Teška životna priča kanske lepotice koja je jedva preživela cunami

Foto: Terence Baelen / Starface / Profimedia

Predivna šetnja se pretvorila u pakao života.

Sinoć je na Kanskom festivalu privukla svu pažnju čuvena manekenka Petra Nemcova koja se u poslednje vreme vrlo retko pojavljuje u javnosti.

Nekada je bila jedan od najplaćenijih i najboljih modela na svetu, ali se vremenom odlučila da se povuče iz javnosti i reflektore i fotografe zameni mirnim porodičnim životom.

Međutim, iako sada živi povučen život, glamurozni Kanski festival nije mogla da zaobiđe pa se tako pojavila na crvenom tepihu u dosta neobičnom izdanju kakvo nismo imali prilike do sada da vidimo na poznatim lepoticama.

Foto: Antonin THUILLIER / AFP / Profimedia

Manekenka je nosila predimenzioniranu belu košulja-haljinu koja je bila sastavljena od nekoliko metara materijala i imala je dugačak šlep koji se vukao za Nemcovom.

Preko bele haljine je obukla crni oversajzd kaput sa kapulljačom, a celu kombinaciju je upotpunila minimalističkim nakitom- sjajnim minđušama sa safirima.

Foto: Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Ona trenutno uživa u braku sa biznismenom Bendžaminom Laračeom sa kojim ima sina Bodija, a u slobodno vreme se posvećeno bavi humanitarnim radom umesto posećivanja gala proslava i luksuznih dešavanja visokog društva.

Ali život prelepe manekenke nije oduvek bio ovako sjajan, a ona nasmejana i srećna.

Petra je 2004 godine doživela strašnu tragediju dok je bila na romantičnom putovanju sa verenikom, fotografom Sajmonom Atlijem na Tajlandu.

Sama je izjavila da im se obična romantična šetnja pretvorila u pravi pakao kada je odjednom Tajland zasuo ogroman cunami.

Sajmon je izgubio život udavivši se, a telo mu je pronađeno tek nakon četiri meseca. Petra je uspela da preživi tako što se osam sati gola, sa povređenom karlicom i slomljenim rebrima, držala za palmu čekajući pomoć. Na kraju je po nju stigao helikopter, a ona je prevežena u bolnicu sa unutrašnjim povredama.

Posledice ovog događaja su bile velike, manekenka je provela četiri meseca u rehabilitaciji ponovo učeći da hoda.

U nekoliko intervjua je napomenula kako nikada neće moći da zaboravi vriske za pomoć dok se držala za palmu, i nikada neće moći da zaboravi koliko je bila nemoćna da im pomogne.

„Ovo mi je dalo snagu da se što pre oporavim i posvetim humanitarnom radu, i od tada do danas pomažem deci svakodnevno zbog tog dana kada nisam imala izbor koji sada imam.“

Lepa Čehinja sada živi vrlo ispunjen i zadovoljan život, a nesreća koju je preživela ju je insipirasala da osnuje dobrotvornu ustanovu „Happy hearts“ koja je do sada izgradila preko 105 škola u okruženjima koja su pretrpela neku elementarnu nepogodu.

Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

„Cunami mi je dao mnogo poklona, a jedan od njih je to da sam postala svesna koliko sam imala sreće“, navodi Petra.

Smatra da ju je cunami naučio da tome da se nada i da bude zahvalna svemu što ima u životu i svemu što je preživela, kaže da život ima svoje načine da vam da lekcije, živela je uspešnim glamuroznim životom koji se za nekoliko sekundi pretvorio u pakao koji je uništio mnoge živote.

„Sve je moguće u bilo kom trenutku, niko ne zna šta će se desiti i svaki trenutak je dar i tako trebamo i da ga tretiramo“, rekla je Petra u jednom intervjuu.

***
Bonus video: Predivni Bondi bazeni na Tihom okeanu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram