Tajno zanimanje voditeljke Slagalice Marije Veljković

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Malo ljudi zna šta je Marija po obrazovanju.

Marija Veljković poznato je TV lice RTS-a i publika je zna kao dugogodišnju voditeljku kviza „Slagalica“.

Ipak, mnogi ne znaju da je ona po svojoj profesiji glumica, te je, između ostalog, sa koleginicama Kristinom Radenković i Marijanom Mićić odigrala i jednu zajedničku pozorišnu predstavu.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Marija je rođena u Zaječaru 15. jula 1980. godine, gde je završila osnovnu i srednju školu. Potom se preselila u Beograd i upisala glumu na tadašnjoj Akademiji lepih umetnosti BK Univerziteta, gde je i diplomirala u klasi profesora Nikite Milivojevića i Anite Mančić.

Nakon studija glume Marija Veljković je dobila priliku da radi na televiziji, ali je povremeno igrala predstave u čuvenom zaječarskom pozorištu „Zoran Radmilović“, kao i u nekim beogradskim pozorištima.

Predstave koje je radila Marija Veljković su „Šalabalabajke“ u Beogradu, sa Slobodanom Bodom Ninkovićem, kao i „Prljavo i čisto, nije isto“, pišu na sajtu poznatelicnosti.org.

U svom rodnom Zaječaru u pozorištu „Zoran Radmilović“ Marija je igrala u predstavi „Mileva Ajnštajn“, a u Beogradu je radila i na predstavama „Cimeri“ i „Radi mi svašta“.

Kao aktuelna voditeljka „Slagalice“ 2003. imala je i svoj prvi TV debi kao glumica, i to u seriji „Mješoviti brak“, gde je glumila lik Milice Savić.

U popularnoj TV seriji „Vojna akademija“ Marija je od 2012. do 2014. godine glumila lik doktorke.

Poznata voditeljka je u braku sa arhitektom Milanom Milovanovićem dobila troje dece. Pretprošle godine njih dvoje su se razveli, a u javnosti se ovih dana digla prašina zbog njene navodne afere sa kaskaderom Urošem Ćertićem.

BONUS VIDEO: Poznate žene koje izgledaju sve bolje kako stare

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram