Šta smo od Nataše Bekvalac mogli da naučimo o brakovima – iz njenih razvoda

nataša bekvalac brakovi
Šta smo od Nataše Bekvalac mogli da naučimo o brakovima Foto: A. H./ATAImages, Pedja Milosavljević / Starsportphoto;

Pevačica Nataša Bekvalac ima 43 godine i tri razvoda iza sebe. Šta smo od nje mogli da naučimo o ljubavi i braku?

Prvi suprug Nataše Bekvalac bio je čuveni vaterpolista Danilo Ikodinović. Dača je 2008. godine doživeo tešku saobraćajnu nesreću koju je jedva preživeo. Mesec dana je bio u veštačkoj komi, a Nataša se tada povukla iz javnosti i mesecima bdela uz supruga.

Danilo Dača Ikodinović i Nataša Bekvalac Foto: Pedja Milosavljević / Starsportphoto

Ipak, početkom 2011. njih dvoje su se razveli. U braku su dobili ćerku Hanu.

„Sve što se dogodilo sada je posledica onoga što se taložilo godinama. To što se pominje kao razlog našeg razvoda je posledica nečeg drugog, ali nije konkretan razlog za razvod. Nisam žena koja bi ostavila zbog prevare“, rekla je pevačica potom u jednoj emisiji.

Ljuba Jovanović i Nataša Bekvalac Foto: Zoran Loncarević

Četiri godine posle razvoda Nataša je ponovo rekla „da“, ovog puta Ljubi Jovanoviću, i to tajno, u opštini. Za venčanje nisu znale njihove porodice i prijatelji, samo kumovi. Ali ni ta ljubav nije potrajala i Nata se nakon dve godine razvela od Ljubomira.

„Usled nepremostivih razlika u karakteru, prirodi i pogledima na život, odlučili smo da stavimo tačku na naš brak. Razišli smo se dostojanstveno i sporazumno, bez sukoba i teških reči. Budući da je ovo jedina istina, nadamo se da sada više nema mesta medijskim nagađanjima i pogrešnom i nepotrebnom izveštavanju o našim privatnim životima“, rekla je ona tada.

S verom da je prava ljubav ipak pred njom, Nata je ubrzo uplovila u vezu sa Lukom Lazukićem, a venčali su se na njen rođendan na Ibici.

Nataša Bekvalac i Luka Lazukić Foto:E-Stock/Milan Lučić

Ali nije to bila treća seća. Mesec dana nakon što je rodila ćerku Katju, Nataša je Luku prijavila za porodično nasilje i potom se i razvela od njega.

I šta je ona posle svega rekla o poverenju u braku?

Kaže da joj bivši nisu prokockali poverenje, već…

„To što što su moja očekivanja bila mimo nekih mogućnosti ili moja loša procena, to uopšte nije do njih. Sve je do mene. Mislim da nisam ni ja prokockala njihovo poverenje“, rekla je Nataša.

Foto: Instagram/bekvalceva

Naučila je i da je najbolje nemati očekivanja.

„Nemam nikakva očekivanja. Ni od muškaraca, ali ni od bilo kog drugog. Zvrčka i jeste u tome, kad imaš očekivanja, možeš biti razočaran, a kad ne očekuješ ništa, sve ti dođe kao nagrada.“

Pritom, Nata se u intervjuu za naš portal dotakla i čuvene izjave Za Ze Gabor koja je rekla: „Muškarca zapravo ne poznaješ sve dok se ne razvedeš od njega.“ Kazala je kako se ta izjava prelama u njenom iskustvu.

„Slažem se, s tim što sam ja prilično radikalna kada su odnosi u pitanju. Kad jednom presečem i odem, nema više razloga da se vraćam i da upoznajem bilo koga.“

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

A da li tri razvoda ujedno znače i da nema sreće u ljubavi? Ne, ako nju pitate.

„To što sam ja tri puta doživela razvod, ne znači da nemem sreće u ljubavi. Ja ljubav jako volim i sve više je cenim i sve više u nju verujem. To što nisam uspela da budem u braku koji će biti srećan do kraja života, ne znači da nisam uspela u ljubavi. Ja se osećam kao žena koja je imala ljubav, koja je volela i koja je bila voljena. U to sam apsolutno sigurna“, ističe Nataša.

Smatra i da u lošem braku i deca ispaštaju.

„Moja izjava da nisam zbog dece ostajala u brakovima, zbog njih sam se razvodila bila je način da se suprotstavim ženama koje sa podsmehom i veoma glasno komentarišu ono što smatraju mojim životnim neuspesima. Govore da su u braku zbog dece jer tobož toliko se žrtvuju da ne mogu da dozvole da im deca odrastaju u razbijenim porodicama, jer su deci potrebna oba roditelja. Za mnoge znam da su im brakovi loši, da deca slušaju svakodnevne svađe, poniženja, pa čak trpe i razne oblike nasilja, ali bože moj, važno je sačuvati porodicu. Možda, ali ne u mom slučaju. Hana i Katja nikada nisu čule povišen ton u našoj kući i na njih niko neće dići ruku dok sam ja živa.“

Na kraju, na pitanje za kog muža se ne bi ponovo udala da može da vrati vreme dala je odgovor koji se potom naveliko prepričavao.

„Ni za jednog, zato što mi nisu bili dovoljno dobri.“

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram