15 Srpkinja koje dokazuju da život ne prestaje posle pedesete – naprotiv

Foto: Antonio Ahel/ATAImages; Dusan Milenkovic/ATAImages: Vesna Lalić/Nova.rs; Dragan Mujan/Nova.rs; Nemanja Jovanović/Nova.rs

One inspirišu.

U široko rasprostranjenu, zastarelu ideju da karijera, privlačnost i uspeh žene imaju rok trajanja, srećom sve manje ljudi veruje.

Ipak, u modnom svetu i u Holivudu popularno je „odbaciti“ ženu čim pređe četrdesetu, a kamoli pedesetu i „zameniti“ ih novim i mlađim devojkama.

Međutim, u proteklih nekoliko godina, sve više i više žena pokazuju da su vrhunac slave i uspeha doživele tek kada su prešle pedesetu.

Ovih 15 žena iz Srbije dokazuju da su pedesete zapravo najjače godine.

Olivera Kovačević

Urednica zabavnog programa RTS je pravi primer kako jedna žena može da doživi vrhunac svoje karijere posle pedesete.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Mirjana Karanović

Mirjana se poslednjih godina posvetila zdravoj ishrani i vežbanju i to se definitivno odrazilo na njen izgled. Takođe je i dalje aktivna u glumi čime pokazuje da ne planira da se zaustavi.

Mirjana Karanović, Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Dragana Ognjenović

Dragana je jedna od najpriznatijih domaćih dizajnerki koja iz godine u godinu niže uspehe i ostaje verna sebi i svojoj estetici.

Dragana Ognjenović Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Marijana Mateus

Marijana pokazuje šta znači uživati u životu posle pedesete. Sudeći po njenom Instagramu može se zaključiti da vodi život prosečne tridesetogodišnjakinje, a ne nekoga ko je prešao petu deceniju.

.

Duška Jovanić

Čuvena novinarka, autorka i TV lice poznata je i kao „prve noge“ Beograda, a njene fotografije objašnjavaju i zašto. Duška Jovanić je žena koja je zauvek ostavila svoj pečat u sprskom novinarstvu, ali i svetu mode, pre svega radeći u magazinima Duga, Bazar, potom kada je pokrenula svoj magazin M i bila glavna urednica magazina Gloria, Playboy, Fame. Autorka je nekoliko knjiga, pohađala je master studije žurnalizma u Italiji, bila na praksi u kultnom Vanity Fair-u.

Duška Jovanić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Branka Katić

Jedna od najomiljenijih glumica sa naših prostora rođena je 20. januara 1970. godine u Beogradu.

Branka se udala za britanskog reditelja Džulijana Farina i sa njim ima dva sina. Sa porodicom je nekoliko godina živela u Los Anđelesu, ali nije joj se dopao američki način života. Živi na relaciji London – Beograd. Nedavno se vratila u Srbiju gde ju je domaća publika s nestrpljenjem dočekala, a i čini se da se glumica posebno raduje što će se pojavljivati na malim i velikim ekranima u svojoj zemlji.

Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Dubravka Mijatović

Dubravka Mijatović je rođena 27. decembra 1968. u Beogradu. Ova naša filmska, pozorišna i televizijska glumica devedesetih godina bila je poznata po ulogama u serijama Bolji život i Srećni ljudi, kasnije u serijama Stižu dolari i Bela lađa. Godine 2008. dobila je glavnu žensku ulogu u popularnoj seriji Moj rođak sa sela, a 10 godina kasnije glavne uloge u serijama Nemanjići – rađanje kraljevine i Žigosani u reketu.

Dubravka Mijatović Foto: E-Stock/Jovan Jovanović

Slađana Milošević

Slađana Milošević je bila i ostala „rock ‘n’ roll diva“ kojoj godine ne mogu apsolutno ništa.

Slađana Milošević Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Anica Dobra

Poznata srpska pozorišna, filmska i TV glumica rođena je 3. juna 1963. godine u Beogradu. Udata je za Miodraga Miću Softića i ima ćerku Minu, koja je takođe glumica. Retko se pojavljuje u javnosti i dugo razmišlja pre nego što da neki intervju. Kada to učini, ne priča o svom ličnom životu. Ipak, ona je redovno na listama naših poznatih žena koje se ističu po bezvremenskoj prirodnoj lepoti.

Anica Dobra Foto: E-Stock/Danijel Milutinovic

Zorana Mihajlović

Čini se da što je Zorana starija postaje sve sigurnija u sebe i pokazuje da je žena u pedesetim godinama najmoćnija.

Zorana Mihajlović Foto: Zoran Petrovic/MRE/ATAImages

Vesna Trivalić

Vesnu Trivalić i dalje obožavamo zbog raznih uloga, između ostalog i zbog Cakane u Otvorenim vratima. Ipak, nju skoro nismo viđali u Srbiji jer je godinama bila sa porodicom u Dubaiju. Naime, njen suprug, estetski hirurg, radio je tamo, pa je i Vesna bila s njim i sinom.

Vesna Trivalić Foto: E-Stock/ Stefan Filipović

Srna Lango

Srna Lango Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Po razvodu od kolege Irfana Mensura, glumica Srna Lango odabrala je da ljubavni život ostavi po strani. Posvetila se odgajanju sinova, koje je izvela na pravi put, dok se takođe u velikoj meri okrenula poslu.

Branka Pujić

Branki su gluma i porodica ceo njen život jer je u kući, uz roditelje, njihovu ljubav i vaspitanje, naučila da voli i neguje umetnost, a to je kasnije prenela i na svoju naslednicu Anđelu.

Branka Pujić Foto: Vesna Lalić

Mirjana Joković

Glumica danas predaje glumu na Kalifornijskom univerzitetu, na kome je i direktorka glumačkih performansi. U Americi je igrala u brojnim pozorištima, stigla je i do Brodveja, a paralelno sa glumom, karijeru je gradila i u profesuri.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Irena Mišović

Više od tri decenije posle prve filmske ponude, nekadašnja manekenka Irena Mišović stala je u pedestim godinama ispred kamere na snimanju filma “Ne igraj na Engleze”.

Irena Mišović Foto: Promo/Vanja Keser

***

Bonus video: Humanitarna modna revija šnajderki iz Sombora

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram