Teodora Đurić – Srpkinja koja je osvojila Holivud

FIA / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

O njoj se malo priča.

Teodora Đurić je nemačko-srpska glumica, Roditelji su joj Srbi koji su se preselili u Dizeldorf, gde je i rođena i odrasla.

Pohađala je Univerzitet u Hamburgu, gde je diplomirala modni dizajn i menadžment. Tokom studija debitovala je na filmskom platnu glavnom ulogom u ostvarenju „Frankfurt Coincidences“ koji je otvorio filmski festival u Minhenu i osvojio nekoliko nagrada.

Teodora se bavila i baletom, a svirala je i klavir. Uz to, govori i šest jezika, što joj je otvorilo mnoga vrata u karijeri.

Nakon što je diplomirala, radila je kao dizajnerka u Parizu, u studiju italijanskog modnog dizajnera Đambatiste Valija, ali je izabrala da nastavi sa glumačkom i manekenskom karijerom.

SplashNews.com / Splash / Profimedia

*

FIA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

*

FIA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ređale su se uloge u filmovima „Männerhort“ 2014. godine, „Ebenda“ 2016.godine, „PayDirt“ 2020, te „Till Death“ 2021.

Glumila je i u seriji „Polizeiruf 110“, ali i u brojnim reklamama i muzičkim spotovima. Koračala je crvenim tepihom Kanskog festivala, festivala u Monte Karlu…

Paul Smith / Alamy / Alamy / Profimedia

*

FIA / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

*

FIA / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

*

Newspress / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

*

Sebastian Gabsch / Action Press / Profimedia

Ona se tu nije zaustavila, već je nastavila da osvaja svet. Može da se pohvali da je sarađivala sa najvećim svetskim brendovima poput francuske modne kuće „Dior“, španskog brenda „Pacco Rabanne“, a krasila je i naslovne strane svetskih magazina.

Teodora danas živi u Los Anđelesu, a zanimljivo je da joj je glumica Zita Vas bliska prijateljica.

Zita je svojevremeno na Instagramu otkrila da su se njih dve upoznale na Tajlandu i da su od tada nerazdvojne, a zajedno su proputovale pola sveta.

„Zovem je moje tajno oružje jer govori šest jezika i trenira krav magu“, napisala je Zita jednom prilikom i dodala da joj je Teodora uzor.

View this post on Instagram

A post shared by Zita Vass (@zitavass)

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram