimljive detalje u biografiji, za koje mnogi ne znaju.

Prvo veče scensko-muzičkog spektakla Evrovizije održano je sinoć u Malmeu u Švedskoj. Publiku su sa bine pozdravile dve voditeljke – Malin Åkerman i Petra Mede.

malin akerman
Foto: JESSICA GOW / AFP / Profimedia

I dok je Petra po treći put zadužena za vođenje ovog programa, Malin se prremijerno pojavila u ovoj ulozi i odmah zaintrigirala publiku.

Ona je rođena u Stokholmu, odrasla je u Kanadi, a trenutno živi u Los Anđelesu sa svojom porodicom. Poznata je po ulogama u svetski hvaljenim serijama „Billions“, „Entourage“ i „The Comeback“, kao i u filmovima „The Heartbreak Kid“ i „Watchmen“. Delila je kadrove sa Tomom Kruzom, Dženifer Aniston, Sandrom Bulok…. U Švedskoj je popularna i zbog mjuzikla „Piece of my heart“, gde je pokazala i pevački talenat.

malin akerman
Foto: Xavier Collin/Image Press Agency / The Mega Agency / Profimedia

„Ne mogu stvarno da opišem svoja osećanja u vezi sa Evrovizijom. Veoma sam ubuđena i pomalo nervozna, ali na pozitivan način. Oduvek sam volela Evroviziju i biti deo ovog fantastičnog šoua sa Petrom je ostvarenje sna. Pored toga, Petra je jedna od naduhovitijih žena koje sam ikada srela“, kazala je Malin.

I iako je publika već odlično zna kao glumicu, malo su poznati zanimljivi detalji iiz njenog života.

Govori 4 jezika

Malin Akerman tečno govori engleski, švedski, francuski i španski jezik, pre svega zahvaljujući tome što je Šveđanka koja je dugo živela u Kanadi.

Postala je američka državljanka 2018. godine i sama je nastavila da uči francuski i španski jezik. Sledeći mamu, njen mladi sin Sebastijan već govori italijanski, švedski i engleski. A zbog te ljubavi prema jezicima Malin ima širom otvorena vrata za različite uloge.

Bila pevačica u rok bendu

Početkom 2000-ih Malin Akerman je pokazala svoje muzičke talente kao vodeći vokal alternativnog rok benda The Petalstones. Ranije je ovaj bend bio poznat kao Ozono, a na njihovom albumu iz 2005. Stung bile su popularne pesme „Calling Iour Name“, „Poison“ i „Take It or Leave It“.

malin akerman
Foto: Jeffrey Mayer / Pacific coast news / Profimedia

Takmičila se kao nacionalna klizačica

Pre nego što je nastavila karijeru u svetu zabave, Malin Akerman je posvetila značajan deo svog života umetničkom klizanju. Čak 10 godina takmičila se na nacionalnom nivou u ovom zahtevnom sportu. Strastveno se i posvećeno usavršavala, ali na kraju ipak je otišla drugim putem.

Foto: Xavier Collin/Image Press Agency / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Izmakla joj je uloga u hit seriji The Hot Chick

Putovanje Malin Akerman u svet glume počelo je audicijom za ulogu u popularnoj komediji The Hot Chick. Međutim, uprkos njenim naporima, uloga je na kraju pripala Rejčel Mekadams. Iako je to možda bila propuštena prilika za Malin, to iskustvo je označilo početak njene glumačke karijere i upoznavanje sa konkurentskom prirodom industrije.

Ima disleksiju

Malin Akerman ima disleksiju – poremećaj učenja koji utiče na sposobnost čitanja i pisanja. To joj je bilo izazov tokom karijere i imala je strah da će zamucati na javnom nastupu baš kad ne treba, ali ona sve to uspeva da prevaziđe jer se dobro priprema unapred.

Od velike pomoći su joj improvizovane scene jer tako može da manje pamti određen tekst. Zbog toga najbolje sarađuje sa režiserima koji su fleksibilni i koji ne zahtevaju od glumaca da se tačno u reč drže scenarija.

Želi da se skrasi u Africi

Afrika ima posebno mesto u srcu Malin Akerman i želja joj je da se jednog dana, kad dođe vreme za penziju, odseli baš tamo. Privlače je divni pejzaži, bogata kultura i divlji život koji oduzima dah.

Malin zamišlja budućnost u kojoj može da se uroni u lepotu i spokoj koji Afrika nudi. Za nju je Afrika pravo bekstvo, mesto gde može da pronađe utehu i iskusi toplinu i gostoprimstvo lokalnih ljudi.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram