Vilijam i Kejt imaju strogo pravilo za svoju decu – evo kako ih kažnjavaju ako ga prekrše

vilijam kejt
Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

"To je apsolutno zabranjeno."

Ni malenim prinčevima i princezama nije baš sve dopušteno, a evo kako Kejt Midlton i princ Vilijam kažnjavaju svoju decu kad prekrše njima najvažnije pravilo.

Skoro svaki aspekt života Kejt i Vilijama poznat je javnosti, a nije izuzetak ni način na koji odgajaju svoju decu.

Par je u braku od 2011. godine i imaju sinove, prinčeve Džordža (9) i Luja (4) i ćerku Šarlot (7). Kada je reč o roditeljstvu, Kejt i Vilijam su složni o načinu na koji žele da gaje decu.

Kako je ispričao kraljevski stručnjak Dankan Larkomb, supružnici su prigrlili ‘Midlton model roditeljstva’ i žele da ih sinovi i ćerka vide kao najbolje prijatelje. Larkomb je za magazin Ok! istakao da su očito princ i princeza od Velsa inspirisani njenim roditeljima Kerol i Majklom i da su im primer za gajenje njihove dece.

„Vilijam temelji gajenje svoje dece na Midlton modelu Kejtinih roditelja koji su tokom braka takođe dobili troje dece, imućni su, ali marljivi roditelji i puno su im ljubavi pružili. Kad je Kejt bila u ranim 20-ima, na listu svojih najboljih prijatelja ubrojila je majku i oca. To je ono čemu Vilijam i Kejt teže sa svojom decom“, objasnio je kraljevski stručnjak, a prenosi story.hr.

Kejt je u intervjuu iz februara 2020. otkrila da im je najdraže vreme koje provode na otvorenom. Rekla je da je najsrećnija kad je ‘sa svojom porodicom napolju na selu i kad su svi prljavi’.

„Neko me je nedavno pitao čega bih htela da se moja deca sećaju iz detinjstva. Mislila sam da je to zaista dobro pitanje jer kad razmislim, je li to činjenica da sedim s njima i pomažem im da urade domaći preko vikenda? Ili je to ono kad smo izašli napolje, zapalili vatru i pokušali da ispržimo kobasice na njoj, ali nije nam uspelo?“, objasnila je Kejt.

Sad su britanski mediji ponovo saznali neke detalje iz vaspitavanja malenih prinčeva i princeze. Jasno je da Kejt i Vilijam imaju pune ruke posla i da im uz sve dužnosti kao budućih kralja i kraljice nije lako još odgajati troje dece. Ali iako imaju pomoć dadilje, kraljevski par se redovno može zateći kako dolazi po decu u školu, a izvori njima bliski otkrivaju da s mališanima provode mnogo vremena baveći se raznim zabavnim aktivnostima.

Ipak, ni kraljevska deca nemaju baš neograničenu slobodu da rade šta požele, već i za njih važe neka pravila. Ono koje je za Vilijama i Kejt najvažnije da se poštuje i koje ni pod kojim uslovima ne dopuštaju da ga deca prekrše je to da nema vikanja u kući.

„Vikanje je apsolutno zabranjeno za decu i, ako u bilo kojem trenutku vide da je do vikanja došlo, krivca će izdvojiti“, ispričao je izvor blizak kraljevskom paru za The Sun.

Ipak, princa ili princezu tad neće čekati kazna poput zatvaranja u sobu, već Vilijam i Kejt imaju drugu taktiku – razgovor na kauču.

„Dete koje je bilo nevaljalo sklone od scene koju je napravilo i onda s njim Kejt ili Vilijam mirno porazgovaraju. Objasne mu posledice ponašanja i nikad na njega ne viču“, tvrdi izvor.

Inače, Kejt je i sama u nedavnom intervjuu otkrila kako gleda na gajenje dece.

„Odnosi u porodici koji okružuju dete su jako važni. Okruženje u kom ih odgajamo je bitno kao i iskustva koja s njima prolazite. Ne radi se o tome koliko igračaka imaju ili na koliko izleta idete s njima. Bitno je da imaju dovoljno emotivne podrške oko sebe koja dolazi od odraslih u njihovom životu“, rekla je.

BONUS VIDEO: Da li je Megan s namerom zaklonjena svećom u TV prenosu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram