Svi smo pevali njen hit „Rano“, a onda joj je udes promenio život: Ugojila se i pala u depresiju, ali danas je prava pobednica

Renata Končić Minea Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Hrvatska pevačica Renata Končić poznatija kao Minea bila je veoma popularna devedesetih i početkom dvehiljaditih.

Minea je profesionalnu karijeru započela 1995. kada je izbacila pesmu „Good Boy“, a iste godine je izašao i njen prvi istoimeni mini CD.

Naredne, 1996. započela je saradnju sa Vjekoslavom i Tončijem Huljićem, a 1998. snimila je pesmu „Rano“ koja je postala regionalni hit. Ova numera se puštala u svim klubovima i bila je neizostavna na svim slavljima. Godine 2018. pesma je ponovo došla do slušalaca mlađe generacije, kada je sa Marijom Mikić otpevala novu duetsku verziju.

Minea je objavila albume „Vrapci i komarci „, “ E, pa neka“, “ Mimo Zakona“,“ Kad smo… ono, znaš“, “ Sve najbolje “ i „Sve u četiri oka“.

Međutim, u jeku popularnosti, odlučila je da se povuče iz javnosti i sa muzičke scene. To se desilo u jednoj za nju teškoj životnoj situaciji.

Naime, pre desetak godina doživela je saobraćajnu nesreću kada se vraćala s nastupa u Mariboru, nakon čega joj se život u potpunosti promenio.

„Kada sam se vraćala s tezge u Mariboru oko pet ujutro pokušala sam da izbegnem auto u kojem je vozač zaspao za volanom. Udarila sam u stubiće sa strane, automobil se prevrnuo tri puta i završili smo u jarku. Samo čudom smo ja i moje plesačice preživele i to čak bez ozbiljnih povreda, samo s modricama i ogrebotinama“, ispričala je svojevremeno Minea za hrvatske medije.

Ipak, psihičke posledice bile su daleko teže.

Kako je svojevremeno otkrila suočila se sa anksioznošću i imala je napade panike i straha. Trebalo joj je dve godine da se oporavi.

“Stalno sam se bojala da ću umreti ja ili neko meni blizak. Bilo me je strah da budem u masi ljudi. Smetala su mi svetla. Kada bih izašla na binu, okrenula bih se prema bubnjaru koji je shvatio šta se događa. Smetala mi je i buka. Nisam mogla da spavam, ma nisam mogla normalno da živim, a kamoli da nastupam”, prisetila se Minea. Ipak, kako je navela, zahvaljujući podršci prijatelja, porodice i stručnoj pomoći, uspela je da pobedi strah, a istakla je da je tako takođe pobedila i sebe.

„Od tada drugačije gledam na život, zahvalnija sam, odgovornija i prema sebi i prema drugima. Primer, nakon koncerta ostajemo da spavamo u hotelu, ne putujemo umorni“, rekla je ona.

Minea se u ovom teškom periodu zbog lekova koje je pila, ugojila 15 kilograma, ali je uspela da gotovo u potpunosti povrati staru kilažu.

„Prošle godine sam odlučila da napravim malo veći preokret koji neće trajati samo sezonski nego celu godinu. Prebacila sam se na kuvano povrće, laganiju hranu i salatu, te potpuno izbacila slatko. A zavisnica sam od slatkiša’, rekla je za Story.hr prošle godine.

„U prvoj fazi jela sam dosta voća, čime sam nadomestila potrebu za šećerom, odnosno sve dok se telo nije adaptiralo. Istina je da sami sebe dovodimo u situaciju da puno jedemo, konkretno – kad bih imala puno posla i stresa, jela bih svašta, tek toliko da nisam gladna. No takve faze, srećom, kod mene ne traju dugo“, dodala je pevačica.

Minea danas ima 46 godina, a kada pogledate njen Instagram profil videćete da nikad nije izgledala bolje.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram