Tajana Gudenus je prelepa Srpkinja koja je osvojila austrijskog političara

tajana gudenus
Foto: Instagram/tajana.gudenus

Zašto za nju kažu da je fatalna?

Tajana Tajčić jedna je od onih žena sa ovih prostora koje su sreću potražile u inostranstvu i u tome uspele.

Ona je danas u braku sa austrijskim političarom Johanom Gudenusom i s njim ima dvoje dece.

A ko je lepa Tajana?

Rođena je kao Tajana Tajčić, a prema pisanju austrijskih medija, potiče iz srpske porodice iz Hrvatske. U medijima se navodi da su izbegli u Banjaluku nakon početka rata.

Kasnije se preselila u Beč bez ikakvog znanja nemačkog jezika i tamo završila osnovne studije, a zatim i master studije ekonomije. Njene fotografije su se nalazile i na stranicama na kojima se reklamiraju foto-modeli.

Tajana se volonterski angažovala i u austrijskom Fondu za integraciju. Rekla je jednom da je kroz svoju priču htela da pokaže ljudima koji su se odnekud doselili da na osnovu porekla nemaju manje nego više šansi zbog više jezika koje govore, preneo je jedan austrijski portal.

U Beču je vodila i program koji je organizovala Turistička organizacija Beograda, a na kojoj je bio i ambasador Srbije u Austriji, piše dw.com.

Na Tajaninom Instagramu stoji da je osnivačica kompanije koja se bavi veb dizajnom i digitalnim marketingom.

Tajana i Johan su se u opštini venčali 2016, a naredne godine su organizovali tradicionalno pravoslavno venčanje u Hramu Hrista spasitelja usred Banjaluke.

Kada im se 2018. rodila ćerka, Johan je tada za srpske medije kazao da je Anastasija „staro hrišćansko ime koje znači vaskrsenje i spaja kako Srbe, tako i Austrijance“, pišu vijesti.me.

Tajana je inače druga supruga Johana Gudenusa koji je na ovim prostorima poznat kao desna ruka nekadašnjeg vicekancelara Austrije Hajnc-Kristijana Štrahea.

Inače, Tajanu su mediji pre par godina predstavljali kao fatalnu Srpkinju zbog koje je pala austrijska vlada, i to zbog afere u koju je bio uvučen njen suprug, zajedno sa Štraheom. Johan je bio jedan od aktera u kompromitujućem video snimku – skrivenoj kameri sa Ibice koja je uzdrmala austrijsku političku scenu. Na snimku dvojica vodećih ljudi desničarske FPO, Gudenus i Štrahe, navodno ugovaraju sumnjive poslove, a sa njima je i Tajana. Pretpostavljalo se da njih dvojica prave sumnjive dilove sa navodnom ruskom bogatašicom za koju će se ispostaviti da je bila mamac.

Na snimcima se pored Štrahea i njegove desne ruke, tadašnjeg šefa poslaničkog kluba Johana Gudenusa, vidi i Tajana.

Posle tajno snimljenog sastanka u vili na Ibici vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe je ponudio ostavku, a Gudenus se povukao sa političke scene.

Nakon svega Tajana je izjavila da nije odgovorna, a potom se pisalo da je ona čak pokušala da upozori Štrahea da je u pitanju klopka.

BONUS VIDEO: Televisa presenta: Prelepa Srpkinja Marija je buduća zvezda Meksika

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram