Šta je zajedničko razvodima koji su obeležili 2022. godinu u Srbiji

Danijela Dimitrovska i Ognjen Amidžić Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Raspali su se brakovi duži od deceniju.

U godini za nama, mnogim ljubavima na javnoj sceni Srbije je došao kraj – a zanimljivo je da smo videli razlaze parova koji su važili za najstabilnije.

Najviše pažnje izazvala je vest da se Momčilo Bajagić Bajaga razveo od svoje supruge Emilije. Međutim, muzičar je poznat po tome što vešto krije privatni život, pa se njegov razvod zapravo dogodio mnogo pre nego što su mediji saznali.

#social-embed_0

Hrvatskim medijima je otkrio kada se dogodio kraj ljubavi.

„Pre skoro dve godine. Mislim da je to nepristojno, neko voli da svi znaju njegov privatni život, a ja mislim da je privatni život ipak privatna stvar i da mora da postoji neki momenat koji nije svima poznat. Prezirem rijaliti i to preterano eksponiranje i gledanje ljudima u tanjir i kupatilo. Šta sam jeo juče je potpuno nebitno. Ljude bi trebalo da zanima moja muzika“, rekao je Bajaga za Dnevnik.hr.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

A evo ko je još od srpskih poznatih stavio tačku na svoju ljubavnu priču u 2022. – primetno je da su skoro svi brakovi trajali 10 godina ili mnogo duže.

Svetozar Cvetković i Jelena Đokić

Glumački par je početkom godine odlučio da se razvede. U braku su bili od 2006.

„Iza svakog ćoška te čeka poneka cipela koja može da te saplete, pogotovo što se tiče glumica. Biti glumac i glumica su potpuno dve različite profesije to su potpuno dva različita načina života“, kazao je Svetozar o krahu ljubavi.

Jelena Karleuša i Duško Tošić

Jelena Karleuša i Duško Tošić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Razvod koji je definitivno izazvao najviše medijske pažnje. Pevačica i fudbaler bili su u braku 14 godina.

„Nemam ja više godine za gubljenje. Ili-ili mi je sve odsad u životu. Nemam više toleranciju. Izgubila se za ove 44 godine trpljenja. Uostalom, neću više da pričam o Dušku. Kad zasluži nečim lepim, pomenuću ga“, retka je izjava Karleuše nakon razvoda.

Ognjen Amidžić i Danijela Dimitrovska

Foto:E-Stock/Ivan Dobričić

Voditelj i manekenka su još jedan slavni par čiji je razvod digao veliku prašinu. Bili su u braku 10 godina, od 2012.

„Prolazio sam kroz faze prihvatanja, razmišljana, vaganja, racionalizacije, postavke stvari. Negde spoznaje sebe, spoznaje realnosti. Imao sam razne faze, ali težak sam na suze. Imao sam uspone i padove u tim pričama i dosta razgovora i mislim da je ovo period da se i ja još uvek prilagođavam na sve. Nama je najviše pomoglo u toj priči to što smo razgovarali i shvatiš da je upravo to, jedna etapa je gotova, počinje druga etapa u kojoj treba da se snađemo šta i kako. Imaš divno dete koje treba da oseća i dalje istu ljubav“, rekao je Amidžić medijima nakon kraja braka.

Lazar Ristovski i Danica

Danica Ristovski i Lazar Ristovski Foto:Zoran Lončarević

Glumac se razveo od supruge Danice posle 42 godine braka. Za medije je naglasio da se nisu rastali zbog neke druge žene ili nekog drugog muškarca. Venčali su se 1980. godine, a u braku su dobili dva sina – Petra koji je filmski producent i reditelj i Jovana koji je završio ekonomiju.

Petar Strugar i Olja

Petar Strugar Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Glumac se rastao od supruge Olje nakon dve godine braka. Njegova bivša supruga skoro nikada nije viđena u javnosti. Imaju sina, a Petar iz prvog braka sa koleginicom Ivanom Nikolić ima sina Zariju.

***
BONUS VIDEO: Radmila Petrović o roditeljstvu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram