Svet čezne da vidi komičnu seriju Vladimira Zelenskog

foto:EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

Još 2015. godine, bivši glumac i komičar Vladimir Zelenski je u seriji "Sluga naroda" igrao Vasilija Petroviča Goloborodka, srednjoškolskog profesora istorije koji postaje predsednik kad snimak njegovog govora punog psovki protiv korupcije postane viral.

U seriji Goloborodko počinje da vodi državu, izbegavajući da iskoristi situaciju u kojoj je lider, sve vreme pokušavajući da vodi normalan život.

Serija je bila veliki hit u Ukrajini, gde se prikazivala tri sezone i po kojoj je snimljen i spin-off film, a interesovanje za šou dostiglo je vrhunac otkako je Zelenski postao lice nacije dok trpi napade Rusije.

Ovih dana države širom sveta se utrkuju oko prava za seriju, a direktor kompanije Eccho Rights koja je distribuirala seriju, Nikola Soderlund, rekao je za AP news da je prodaja dramatično porasla u poslednjih nekoliko dana.

„To je sad već poprilično stara serija, ali uzimajući u obzir trenutnu situaciju postala je vrlo interesantna za sve“

„Ljudi se iznenade da komičar može biti političar, ali jeste“, kaže Soderlund. „Njegova veština u prenošenju ubedljivih poruka ljudima, šta treba da radite ako ste TV voditelj, mnogo  mu je pomogla da postane političar.“

Echo Rights je donirao 50.000 evra Crvenom krstu Ukrajine, za koji Soderlund kaže da bi trebalo da nadoknadi novac koji su zaradili prodajom serije. Kompanija je takođe uklonila sve TV emisije ruske produkcije iz svog kataloga.

***

Bonus video: Robert de Niro – veliki glumac i oskarovac

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram