Venčanje dve devojke iz poznatih porodica o kom je brujao ceo Beograd

Foto: SMG / Zuma Press / Profimedia; Vesna lalić

"Ona bira svoj put i ja to poštujem."

Bratanica Marine Abramović, Ivana Abramović i ćerka nekadašnje manekenke Irene Mišović, Katarina pre šest godina su proslavile početak zajedničkog života na jednom privatnom splavu u Beogradu, a brak su prethodno sklopile u inostranstvu.

Foto: Vesna Lalić

Proslava je izazvala burne reakcije s obzirom da gej venčanja nisu legalna u Srbiji, ali to ih nije sprečilo da okupe porodicu i prijatelje i proslave svoju ljubav.

Foto: Vesna Lalić

Katarina Mišović Šotra je ćerka beogradske manekenke Irene Mišović.

Irena Mišović Foto: Promo/Vanja Keser

Bavi se promocijom kulture i umetnosti i živi u Beogradu. Osnivačica je Savamala kolektiva, pravi izložbe i predstavlja brojne umetnike. Njena majka je svojevremeno izjavila kako je Katarina oduvek bila svoja.

Foto: Vesna Lalić

„Ja mislim da je ona rođena manekenka, ali ona to neće. Mršava, visoka, savršeno lice za slikanje… Ne vredi! Ona je dokaz da roditelji zapravo ne mogu da utiču na decu potpuno. Ona bira svoj put i ja to poštujem“, napomenula je Irena jednom prilikom.

O velikoj buri koje je izazvalo Katarinino venčanje, Irena je rekla: „Veoma sam liberalna kada su deca u pitanju, kada je u pitanju sve ono što nije kućno vaspitanje i bonton. Učila sam ih da budu dobre sa ljudima, da budu dobri prijatelji, da traže prijatelje, a sve ostalo je na njima. To je individualna stvar. Svako ima pravo da voli i da bude voljen“, objasnila je.

Takođe je napomenula da je sa svojom ćerkom uvek imala iskrenu i otvorenu komunkaciju: „Mogle smo o tome da razgovaramo potpuno otvoreno. Rekla je: ‘Ja sam jako srećna, pojavila se ta devojka i to je to.’ Nikad to nije bio neki poseban razgovor, niti je bilo potrebe za tim jer se znalo da oko toga ne može biti problem. Nemam ja odnos prema tome kao definiciji seksualnosti u preciznom smislu. Meni je bitno to da li se mi s partnerom u svakom obliku, pa i seksualnom, osećamo celi. Tako da je meni sve automatski bilo normalno, jer kada vidite da vam je dete srećno, ja ne znam šta više možete da poželite.“

Katarinina izabranica, Ivana Abramović je bratanica svetski poznate umetnice Marine Abramović. Za razliku od Katarine, Ivana se bavi naukom.

Završila je studije primenjene fizike i radi na odeljenju za Nauku i tehnologiju nuklearne fuzije. Ima i doktorat a zaposlena je na Tehničkom univerzitetu u Ajndhovenu.

***

Bonus video: Tamara je srpska hirurškinja u Brazilu