Šta se desilo Ženama sa Dedinja

Foto:promo emotion production

Žene iz srpskog "Seks i grada".

“Žene sa Dedinja“ je serija koja govori o četiri potpuno različite žene, njihovim životima, ljubavima i prijateljstvu.

Njih četiri vole, pate, spletkare, varaju, lažu i pokušavaju da pronađu način kako da žive da bi bile srećne. Čarna je glamurozna, Klara žena od karijere, Valerija puna topline, a Alisa talentovana.
Ono što daje poseban pečat ovoj seriji je to što govori o mnogim temama koje do sada nisu obrađene u serijskim programima kod nas.
Serija “Žene sa Dedinja” je imala tri sezone iako ih je planirano pet, a protagonistkinje su bile Lena Bogdanović, Anđelka Prpić, Maja Noveljić Romčević i Irena Mičijević, koja je u međuvremenu preminula.
Foto:promo emotion production

Lena Bogdanović

Lena Bogdanović je srpska glumica koju je uloga u seriji „Žene sa Dedinja“ proslavila. Važi za jednu od najseksepilnijih i najlepših glumica na našim prostorima. Rođena je u Novom Sadu, a trenutno živi i radi u Beogradu.

Od 2010. godine glumica se zabavlja sa rediteljem Darijanom Mihajlovićem koji živi na relaciji Beograd-Berlin. U Beograd se preselila 2011. godine zbog poslovnih obaveza.

Početkom 2014. učestvovala je u emisiji „Ples sa zvezdama“ gde se sa kolegama i drugim javnim ličnostima nadmetala u igranju.

Lena je, zahvaljujući talentu i znanju stranih jezika, igrala u nekoliko filmova italijanske produkcije. Bila je zadovoljna saradnjom sa Italijanima koja još uvek traje. Snimanje serije „Žene sa Dedinja“ započinje 2011. i u njoj tumači ulogu promiskuitetne vajarke Alise. Ova uloga je obeležila njenu karijeru i veoma je ponosna na nju.

2018. godine se pridružila glumačkoj ekipi serije „Istine i laži“ u kojoj tumači ulogu Zore.

Anđelka Prpić

Anđelka Prpić je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica i voditeljka. Rođena je u Požarevcu, a trenutno živi u Beogradu.

Jedna od Anđelkinih prvih televizijskih uloga bila je u seriji „Ulica lipa“ koja se prikazivala 2007.

Tokom 2010. godine se pojavila u ulozi Andree u seriji „Naša mala klinika“, a nakon toga počinje da vodi zabavnu emisiju „48 sati svadba“ i započinje snimanje serije „Žene sa Dedinja“.

Anđelka je imala jednu od glavnih uloga i u seriji je bila Čarna Malbaš, supruga pop pevača Martina (Dragan Mićanović) koji je posle pobede na „Beoviziji“ postao poznat.

Jedna od najznačajnijih godina u njenoj karijeri bila je 2015. kada joj je dodeljena glavna uloga u seriji „Andrija i Anđelka“.

Iste godine je proglašena jednom od najstilizovanijih žena na domaćoj javnoj sceni. Ulogu karijere ostvarila je 2021. u filmu Darka Nikolića „Jedini izlaz“.

Glumica se 2011. godine udala za uspešnog ugostitelja Daria Prpića. Upoznali su se u kafani u kojoj je on radio. Kako je jednom prilikom ispričala, Anđelka mu se predstavila kao bankarka, jer joj je dosadilo da odgovara na pitanja gde glumi. Naredne godine su dobili sina Jakšu, ali su se razveli nakon osam godina braka.

Voli da ima obaveze pa, kada nema angažovanja u svojoj branši, vodi vlastiti salon lepote „Diktat“. Mnogo je naučila o vođenju privatnog posla i unela se u ulogu poslovne žene, pa je, kako je sama priznala, češće umesto starki obuvala cipele na štikle.

Svojevremeno je izjavljivala da joj smeta što je njen tadašnji suprug često odsutan i par se ubrzo nakon toga razveo.

Maja Noveljić

Glumica se rodila u Podgorici ali ju je ljubav prema glumi odvela Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu na kom je i diplomirala.

Od 1993. godine je u svetu filma i televizije, a njene prve uloge vezuju se za filmove „Elektra“ i „Rođeni sjutra“. Bila je i Veroslava u popularnom serijalu „Metla bez drške“ i Kata u „Paradoksu“.

Velike uspehe je postigla igrajući u srpskim i hrvatskim serijama, poput serije „Ljubav u zaleđu“ u kojoj je igrala Gogu Cukić, i „Stižu dolari“, gde je bila Gvozdenova supruga.

Ostala je upamćena i po ulozi Valerije Savić u seriji „Žene sa Dedinja“.

Međutim, Maja se u poslednje vreme ne pojavljuje u javnosti. Životni izbor Maje Noveljič Romčević je umetnost, baš kao i izbor njenog supruga Nebojše Romčevića, koji je pisao scenarije za mnoge naše filmove i serije („Bićemo prvaci sveta“, „Stado“, „Ljubav, navika, panika“).

Irena Mičijević

Irena Mičijević je rođena u Beogradu 1972. godine. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti, a prvu ulogu odigrala je u televizijskoj drami „Velika mala matura“ iz 1991. godine.

Glumila je takođe i u engleskim filmovima.

O njoj se ne zna mnogo jer je živela i radila u Londonu, daleko od očiju javnosti, sa suprugom Sinišom i ćerkom.

Njena kuma bila je naša poznata glumica Branka Katić.

Irena je preminula u 45. godini života posle borbe sa teškom bolešću. Njena velika želja bila je da svoje poslednje dane provede u Srbiji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram