Sobarica princa Endrua o njegovoj opsesiji plišanim medama

Princ Endru i Princ Hari, Foto: KCKMT / Backgrid UK / Profimedia

Bivša sobarica kraljevske palate otkrila je jezivu opsednutost princa Endrua plišanim medvedima. Njegova voljena kolekcija bila je toliko velika da je bio potreban ceo dan obuke za novo osoblje kako bi naučili se brinu o njima - i sat vremena svakog dana da ih organizuju po želji ovog odraslog člana kraljevske porodice.

Šarlot Brigs je rekla da je za nju najveće iznenađenje bila njegova kolekcija od 72 plišane igračke kada je počela da radi za „zahtevnog i ovlašćenog“ princa u Bakingemskoj palati.

„Čim sam dobila posao, rekli su mi za plišane medvede i izdiktirano mi je kako on želi da se postavim prema njima“, rekla je ona neposredno nakon što se Endru razveo od Sare Ferguson 1996, kada je imao 36 godina.

„Apsolutno je voleo plišane medvede i bio je vrlo striktan u tome kako želi da budu posloženi“, rekla je ona, nazvavši to „tako čudnim“.

Brigs, koja je tada imala samo 21 godinu, rekla je da je „čak imala i jednodnevnu obuku“ jer je novopečeni princ bio toliko zahtevan i postojao je specijalan red po kom medvedići moraju biti organizovani.

Endru, bivši pilot helikoptera Kraljevske mornarice koji je leteo u Foklandskom ratu, uglavnom je sakupljao medvede obučene kao mornari u uniforme i kape.

„Plišani su morali da budu postavljeni  u određenom redosledu na njegovom krevetu sa baldahinom, od najvećeg do najmanjeg koji je stajao napred“, rekla je, dok su prinčeva dva omiljena medveda sedela na „tronovima“ sa obe strane kreveat.

„Trebalo mi je pola sata da ih sredim“, insistirala je, nazvavši to „najbizarnijom stvari za koju su je plaćali“.

Princ Endru, Foto: BBC / Ferrari / Profimedia

Endru bi „vikao i vrištao“ ako igračke nisu postavljene na pravom mestu. Sobarica je čak istakla da ju je Endru čak i rasplakao svojim besnim izlivima – tvrdeći da je, kada jednom nije navukla zavese do kraja vrisnuo: „Zar ne možeš ništa da uradiš kako treba?“

„Razmišljala sam: ’Sam navuci svoj zavese‘, ali nisam smela ništa reći. Morala sam to prihvatiti. Bilo je grozno i doveo me do suza”, rekla je ona.

„Razmaženo derište“ bi je čak nateralo da trči uz stepenice na četvrti sprat kako bi navukla zavese – čak i kada je on sedeo tik do njih.

„Ovaj čovek se borio za svoju zemlju na Foklandima, ali nije mogao da ustane da navuče sopstvene zavese“, rekla je ona za britanski list.

„Bilo je to krajnje smešno, ali je mnogo govorilo o njemu… On misli da je iznad svih“, insistirala je pričajući o princu koji je od tada smenjen sa kraljevskih dužnosti i više nije Njegovo Kraljevsko Visočanstvo.

Rekla je da je dobila posao da se brine o Endruu delimično zato što to niko drugi nije želeo „zbog njegove reputacije o ispadima besa i uvredama“.

Ni ona nije dugo izdržala – dala je otkaz već sledeće godine, neposredno pred smrt princeze Dajane u avgustu 1997.

Bakingemska palata i portparol princa Endrua odbili su da komentarišu, piše The Sun.

Ovaj intervju sada ponovo stiče popularnost usred sve većeg fokusa na Endrua, koga na Menhetnu tuži dugogodišnja tužiteljka Džefrija Epštajna, Virdžinija Đufre koja kaže da je bila primorana da ima seks sa njim tri puta. On je oštro negirao optužbe.

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram