Tragična ljubav Džona Travolte: Umrla mu je u naručju, posle nje je 15 godina bio sam

Džon Travolta
Foto: Globe Photos / Zuma Press / Profimedia

Nezamislive su tragedije koje su mu se desile.

Dese se tako ljubavi koje deluju da će trajati večno, ali onda surova realnost odredi drugačije. Svoju veliku, ali nažalost, tragičnu ljubav iskusio je glumac Džon Travolta.

Njegova prva ozbiljna veza bila je sa 18 godina starijom glumicom Dajanom Hajlend. Upoznali su se 1976. na setu. Pričalo se da je ona zbog njega tada napustila svog muža i podnela zahtev za razvod. Pričalo se i da je mnogo uticala na njega.

„Nikada nisam bio toliko zaljubljen. Mislio sam da sam voleo pre nje, ali shvatam da nisam…Bili smo kao dva manijaka koji su non-stop pričali na setu. Nakon mesec dana uplovili smo u romantičnu vezu“, rekao je ranije Džon.

džon travolta
Foto: g49 / Zuma Press / Profimedia

Strast među njima je bila neverovatno snažna i ubrzo su počeli da žive zajedno. Ali posle samo nekoliko meseci Dijana razbolela. Ispostavilo se da ima rak dojke i da je već bilo previše kasno.

Umrla je Travolti na rukama 1977. godine.

„Bio sam sa njom cele noći pre nego što je umrla. Držao sam je, grlio satima. Uvek osećam da je tu negde u blizini, makar njene namere i želje. Oduvek je želela ceo svet za mene.“

Tek 15 godina kasnije on je našao novu ljubav.

Bila je to glumica Keli Priston s kojom se venčao krajem 1991. godine u Parizu. Džon je Keli, s kojom se takođe upoznao na snimanju, imao troje dece.

Da sve bude gore, najstarijeg sina su izgubili. On je stradao 2009. godine tokom porodičnog odmora na Bahamima. Njemu je još u drugoj godini dijagnostikovana bolest Kavasaki i od tada je imao napade, a od poslednjeg je umro.

„Ovo je najgora stvar koja se ikada dogodila u mom životu. Istina je da nisam znao da li ću uspeti da preživim to. Trebalo je dosta vremena da se oporavim“, rekao je on posle svega.

Onda pre tri godine Travolta je doživeo još jedan udarac. Njegova supruga Keli je preminula 12. jula 2020. godine nakon dvogodišnje borbe – isto sa rakom dojke kao i Dijana. Imala je 57 godina.

A godinu dana nakon Dijanine smrti Džonova majka i glumica Helen Sesilija Burke, za koju je bio jako vezan, takođe je umrla od kancera.

Nezamislivo je sve to što se desilo velikom glumcu, ali on ima vere u život. Nekim čudom ne gubi nadu. Godine 2005. godine pilotirao je avionom do Nju Orleansa, noseći hranu i lekove, nakon uragana koji je opustošio taj grad. Pet godina kasnije je istim povodom leteo do Haitija. Osnovao je i humanitarnu fondaciju preko koje pribavlja novac za školovanje dece.

***

BONUS VIDEO: Radmila Petrović o roditeljstvu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram