Od depresivne domaćice do modela u 58: Dokaz da život počinje posle pedesete

Foto: Mediadrumworld.com/Caroline Labo / Media Drum World / Profimedia

Sedokosa lepotica.

Savremene žene se suočavaju sa sve više izazova kada je lepota u pitanju. Jedan od njih je i odluka da imate sedu kosu. Ljudi priznaju da je potrebna ogromna hrabrost i samopouzdanje da bi se prihvatile sede, a srebrni izrastak na ženama u najvećem broju slučajeva mora biti ofarban kako bi ih društvo prihvatilo.

Foto: Mediadrumworld.com/Wouter Kingma / Media Drum World / Profimedia

Ipak, postoje žene koje dokazuju da seda kosa nije teret, već prelep dodatak koji svakoj ženi daje besprekoran šarm. Ova heroina to može da dokaže sopstvenim primerom.

Kerolin Labušer je poreklom iz Londona. Kao dete, otac ju je napustio, zbog čega se osećala nesigurno i razvila je strah od starenja. Majka dvoje dece provela je svoje dvadesete i tridesete osećajući se „beznačajnom“. Protiv znakova starenja se borila farbanjem kose koja je već počela da sedi.

Foto: Mediadrumworld.com/Caroline Labo / Media Drum World / Profimedia

U jednom intervjuu, Labušer je priznala: „Odgojena sam da se ne gledam u ogledalo. Mislim da se nikada nisam osećala lepo – čak ni na dan venčanja. Kada sam bila mlađa i kada bi me kamera snimala, uvek bih se okretala.”

Njeni planovi za život bili su prilično skromni. Kako je rekla u svom intervjuu, „Nisam volela školu i napustila sam je sa 16. Upisala sam kurs kuvanja i kurs krojenja. Nisam imala bilo kakve planove za karijeru, samo sam želela da putujem, da se udam i imam porodicu.“

Foto: Mediadrumworld.com/Caroline Labo / Media Drum World / Profimedia

Ovaj osećaj beznađa i nesigurnosti je trajao dugo, ali je jednog dana Labušer dobila priliku da pogleda sebe novim očima.

U novembru 2017. njena ćerka Amelija, koja je tada imala 23 godine i radila kao model, rekla je da njen šef traži ambasadora sede kose. Ovo je bila velika prilika za majku. „Nisam bila model, ali sam bila seda“, priseća se Labušer.

Godinama nakon te srećne prilike, Labušer se nikada nije pokajala jer su se njene fotografije našle u britanskom izdanju magazina Vogue. Ona je tokom svojih četrdesetih i ranih pedesetih postala pomalo opsednuta mogućim načinima borbe protiv starenja. Farbala bi sedu kosu, koristila brendirane kreme protiv starenja i dobijala tretmane za lice, botoks i filere.

Nakon što je iskoristila priliku da se bavi modelingom 2017, Labušer priznaje da se nikada nije osećala bolje: „Nikada nisam želela da izgledam staro. U današnje vreme i sa napretkom savremene medicine, kozmetike i ishrane, to nije neophodno. Mnogo sam samouverenija i hrabrija nego što sam bila u svojim dvadesetim i tridesetim. Idem sama na događaje i kažem DA na skoro sve.”

Dodala je: „Mislim da muškarci i dalje preferiraju mlađe žene. Privlačim pažnju, i to je izuzetno pozitivno, ali nemojte me zvati ‘starom’.”

U drugom intervjuu je prokomentarisala svoj izgled i potpuno prirodan izgled, rekavši: „Verujem da izgledam bolje što sam starija. Sada se osećam kompletno. Biti seda… Iz nekog razloga, to te samo osnažuje. To je moja kruna slave.“

U svojoj biografiji na Instagramu, Labušer je napisala: „Sa 58 godina, ja sam osoba kakva sam oduvek bila, ali nikada nisam imala priliku da to i budem.“ Ponosi se svojom sedom kosom i svojim mladalačkim izgledom.

Njen suprug David i ona prošli su kroz mnogo teških trenutaka, ali sada žive na „Arabian Ranches“ u Dubaiju i uživaju u svom životu punim plućima. Svoju decu naziva svojom najboljom investicijom i ne pravi velike planove za budućnost, živeći srećno u trenutku koji je sada.

Foto: Mediadrumworld.com/Caroline Labo / Media Drum World / Profimedia

Među savetima koje daje ženama, ona ističe važnost zaista dobrog kozmetologa i korišćenja proizvoda koji sadrže retinol. Ona je protiv stalne upotrebe dekorativne kozmetike i dnevnu šminku smatra jednim od neprijatelja mladosti. Ona retko dodiruje kožu i ne jede hranu koja sadrži previše šećera. Pored toga, svim ženama toplo preporučuje da budu aktivne i da nikada ne odustanu na putu ka samoljublju, prenosi brightside.

Imate li sedu kosu? Kakav je vaš stav prema sedenju i starenju?

***

Bonus video: