Trik Điđi Hadid u borbi protiv anksioznosti

Điđi
Điđi Hadid; Foto: Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Što se tiče trudnoće i majčinstva, Điđi Hadid, odlučila je da ne krije ništa, a sad je progovorila o anksioznosti s kojom se borila.

Od rođenja ćerke, Kai, prošlo je deset meseci, a supermodel postepeno deli sve više o svom iskustvu. Ove nedelje Gigi je pričala o anksioznosti u trudnoći, a posebno o tome kako ju je stara navika spasila od nametljivih misli.

„Tokom trudnoće imala sam jedan dnevnik koji sam nazvala svojim „dobrim dnevnikom“, a pored njega i jedan koji je služio kao „loš dnevnik“, rekla je Điđi.

„Loš dnevnik“, kako mu je dala nadimak, služio je za dane kada se pojavljivala anksioznost, zbog koje je sumnjala da li je zaista dovoljno dobra za majčinstvo. „Stvarno nisam želela da se osećam krivom što osećam ili zapisujem te stvari. Možda ću joj jednog dana dati Kai ’loš dnevnik’, samo jer želim da budem potpuno iskrena o tome“.

Điđi inače stalno zapisuje svoje misli i osećanja.

„Pišem na poleđini računa i držim ih u dnevniku. Nisam naročito oranizovana u tome, a moji dnevnici su svuda po kući. Samo dohvatim onaj koji mi je najbliži i zapišem šta osećam“. Điđi je primetila i da su i njeni blokčići često ukrašeni slučajnim mislima.

Sedenje, razmišljanje i pisanje je omiljeni način suočavanja novopečene mame sa mislima i emocijama, a to hobi koji je stekla pre karantina. To što je već pronašla svoj izduvni ventil za momente kada je anksioznost pritisne, neverovatno joj je, kaže, pomoglo dok je bila trudna sa Kai.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram