Kler Forlani je zaludela svet u filmu „Upoznajte Džoa Bleka“, a onda je nestala. Evo gde je danas

Upoznajte Džoa Bleka
Foto: kpa Publicity / United Archives / Profimedia

Godine 1998. svaka devojka na svetu je želela da bude Kler Forlani, devojka u koju se zaljubljuje Bred Pit u filmu Upoznajte Džoa Bleka. U tom trenutku je holivudski miljenik bio na vrhuncu slave i važio za jednog od najlepših glumaca.

Na pitanje medija da li može da izdvoji poseban trenutak sa Bredom, Kler je tada odgovorila:

„Bred i ja bukvalno isprobavamo svaku marku bombona od mente, moramo da radimo tu ljubavnu scenu koja je trajala danima i danima i danima. Nije bilo vrste bombona koju nismo probali. Sećam se da posle nisam mogla ni da pogledam bombone oko godinu dana nakon te scene“.

Kler Forlani i Bred Pit
no, Credit line: NZ / Christophel Collection / Profimedia

Tokom snimanja filma, Kler je tražila da u sobi uvek ima traku za trčanje, a objasnila je i zašto.

„Stvarno mi je potrebna za moje mentalno zdravlje. Kada ste u hotelima, teretane se ne otvaraju u odgovarajuće vreme ili imaju samo dve trake za trčanje i neko će biti na njima, a ja imam samo 45 minuta pre nego što moram da budem na setu“, rekla je glumica.

Jean Paul / Papixs / Profimedia

Ona je tada imala 26 godina, a kasnije je nastavila da glumi u brojnim filmovima i u mnogim TV serijama, kao što je“Stena“ sa Nikolasom Kejdžom i romantična komedija „Momci i devojke“ sa Fredijem Princom Džuniorom, a igrala je i sa Džekijem Čenom u filmu „Medaljon“.

Kler Forlani je rođena i odrasla u Engleskoj, dok je njen muž, takođe glumac, Dugrej Skot, poreklom iz Škotske. Par danas živi na dve lokacije, u Londonu i Los Anđelesu, i imaju sina.

Kler Forlani i Dugrej Skot
SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Kler Forlani je završila studije glume i plesa, a kasnije je igrala u pozorištu u predstavama „Krcko Oraščić“ i „Orpheus in the Underworld“. Sa samo 20 godina, provela je 11 nedelja Zagrebu, za vreme rata, radeći na svom prvom igranom filmu „Ciganske oči“.

Ipak, glumica je odlučila da snimanja i poslove drži malo dalje od reflektora Holivuda, a na to je veliki uticaj imao i događaj sa početka karijere.

U oktobru 2017. Kler je progovorila o svom susretu sa Harvijem Vajnstinom, osuđenim, a potom oslobođenim za seksualne prekršaje, priznajući da je osećala stid jer nije ranije govorila o tome.

Kler Forlani
Ana M. Wiggins / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

„Bilo je zastrašujuće. Bili smo tako obučeni da držimo jezik za zubima. I bilo je užasno jer smo znali da će uzvratiti jače. Bila sam prestravljena koliko će me koštati borba protiv Harvija Vajnstina, rekla sam tada da nemam novca i nemam resurse da se obratim advokatu“, izjavila je Kler, koja je pet puta uspela da pobegne da producenta optuživanog za predatorsko ponašanje, uključujući i dva puta iz hotela.

Tokom prethodnih nekoliko godina radila je na britansko-italijanskoj seriji „Domina“, kao i na kanadsko-američkoj seriji „Departure“.

Kler je danas ambasadorka Unije i govorila je na ceremoniji otvaranja 50. Svetske konferencije Unije o zdravlju pluća u Indiji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram